מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ליפני אימון ואחרי אימון!אנונימי11/07/2007
שלום לכולם אני התחלתי ללכת לחדר כושר!
ואומרים שאחרי אימון כוח צריך חלבונים וליפני אימון אומרים צריך פחמימות!
השאלה שלי היא מה אני צריך לאכול ליפני אימון וכמה זמן ליפני האימון?
ומה אני צריך לאכול אחרי האימון וכמה זמן אחרי האימון?
נורא חשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת סדר בדברים
גיל גרנות12/07/2007את שתי אבות המזון שהזכרת צריך גם לפני וגם אחרי האימון.
ההמלצה היא ברוב המקרים לארוחה עם חלבונים ופחמימות, ללא הרבה סיבים ושומן, כשעתיים עד שעתיים וחצי לפני האימון. המטרה שלך היא שהארוחה הזאת תתפנה מהקיבה עד לתחילתו של האימון, ותעבור למעי. סיבים, שומן, או נפח גדול מדי של מזון בארוחה הנ"ל יאטו את קצב התרוקנות הקיבה ועלולים לגרום לתחושה של כבדות ואי נעימות במהלך האימון. ניתן גם לבחור באופציה של ארוחה נוזלית (שייק), או חטיף, בסמוך לתחילת האימון.
החשיבות של החלבונים בארוחה זו עוד יותר גדולה מזו שלאחר האימון, בגלל שהם בעצם "דואגים" לספק לגופך חומצות אמינו במהלך האימון וסמוך לו (זמנים חשובים ביותר לדאוג לסטטוס מאזן החלבון בגוף). הפחמימות גם כן חשובות, כמו שאמרת, שכן הן דואגות לרמות סוכר יציבות במהלך האימון וכך לאנרגיה זמינה.
לאחר האימון החשיבות של הפחמימות זהה לזו של החלבונים, הם סינרגיסטים במיוחד בזמן הזה, ורק בשילוב של השניים אנו נגיע לאידיאל התזונתי המתאים כאן. אנו נרצה כמות גבוהה במיוחד של פחמימות זמינות, של חלבונים זמינים, ככה ששוב קצב התרקונות מהיר של הקיבה יהיה רצוי (כלומר, ללא שומן, ללא סיבים, עם עדיפות לארוחה נוזלית).
לדוגמא:
פחמימות (פסטה, אורז, לחם, פרכיות) + חלבונים (טונה, קוטג', ביצים) כשעתיים לפני האימון, ובסופו של האימון שייק המכיל חלבון מי גבינה בשילוב עם פחמימות זמינות (בננות, תמרים, צימוקים, סוכר ענבים, שיבולת שועל קצוצה).
נפוץ מאוד להעזר במדדים גליקמים שונים של סוכרתיים בבחירת הפחמימות לאחר האימון, כמו האינדקס או העומס הגליקמי, על מנת ליצור באמת מצב עם זמינות גבוהה של פחמימות בדם (השתמש במאכלים עם הערכים הבינוניים עד גבוהים). אם אנו מדברים על האידיאל כמובן. המקור הכי טוב למידע בנושא הוא באתר של מנדוזה http://www.mendosa.com.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
אנונימי12/07/2007ראשית תודה על התגובה הארוכה והמורכבת הזו!
נניח שאחרי האימון איך שאני מסיים אני אוכל 2 בננות ותמר זה יספק לי את החלבונים שנדרשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!
אנונימי16/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!
אנונימי17/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
גיל גרנות17/07/2007זה יספק לך את הפחמימות הנדרשות.
מאכלים עשירים בחלבון הם; מוצרי החלב, בשר, ביצים, טונה, או השייקים שמכילים בעיקר את חלבון מי הגבינה (whey בלועזית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהוא שיודע18/07/2007הידעת ש-2 בננות מספקות אנרגיה ל-90 דקות
כדאי לאכול שעה עד שעתיים ליפני ארוחה בעלת פחממות וחלבונים
ואחרי לאכול כמות מספקת פחמימות וכל הזמן מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)