כמה שאלות....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות....
    אני
    25/10/2008

היי, יש לי כמה שאלות שמתי לב שימים שאני מתאמנת אני נתקפת בהתקפי אכילה ורצון עז לאכול. אני חושבת שהבעיה היא בגלל שאני עובדת עד בערך 18:00, 19:00 בערב, מגיעה למכון כושר להתאמן בסביבות 19:00ת 20:00 ( לרוב 20:00) ומגיעה הבייתה מכל היום הארוך הזה בסביבות 22:30, 23:00. מצד אחד אני יודעת שצריך לאכול משהו אחרי אימון, מצד שני אני לא רוצה לאכול בלילה לפני השינה, ומצד שלישי- אני מרגישה מורעבת ובסופו של דבר גם משהו קטן לא מספק אותי. מבחינת תפריט אני לרוב אוכלת ב- 12:30 13:00 ארוחת צהריים- או סושי, או סלט עוף+לחם קל, או כוס אורז/קינואה+חזה עוף/2 קציצות עוף, 15:30, 16:00- כוס פייבר 1 עם יוגורט 1.5% שומן, בסביבות 18:00 תפוח עץ. מה את ממליצה לי לאכול אחרי האימון? בלילה? אני ממש מגיעה מורעבת ומתחילה לזלול!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות....

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    26/10/2008

תופעה מוכרת. כמה דברים:
    - האם את רוצה להוריד במשקל או שרק מפריעה לך התופעה עצמה?
    - אם המטרה שלך היא לא בהכרח לבנות מסת שריר - אז לא חובה לאכול אחרי אימון, אפילו כלום. (כי מה שקורה זה שמתחילים עם יוגורט תמים ומסיימים עם כל המקרר. ברגע שמחליטים לא לדעת בכלום אז לא אוכלים כלום, וזה עדיף) אישית אני לא אוכלת בלילה, גם אם זה אחרי אימונים, וגם אני אני מעט רעבה. מה שכן, כדאי לאכול אחרת במשך היום ובעיקר לפני האימון
    - התפוח לא מספיק. הוא גם לא נותן מספיק אנרגיה לאימון, את סחוטה עייפה ומורעבת. כדאי לאכול ארוחת ערב קטנה ב - 18:00. שוב, זה תלוי איך את מחלקת את הארוחות במשך היום : או אורז עם ירקות או עוף עם ירקות או פסטה. כמות סבירה (זכרי שאת הולכת לאימון) אבל יחד עם זאת משביעה ואנרגטית. קחי לאימון את התפוח ותאכלי אותו בדרך הביתה. שתי הרבה מים ולדעתי את מסודרת. איך זה נראה לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    26/10/2008

תודה רבה על המענה! תראי, המטרה שלי היא הורדה במשל, של בערך 7-8 ק"ג. אני מניחה שכן חשוב לי לבנות מסת שריר על מנת לשמר עליה בזמן הירידה במשקל. התפריט שלי הוא: בוקר: משקה בוקר 0%/ מעדן תענוג שוקולד 0% בעבודה- קפה עם מעט חלב סויה/1 %. צהריים: חזה עוף+כוס אורז/קינואה או סושי- בלי טמפורה וטיגונים, רק סלמון אבוקדו ואורז, או סלט עוף של ארומה (בלי הבוטנים) עם לחם קל. 15:30-16:00 כוס פייבר 1/ קרנצ'ים + יוגורט 1.5% 18:00- תפוח אימון גופני 22:30- בית, מה אוכלים? לא הבנתי אותך כל כך, את חושבת שכדאי לי להוסיף עוד ארוחה לפני האימון? ב- 18:00? שהיא זהה לארוחת צהריים? אז מה לשנות בתפריט לדעתך? אגב, מה אני יכולה עוד לאכול בבוקר/ צהריים? נמאס לי מהתפריט הזה ואני לא מוצאת תחליפים... תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    26/10/2008

בבוקר: כדאי משהו יותר "מוצק". טוסט עם גבינה למשל או ביצה קשה עם ירקות. כמובן אם יש לך זמן, אבל אפשר גם לקחת כריך קטן לדרך. עד ארוחת הצהרים כדאי לשלב פרי למשל התפוח. בנוסף לקפה. הצהרים נשמעים יאמי. ! את יכולה להכנס לאתר שלי יש כמה דוגמאות של תפריטים וזה יתן לך רעיונות לגוון, כמוהן שזה תלוי מה מציעים שם ליד העבודה ומה בא בחשבון. את יכולה להנות מהבטנים של הסלט, פשוט לאכול מהם פחות. ארוחת הביניים טובה, ו... כן. הכוונה היא ב - 18:00 לאכול סוג של ארוחת ערב, לפני האימון. זה נראה מוזר אבל מתרגלים. ככה אוכלים אגב בקליפורניה. ארוחות הערב מאד מוקדמות, לקח לי זמן להתרגל אבל זה עובד מצוין כי זה נותן לך הרבה כוחות לערב, במיוחד שאת פעילה וזקוקה לאנרגיה. שוב, קחי דוגמאות מהאתר שלי את יכולה גם לרשום לי מה בא בחשבון. קינואה למשל, חביתה וסלט אם לא אכלת ביצים בבוקר, אפשר לעשות סלט פסטה קר עם טונה (זה מעדן, אני יכולה לתת לך מתכון פשוט). הרעיון הוא לצאת לאימון אחרי שאת שבעה וכאילו סיימת עם מכסת האוכל היומית. ואחרי האימון לאכול פרי ואולי גם יוגורט. במקביל כדאי להישקל פעם בשבוע, לכוון לירידה של חצי קילו לשבוע מה שיעזור לך לשמור על השגרה הזו ועל המשקל. מחכה לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות....

