אמא שלא מבינה ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלא מבינה ...
    אבי
    05/11/2008

רציתי לשאול אותך, גם כאמא, מה עושים שאת בתהליך של דיאטה ותזונה נכונה ויש אמא כמו שלי שפשוט לא מבינה אותי ואת הצרכים שלי. אני כבר לא יודע מה לעשות.. כל פעם אני אומר לה להפסיק להכין עוגות ובצקים והיא ממשיכה בשלה, הגעתי למצב של עצבים ומריבות על בסיס יומי והיא ממשיכה להכין את זה למרות שגם היא צריכה להתחיל בדיאטה. אני יושב ומסביר לה יום יום שזה הורס לי את החיים וקשה לי מאוד לעמוד בפיתויים של עוגות ושוקולדים אבל היא מסבירה לי שזה בשבילה או בשביל אורחים, והכי אבסורד שרק אני והיא חיים לבד ולא באים אורחים ואם כן זה פעם פעמיים בחודש. מה עושים? איזה עוד דרכים יש להסביר לה שזה פוגע ומקשה עלי יותר ויותר. היא מכינה ואומרת שהיא תאכל את זה ובסופו של דבר יוצא שאני אוכל הכל !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלא מבינה ...

הוספת תגובה

• לקחת אחריות

ענת פלדמן
    05/11/2008

זה לא פשוט, חלק מתהליך ההתבגרות שלנו - וזה ממש לא קשור לגיל. לקחת אחריות על הגוף שלנו, על היכולות שלנו, על הנסיבות. להיות בצד של ה CAUSE, הסיבה (הכל תלוי בי) ולא בצד של ה REASONING, התוצאה, האשמת הסובב (בבחינת הרצפה עקומה). זו התשובה של המאמנת שבי. זה קל מאד להאשים את הסובב. קח אחריות. למרות הנסיבות הלא פשוטות אתה מוצא את הכוחות שקיימים בך (!) ועושה את תהליך הבריאות שלך כמו שצריך. אשמח לתמוך ולעזור.
    תשובה בתור אמא: אני מסכימה איתך, זה קשה מאד. אני כנראה הייתי פועלת אחרת במקומה, אבל זו היא. ואני בטוחה שהיא אמא אוהבת ומחבקת. אתה לא יכול לשנות אותה. אתה לא יכול לשנות את המציאות. אבל אתה יכול לשנות את איך שאתה מקבל את המציאות. קבל אותה כמו שהיא, כבד אותה ואת דבריה. כי זה הדבר הנכון לעשות. אתה עושה את השינוי. אתה קונה דברים בריאים הביתה, אתה אוכל מסודר, אתה עושה ספורט. (דגש על המילה "אתה") תשקף לה בהתנהגויות שלך מציאות אחרת. אני מבטיחה לך שמתוך המעשים שלך (ולא מתוך הדיבורים על השינוי) היא תצטרף אליך. וגם אם לא - זה שלה. אני אני בטוחה שכן. כי החוק אומר שבסופו של דבר כשאנחנו משנים את איך שאנחנו מתייחסים אל המציאות אז המציאות משתנה בהתאם אלינו.
    המריבות לא עוזרות, הן רק תורמות למתח בבית, מתח מיותר שסוחט אנרגיות.
    התמקד בעצמך. קח אחריות. חבק את אמא שלך ואהוב אותה כפי שהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו