מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעון דופקנועם26/10/2008
הי ענת. אני מתאמנת הרבה במכון כושר.. אירובי ומכשירים... אני שוקלת 60- 59 ככה ואני בת 21 ובגובה 170... אני עושה הרבה הליכון במטרה לשרוף את הטריגליצרידים בדם- יש לי 159, די גבוה אולי בגלל גלולות (כולסטרול טוב חוץ מהטריגליצרידים) או סתם יותר מדי שטויות שאני אוכלת... אבל בכל מקרה כבר כמה חודשים שהם לא יורדים.... המאמן כושר שלי אמר לי שאני צריכה להגיע לטווח דופק מסויים שהוא אפקטיבי להוריד טריגליצרידים (משהו בין 70-75%) בערך 130-140 אמור להיות... הקטע זה כמה חשוב לעבוד עם שעון דופק? האמת שהוא יקר לי- הטובים עולים מעל 300 וחבל לי.. אין דרך אחרת לדעת שמגיעים לדופק הרצוי??? תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם הי
ענת פלדמן27/10/2008אני נוטה להתסכל על התמונה הרחבה . הטריגלצרידים הם אחד מסוגי השומנים בדם. הם מגיעים אלינו מהמזון, (וכדי להוריד את רמת הטריגליצרידים צריך באמת לאכול פחות שומנים רווים, להעדיף יותר שומן מן הצומח ופחות שומן מן החי, להמנע משומנים "חבויים" בתוך רטבים למשל, כדאי לצרוך ירקות ופירות, ולהוריד את כמות האוכל המטוגן למינימום) והם נוצרים בגוף כתוצאה מהיפרגליקמיות, מרמות סוכר גבוהות לאורך זמן במחזור הדם. זה סוכר שהגוף הופך לשומן. לכן כדאי להפחית מתוקים, לצרוך פחממות עם ערך גליקמי נמוך - וזה אומר גם פירות עם ערך גליקמי נמוך.
זה נכון שפעילות גופנית אירובית, לא אינטנסיבית, מורידה את רמת הטריגליצרידים ועוזרת לאיזון רמות השומנים בדם וגם אני ממליצה תמיד על עבודה עם שעון דופק. פולר F6 הוא מצוין. זה נכון שהוא יקר, אבל שווה את ההשקעה כיון שקשה מאד לעשות הליכות או ריצות קלות וכל כמה שניות לעצור ולמדוד דופק. אפשרות נוספת היא להשאיל ממישהו שעון שכזה, להתאמן איתו כמה פעמים ולקבל מושג לגביך מה העצימות המתאימה על מנת להגיע לדפקים הרצויים. או לפחות לראות שאת מסתדרת עם השעון וששוה להשקיע בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת- תגובה
נועם27/10/2008הי, מה שלומך? קודם כל תודה על התשובה! אני באמת אשתדל להשיג מד דופק זה באמת מועיל.... בקשר למה שאני אוכלת- בבוקר תמיד קורנפלקס (ביופלקס או קראנצ'ים או קורנפלקס רגיל) עם חלב (1%), ואז צהריים- עוף עם פחמימה כלשהי (פסטה או תפוח אדמה או אורז) וסלט (עגבניה, מלפפון ובצל עם כף שמן זית). ארוחת ביניים שוב קורנפלקס עם חלב. ארוחת ערב- סלט עם סנדוויץ עם גבינה 5%/חביתה/חומוס ויותר מאוחר שוב קורנפלקס או פרי... לפעמים זה משתנה כי אני גם ממלצרת בקייטרינג אז יוצא שאני אוכלת פחות או שונה מהרגיל (בכל מקרה אני מורידה את זה כי אני כל הזמן על הרגליים רצה וסוחבת מגשים חח) הבעיה באמת שלפעמים יש עוגות ועוגיות בבית אז אני מנשנשת כמה כאלה. מבחינת משקל לא מדאיג אותי כי אני מורידה את זה בקלות ואני בדיוק במשקל הרצוי מבחינתי, השאלה כמה זה באמת מזיק ומעלה טריגליצרידים כל השטויות האלה? סה"כ אני ממש פעילה- 3-4 פעמים בחד"כ ומלצרות 3-4 פעמים בשבוע 12 שעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועם
ענת פלדמן27/10/2008הרבה מהתופעת שיש לנו בגוף (כולסטרול גבוה למשל) מקורם גנטי, עם נטיה טבעית לפתח בעיות אילו ואחרות כי זה עובר בגנים שלנו. כנראה שבמצב שלך יש צורך להקפיד יתר על המידה, אולי יותר מנערה אחרת בגילך. אני לא מכירה את ההיסטוריה המשפחתית אבל אם את במעקב ויש לך נטיה אז כן, שווה להקפיד יותר. אעיז גם לומר שהמקור הוא נפשי, כמו כל דבר פיזי, וובר טיפול בכלים אלטרנטיביים, אבל לא אוכל לעזור דרך הפורום, אם כי אשמח להרחיב בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)