אני
    26/10/2008

היי... :) בהנחה שאני קמה ב- 7:00, 07:15: 08:00- 2 לחם קל + ביצה קשה או חביתה- אני אוכלת לחם קל של הרדוף/ לחם ארז שנראה לי שהם מכילים יותר קלוריות מהלחמים הרגילים. פשוט הלחם שאור קל של הרדוף ממש טוב וממלא. זה בסדר? בערך ב- 9:00 , 09:30 אני מגיעה לעבודה ושותה קפה. אז אני חושבת שאין צורך בפרי. לא? 12:30, 13:00 ארוחת צהריים. 15:30, 16:00 כוס פייבר 1/קרנצ'ים + יוגורט 1.5% או משקה בוקר 0%. עכיו בנוגע לארוחת ערב, יש כמה בעיות: 1. אני צריכה להכין גם אותה ולהביא מהבית, שזה קצת מקשה עליי כי אני דואגת לבוקר וצהריים. 2. אני מעבירה את המנוי בחדר הכושר שלי למנוי בחדר הכושר שסמוך לעבודה. 10 דקות הליכה. זה אומר שמהרגע שאני יוצאת מהעבודה ועד שאני כבר מתחילה להתאמן עוברת גג חצי שעה. זה אומר שב-18:00 לאכול כבר הופך להיות בעייתי... אלא אם אני באמת מתחילה להתאמן רק ב-20:00. אז מה אפשר לעשות בימים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להסתדר

ענת פלדמן
    26/10/2008

ראשית לגבי ארוחת הבוקר, זה בסדר. ההבדל הקלורי הוא לא כזה משמעותי. קחי פרוסה אחת עם ההרח, זה טוב. בסביבות 10:00 עדיף כן לנשנש פרי, אני בעד לשמור על מרווח של בין שעה וחצי לשלוש שעות על מנת לתת אנרגיה זמינה לגוף ולמנוע מצב של "צום". אם בין ארוחת הבוקר לצהרים נפתח פער - כדאי לשלב פרי.
    לגבי ארוחת הערב אני מסכימה בהחלט, זו לוגיסטיקה לא פשוטה. אבל אם חדר הכושר כבר קרוב לעבודה אז את לא תגיעי מאד מאוחר הביתה ותוכלי לאכול ארוחה מזינה בשבעה סבירה, לא?
    במקרה כזה, כחצי שעה לפני האימון את יכולה לאכול כריך, או בננה, או חטיף אנרגיה שנוח לנשיאה. ואז את חוזרת לא מאוחר. זה מסתדר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    26/10/2008

כתבת לי בקשר לארוחת בוקר: "קחי פרוסה אחת עם ההרח, זה טוב". לא הבנתי למה התכוונת בנוגע לערב. אני מאמינה שאם אני מתחילה להתאמן ב- 18:30 אני מסיימת ב- 20:15 בערך. מתקלחת שם, עולה על רכבת, זה אומר שבערך ב- 21:30, 22:00 אני בבית. שזה גם מאוחר. הרבה בלגאן... :( אז אני לא יודעת מה יעבוד, כדי שאני לא אחזור הבייתה ואתנפל על אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס, סליחה

ענת פלדמן
    26/10/2008

הכוונה הייתה לממרח... פרוסה עם גבינה או קוטג', אפשר להוסיף ירקות.
    מה שיכול אולי לעבוד מבחינת החלטה ולוגיסטיקה (NLP אני לא יכולה לעשות דרך הפורום) זה להתארגן עם האוכל בצורה כזו שלא תהיי רעבה, גם אם זה אומר שבימים של אימון אין לך ממש ארוחת ערב קלאסית אלא יותר נשנושים בריאים החל ממתי שאת מסיימת את העבודה. אם ממילא המטרה היא לרזות אז את רק תרויחי מזה. הקיבה תצטמצם, את תאכלי פחות, שתי הרבה מים ועם הזמן גם לא תחושי רעב כי תתרגלי. זה אומר לשים בתיק ירקות חתוכים, פירות, כריכים, חטיפי אנרגיה. כשאת יודעת שכשמסתיימת העבודה זה מה שיש לך עד לסוף היום בעצם. אם תרצי נוכל לחשוב ביחד על "יום טיפוסי" ולמצוא פתרונות שכאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אני
    26/10/2008

