ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה
    יוני
    30/10/2008

שלום ענת אני עשיתי פעמיים אימון אינטרוולים (מלפני חצי שנה) במשך ארבעה קילומטרים. חצי דקה קצב קל (20%-50%) וחצי דקה קצב מוגבר (50%-70%). סוג האימון הזה לא היה רע בכלל ונהנתי ממנו מאוד, אך בד"כ אני פשוט רץ מרחקים ארוכים. באימוני שחייה שלנו פעמיים בשבוע אנחנו רצים 5 ק"מ (חלק מהמסלול קצב גבוה) עוד פעם אחת סוף שבוע (4-6 ק"מ) ואימון אתלטקיה אחד שבד"כ בו רצים 3 ק"מ. אני הולך לתחרויות ארציות מטעם בי"ס של ריצות שדה ולכיתות ט (השיכבה שאני נימצא בה) רצים 3 ק"מ. האם אימונים של ריצות ארוכות יותר מ3 ק"מ יוכלו ללעזור לי בצורה משמעותית להצליח לרוץ את השלושה קילומטרים בקצב גבוה יותר? שאלה אחרונה. לקחתי פעם אחת את השעון של הפולאר לריצה (כשהיה לנו את האימון שחייה). רצנו 5 קילומטר באותו אימון וכמו שאמרתי לך כ1400 מ' מהמסלול רצנו קצב מהיר (לפי השעון 18 קמ"ש). בסוף הריצה הסתכלתי על הדופק הממוצע והמקסימלי. הדופק הממוצי היה 166 והמקיסמלי היה 199. האם לגיל שלי? (גיל 14-15) זה דופק טוב? מצטער שרשמתי הרבה ותודה מראש על העזרה. יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• הי חמוד

ענת פלדמן
    30/10/2008

אם באימון של שלושת הקילומטרים אתה עושה סוג של אינטרוולים, מעלה את העצימות ומוריד אותה חליפות אתה יכול לשפר אחרי כמה אימונים את קצב הריצה שלך -כשאז אתה רץ בקצב פחות או יותר קבוע. אימון פליומטרי (שאל את המאמן שלך, אשמח להרחיב) יכול להתאים, וצריך להעשות בהשגחה מלאה, על מנת לחזק את שרירי הרגליים ותוכל לשפר את קצב הריצה. כן, יש מצב שגם ריצות למרחקים ארוכים יותר ישפרו תוצאה למרחק קצר יותר. ההצעה הראשונה משפרת במקביל את הכושר האירובי והאנאירובי. ההצעה השניה משפרת את הכושר האנאירובי והשלישית - את האירובי.
    כדאי לבדוק את הדופק במהלך הריצה, כלומר להציץ מידי פעם על מה השעון מראה. הדפקים שהגעת אליהם הם בסדר גמור לגילך ולמטרות האימון שלך (אתה לא רוצה לרזות) האימון היה בעצימות מאד גבוהה וזה הגיוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו