מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות עם מותניים רחבות?איתי25/10/2008
היי! אני בן 22, 1.81 ושקול כרגע 83. היו לי שני שלבים של עודף משקל בחיים - בגיל 15 הורדתי 23 קילו (92 ל-69) בעיקר בעזרת אכילה נכונה וספורט (בעיקר ריצה). בזמן הצבא העלתי את המשקל מאחר ואופן השירות הצבאי שלי לא היה כלל ספורטבי ואפילו מאוד לא נוח. (שעות שינה מאוד לא סדירות) לאחר שסיימתי צבא, בערך בחצי שנה האחרונה הורדתי (בינתיים) 24 קילו (מ107 ל83). את המשקל אני מוריד בעקבות כך שאני אוכל גם הרבה פחות (משהו שהפתיע אותי מאוד לטובה היא שאני נהיה שבע מאוד מהר, ובניגוד להתחלה של הדיאטה, מאוד קל לי לאכול "מעט" ונכון. כשאני אוכל אני משתדל לאכול אוכל בריא משלושת אבות המזון) ואני משלב כושר גופני שכולל יום ריצה של 8 ק"מ ויום לאחר מכן עבודת כח בחדר כושר. לאחר הריצה של ה-8 ק"מ אני נותן לגוף לנוח בערך חצי שעה-שעה ואז עובד על הבטן - כפיפות בטן ישר ובאלכסונים. הבעיה שלי - הגוף שלי כבר התעצב בצורה מאוד מרשימה, אבל המותניים שלי נשארו גדולות באופן לא פרופורציונלי וזה מאוד מפריע לי. לפי איך שהדברים מתקדמים גם אם אני ארד עוד 4-3 קילו (ולדעתי לאחר מכן כבר כמעט לא יהיה איפה לרדת) עדיין תהיה חוסר פרופורציה. אני לא בטוח מה לעשות - מצד אחד, אין אפשרות להוריד שומן מאיזורים ספציפיים לפי מה שקראתי כאן, ומצד שני, אם אני אעשה יותר מדי תרגילים על המותניים, זה רק יגדיל אותם, וזו בהחלט לא המטרה. אני שוקל שאיבת שומן או המסה אבל הייתי רוצה לנסות למצא את כל הדרכים הטבעיות להגיע לתוצאות מספקות. תודה על העזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו
ענת פלדמן25/10/2008שאפו על התוצאות, מי יתן והפעם תשמור עליהן, באמת עם אורח חיים בריא, ספורטיבי ומלא מודעות. שאלה לי אליך: בגיל 15 כשהגעת למשקל המרשים של 69 קילו - האם גם אז המתנים שלך היו רחבות? כלומר, האם גם בשיא הרזון זה עדיין מפריע לך? האם יכול להיות שזה מבנה הגוף שלך?
יש מצב בהחלט שירידה של עוד 3 קילו תעשה את ההבדל, ובינתיים לא לרוץ לעשות ניתוחים, אילו תמיד יהיו באלטרנטיבה האחרונה. תרגילים ממוקדים למתניים לא ירחיבו אותן עוד יותר. ממש לא. הם יחזקו אותן וזה טוב. המשך לאכול נכון כמו שאתה עושה. יש לך מושג מהם אחוזי השומן שלך? זה גם נתון ששווה לעבוד איתו. הייתי ממליצה לך אפילו למדוד את היקף המתנים היום, ובעוד כמה שבועות (אחרי שאתה ממשיך בשגרת הבריאות שלך וממשיך בהדרגה ובמתינות להוריד במשקל) למדוד שוב. לעיתים מה שקורה הוא שאנחנו כל כך בטוחים במשהו מסוים (מתנים רחבות) שאנחנו מדמיינים את עצמינו כך תמיד, גם כשיש שיפור. נתונים לוגיים - כמו ירידה בהיקף מבחינה מספרית - יכול להכניס את הדברים לפרופורציות ולהקל על התחושות.
אני פה לשאלות, ושוב, כל הכבוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
איתי25/10/2008תודה רבה על המחמאות, אני בהחלט שואף לשפר ולשמר :) אם גם בגיל 15 המותניים היו יחסית רחבות? למיטב זכרוני, במהלך הדיאטה אז אני זוכר שהן כן הפריעו לי כי הם היו קצת לא פרופורציונליות, אבל קשה לי להיזכר אם כשהייתי בסוף הדיאטה הן גם היו יחסית בולטות. זה בערך מוביל אותי לחשוב שחלק מזה גנטי, אבל אני עדיין מרגיש שיש קצת שומן במותניים. טוב לשמוע שתרגילים ממוקדים על המותניים לא מרחיבים אלא מחזקים, אני אמשיך לבצע אותם. לגבי אחוזי שומן - אין לי מושג, ואני גם לא בטוח איך למדוד. (איך באמת?) אני אקח את עצתך בחום ואמדוד את היקף המותניים שלי ובאמת עוד שבועיים שלושה אמדוד שוב ואני מקווה שאולי באמת זה כן יעודד אותי. (כן היה שינוי יחסית משמעותי בגודל המותניים שלי מאז שהתחלתי את הדיאטה האחרונה, כמו בכל הגוף) ענת ממש תודה לך, הדברים שרשמת מאוד עודדו וחיזקו אותי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי חמוד
ענת פלדמן25/10/2008אני שמחה לשמוע. ו...כן, יש מצב שזה גנטי, אבל גם יכול להיות שיפור. לגבי אחוזי השומן: שלח לי מייל או רשום לי את המייל שלך ואשלח לך מחשבון מתאים לעניין. זה לא יהיה מדויק כמו שיטות מדידה אחרות אבל זה יתן אינדיקציה, מושג כללי וודאי מוטיבציה להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)