אוקיי יש 3 סוגי ימים: 1. יום ללא אימון 2. יום של אימון שמתחיל מוקדם (18:30) במכון שקרוב לעבודה 3. יום של אימון שמתחיל מאוחר יותר 19:30-20:00 1.יום ללא אימון- זהו יום שגם יכול להתחיל יותר מאוחר- הגעה לעבודה ב-10:00 וסיום ב- 19:00, 19:30. אם אני אוכלת את ארוחת הבוקר שלי ב- 9:30 בערך, ברכבת, אני ב-12:30 אוכלת צהריים בלי ביניים. מטעמי נוחות נראה לי שכדאי שאני אקח סנדוויץ' מ-2 פרוסות ולא 1 עם ממרח. לא? כי אני לא אוכלת את זה בבית. 15:30- 16:00 את הקורנפלקס+יוגורט. 18:00 פרי 20:00, 20:30 ארות ערב- מה אפשר? שלא יהיה כבד? סלט עם קוטג'? אני רוצה תפריט עד 1200, כי אני רוצה לבצע את הירידה הזו תוך חודשיים בערך. 2. יום עם אימון מוקדם: הכל כרגיל עד אחר הצהריים. ב- 18:00 חטיף אנרגיה לפני האימון. איזה? עד כמה קלוריות? אחי האימון, בדרך הבייתה, פרי? אני יכולה גם לקנות אולי יוגורט 0% או 1.5%, מה את אומרת? או מה במקום? ואז כשאני מגיעה הבייתה? כלום? 3. יום עם אימון מאוחר יחסית: הכל כרגיל עד אחר הצהריים. 18:00- סוג של ארוחת ערב. מה אני יכולה להביא איתי שלא מצריך יותר מידי השקעה? אחרי האימון-22:30, 23:00 כלום? קצת חבל, לא? עוד משהו שרציתי לשאול אותך עליו. בעיקרון יש לנו כרטיס מהעבודה עם תקציב לאוכל, שתקף בהמון המון המון מסעדות בת"א. אני יכולה בימים מסוימים לאכול ארוחת צהריים בחוץ- יש הרבה מסעדות שיש בהן חזה עוף בגריל ואורז. אני תמיד מפחדת לאכול בחוץ כי אני לא יודעת באמת עד כמה זמן משמין/ לא משמין, ואם החזה עוף גדול מידי? קטן מידי? וגם בגלל שאני רגילה ל: אוכלים מה שיש בצלחת, קשה לי להפסיק לפני, גם אם אני שבעה. זו בכלל אופציה? לאכול בחוץ? ואז לדאוג לי לארוחת ערב מהבית? זה עשוי להקל לפעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתחיל

ענת פלדמן
    26/10/2008

1. כריך מפרוסה אחת שמחלקים לשני חצאים. זו אופציה.
    2. ארוחת ערב לא כבדה יכולה להיות סלט עם קוטג', או סלט וחביתה, כנסי לאתר שלי יש קישורים לעוד אופציות
    3. חטיפי אנרגיה: לא מהת עליהם - הם מעולים מבחינ ת הטעם אבל מלא סוכר ושטויות. עדיף כאופציה אחרונה, אפשר חטיפי אנרג'י עד 100 קלוריות. אפשר גם לקחת ברנפלקס בקופסא קטנה, או יוגורט או פרי. זה נכון שהכי פשוט חטיף אנרגיה כי הוא ארוז נוח... לא משנה ממש הסוג, מה שטעים. אחרי - כן, פרי או יוגורט או עיגולי גבינה צהובה 9 אחוז, נסי להיות יצירתית, העזרי בדוגמאות מהאתר שלי ובעיקר מקישורים לאתרים אחרים. אם את מגיעה מאוחר מאד הבייתה וסיימת את המכסה הקלורית אז כן - כלום. גם אחרי אימון, זה לא נורא לשתות יוגורט ולאכול שני תמרים.
    לגבי אכילה בחוץ: נצלי את זה, זו חוויה, זה יגוון ויעזור למצב הרוח... זה נכון, גם אני לא מאמינה למסעדות. עוף בגריל יהיה תמיד מלא שמן ואורז מלא גם הוא מלא כל טוב. ירקות מבושלים יהיו עם חמאה והמנות תמיד גדולות יותר. זהירות. ובכל זאת: אפשר להזמין סלט עוף עם הרוטב בצד (!!!!!) ושהעוף יהיה באמת בגריל ולבקש שגם בלי שמן. אפשר במסעדת סושי להזמין סלט עם רוטב בצד ושישה רולים. כל אחד הוא 40 קלוריות. הבעיה עם סושי שזה לא ממש משביע. אפשר כן עוף בגריל אבל עם סלט ולא עם אורז ולבקש את העוף באמת בגריל. האמיני לי, את לא היחידה. המודעות היום בשיאה המלצרים רגילים ללקוחות בדיאטה מנג'סים. זו זכותך. ואז ארוחת ערב קלה.
    האם את שותה מים? רק מים. Don't drink your calories...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו