שלום אני רוצה לעלות במשקל....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אני רוצה לעלות במשקל....
    דניאל
    09/07/2007

אך אני לא מצליח אני אכול הרבה פחמימות אך זה לא עוזר ואמרו לי שיש לי בעייה בקיבה אולי הבעייה בגלל זה?
    מה אתה מציע לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

גיל גרנות
    12/07/2007

עלייה במשקל זה תהליך פשוט מאוד בתאוריה. הגוף שלך זקוק לאנרגיה (קלוריות) לשם תפקוד מערכתי סדיר ומאוזן, וכאשר אתה מספק לו מחסור או עודף, הוא פונה למקורות אחרים או אוגר את האנרגיה, בהתאמה.

כלומר, מה שקורה בפועל זה שאינך מספק לגופך כמות עודפת של אנרגיה\קלוריות\מזון. ולכך כמה סיבות נפוצות המשפיעות על ההכנסה או על ההוצאה האנרגתית;

א. חוסר תאבון
    ב. חילוף חומרים בסיסי מהיר
    ג. מנגנון אדפטיבי של חילוף החומרים שמבזבז אנרגיה כחום בתגובה לכמות גבוהה שלה
    ד. הוצאה אנרגתית גבוהה מפעילות

כמובן שקיימים עוד מצבים\גורמים לכך, אך הם ברובם פתלוגיים, ולא יהיו כלכך רלוונטים לצורת הדיון שלנו (כמו בעייה במערכת העיכול למשל, שתצריך טיפול רפואי). הפתרון ברמה השטחית הוא להכניס יותר ולהוציא פחות. הלכה למעשה, זה אומר לא לבצע פעילויות הדורשות הרבה אנרגיה, כמו ריצה, כדורסל, או כדורגל למשל. זה אומר לשים דגש על מאכלים עתירי קלוריות, מופחתים בסיבים ובכמות גבוהה של חלבונים. להוסיף ארוחות, לנסות לשתות יותר את הקלוריות (שייקים כמו אבקות לעלייה במשקל), או כל טריק אחר שיגרום לנו להכניס יותר קלוריות מהמזון. רק חשוב מאוד להיזהר מצורת האכילה הזו, שכן היא בהחלט מאפיינת את רוב המאכלים הפחות בריאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו