מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום אני רוצה לעלות במשקל....דניאל09/07/2007
אך אני לא מצליח אני אכול הרבה פחמימות אך זה לא עוזר ואמרו לי שיש לי בעייה בקיבה אולי הבעייה בגלל זה?
מה אתה מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
גיל גרנות12/07/2007עלייה במשקל זה תהליך פשוט מאוד בתאוריה. הגוף שלך זקוק לאנרגיה (קלוריות) לשם תפקוד מערכתי סדיר ומאוזן, וכאשר אתה מספק לו מחסור או עודף, הוא פונה למקורות אחרים או אוגר את האנרגיה, בהתאמה.
כלומר, מה שקורה בפועל זה שאינך מספק לגופך כמות עודפת של אנרגיה\קלוריות\מזון. ולכך כמה סיבות נפוצות המשפיעות על ההכנסה או על ההוצאה האנרגתית;
א. חוסר תאבון
ב. חילוף חומרים בסיסי מהיר
ג. מנגנון אדפטיבי של חילוף החומרים שמבזבז אנרגיה כחום בתגובה לכמות גבוהה שלה
ד. הוצאה אנרגתית גבוהה מפעילות
כמובן שקיימים עוד מצבים\גורמים לכך, אך הם ברובם פתלוגיים, ולא יהיו כלכך רלוונטים לצורת הדיון שלנו (כמו בעייה במערכת העיכול למשל, שתצריך טיפול רפואי). הפתרון ברמה השטחית הוא להכניס יותר ולהוציא פחות. הלכה למעשה, זה אומר לא לבצע פעילויות הדורשות הרבה אנרגיה, כמו ריצה, כדורסל, או כדורגל למשל. זה אומר לשים דגש על מאכלים עתירי קלוריות, מופחתים בסיבים ובכמות גבוהה של חלבונים. להוסיף ארוחות, לנסות לשתות יותר את הקלוריות (שייקים כמו אבקות לעלייה במשקל), או כל טריק אחר שיגרום לנו להכניס יותר קלוריות מהמזון. רק חשוב מאוד להיזהר מצורת האכילה הזו, שכן היא בהחלט מאפיינת את רוב המאכלים הפחות בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)