לגביי ירידה במשקל וכושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגביי ירידה במשקל וכושר
    דור
    26/10/2008

אז ככה. אני בן 17, עוד מעט 18. משקל 85 ~ בערך , וגובה 1.78 ~ 1.80 בערך. לא בדקתי, אבל אחוזי השומן בגוף שלי (הנחה שלי ) גבוהים. לעניין - אני מעוניין להיכנס לכושר, כלומר להרזות ולהיפטר מהמשקל העודף, אך תוך כדי לשפר כושר גופני ולהתחזק- לא רוצה להישאר עם "שאיריות" עור.... בכל אופן, רציתי לשאול כיצד ניתן להשיג מטרה זו, והאם ניתן לעשות זאת ללא דיאטה (כלומר תפריט מסודר על בסיס מאזן קלוריות שלילי) , אלא ע"י כושר בלבד. יש לי הליכון בבית, וחשבתי לשלב תוכנית של שכיבות סמיכה , כפיפות בטן , וריצה על בסיס יומי, ובנוסף להימנע מאכילה של דברים מיותרים (מתוקים וכו'..)... וע"י כך להשיג את המטרה שלי. השאלה שלי האם זה אפשרי גם בדרך שלי? אולי יש דרך עדיפה? תודה רבה לכל מי שהשקיע וקרא הכל , ותודה רבה לעונים :]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגביי ירידה במשקל וכושר

הוספת תגובה

• דור

ענת פלדמן
    26/10/2008

להיות בדיאטה הכונה היא לסגל אורח חיים שמתאים ונוח לך, בצורה בריאה ונכונה, לכל החיים. מה שאתה מתאר - לא לאכול יותר מתוקים ולעשות ספורט עונה בעצם לעניין זה. אתה מתכוון שאתה לא רוצה לספור קלוריות ולחשוב על כל ביס, ואני נוטה להסכים איתך כי זה יכול ליאש, יחד עם זאת על מנת לרדת במשקל, חוץ מהספורט כן יש להיות במאזן קלורי שלילי. יכול מאד להיות שתגיע לזה אם תוריד מתוקים ותאכל בריא ומאוזן ותקפיד על כמויות האוכל. אז אפשר לעשות את זה גם בלי לספור קלוריות, על ידי רכישת מודעות למה שאתה אוכל. וגם: פעילות אירובית ואנאירובית -כמו שציינת יפה. אתה יכול להכנס לאתר שלי ולגלוש קצת, וכמובן לחזור אלי לשאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו

דור
    26/10/2008

קודם כל תודה על העזרה. אז זהו, שהייתי באיזור כיתה ח' בדיאטה. לא ספרתי קלוריות, אבל היה לי תפריט קבוע שתזונאית הרכיבה לי, והייתי תחת מעקב שלה, ובנוסף שילבתי הליכה/ריצה כל יום 45 דקות. השלתי מגופי 10 קילו בתוך חודשיים. העניין הוא שדיי סבלתי מכל הנושא של האוכל. התפריט הקבוע לא היה מעניין. אין ספונטניות בכל מה שקשור לבישול וארוחות. זה היה דיי מתסכל. למעשה ההשמנה שלי נובעת לא בגלל מתוקים וכו', אלא בעיקר בגלל הכמויות, וה"גניבות" בין הארוחות. להוסיף לזה מטבוליזים איטי ו- וואלה - בעיה השמנה. לאחרונה (לפחות ממה שאומרים) הרזיתי לא מעט. העניין הוא ששום דבר לא מדוד. אני לא יודע מה המשקל, לא יודע מה הגובה- רק יודע שאני מעל הממוצע - ושאני מעוניין להיכנס לכושר .. בכל זאת צבא בקרוב וכו'. אז שוב רציתי לדעת אם התוכנית שככה נבנית לי בראש , יכולה להיות מתכון להצלחה ? או שלא? ריצה , כפיפות בטן , שכיבות סמיכה, וקצת יותר תשומת לב למה שנכנס לפה - זה יכול לעבוד? קצת התפרעתי פה עם הכתיבה, תודה לך ולמשיבים :]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    26/10/2008

בוודאי. במיוחד אם רכשת לך כבר מודעות בעבר. יכול להיות שסדר היום ואורח החיים מבחינת האוכל אז לא ממש התאימו לך לא מתאימים כיום ובדיוק בגלל זה לא יכולת להתמיד לארוך זמן. זו בדיוק הייתה כוונתי. לסגל לך אורח חיים שמתאים לך, בריא נכון ומזין. בעיקרון התשובה לשאלתך היא כן. דגש על אירובי (ריצה, אפשר כל יום) בשילוב עם אנאירובי, מתיחות, לשתות רק מים וכן להיות מודע לכמויות ולאוכל במשך היום. שקילה של פעם בשבוע תתן לך אינדיקציה אם אתה בדרך הנכונה וזה יכול בהחלט לעבוד. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו