עזרה לתזונה נכונה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לתזונה נכונה.
    אבי
    07/11/2008

שבת שלום. אני יודע שזאת שאלה כללית ואין תשובה ספציפית, אבל רציתי לבקש ממך האם את יכולה לעזור לי בכל הקשור למזון בדיאטה אם זה בייעוץ/'קישורים לאינטרנט/מתכונים וכ"ו אבל לא משהו מסובך בכלל, על מנת לשמור על תזונה נכונה ובריאה כי זו הבעיה המרכזית שלי. בעיקרון החלטתי שמעכשיו אני ישתדל לאכול אך ורק ממה שאני מכין ולא להסתמך על אחרים ( אמא , צבא ) ועל האוכל התעשייתי והשומני שהייתי נוהג לאכול, הבעיה היא שאני לא טבח גדול והידע שלי דל מאוד בכל הקשור למזון בריא ודיאטתי. אני משתדל לאכול כל יום באופן קבוע שתי מנות פרי בבוקר ובערב ( תפוח עץ ירוק ) כי הוא גם משביע וגם בריא וכמובן טעים, הבעיה היא כשאני מגיע לארוחת צהריים שלפי הדרך שלי זו הארוחה המרכזית ביום ( קראתי את ההמלצות שלך לאכול ארוחות קטנות אבל זה לא מתאים לי ) ואני צריך שזה ישביע אותי, אבל כל הזמן אני בחששות מסויימות שכל דבר יש ערך קלורי גבוה ולפעמיים יוצא לי לאכול ממש מעט בגלל זה. יש לי בסביבות השעה בצהריים על מנת להכין לי ארוחה ועדיף שזו תהייה ארוחה שצריך רק לחמם :) חשבתי על שניצל תירס של טבעול שאני מאוד אוהב, הבעיה היא שכל יחידה זה בסביבות ה- 200 קלוריות פלוס והיא לא ממש משביעה לכן אני מכין שניים ואז זה קצת מוגזם ברגע שאני מוסיף תוספת מסויימת. האם את מכירה עוד סוגי מזון קנוי כמו השניצל תירס של טבעול? כל עזרה וייעוץ תתקבל בברכה ,:) דרך אגב את עושה עבודה מצויינת ונותנת השראה לכולם, כל הכבוד לך על הזמן שאת משקיעה בפורום ועל התשובות המהירות והכנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לתזונה נכונה.

הוספת תגובה

• תודה חמוד

ענת פלדמן
    07/11/2008

זה נכון, שניצל טבעול לא ממש משביע, אבל זו לא הבעיה העיקרית שלו. הוא פשוט לא ממש בריא, מתועש וכדאי למצוא תחליף. אני גם מסכימה איתך שאתה צריך להיות שבע, וארוחת הצהרים היא בהחלט הארוחה העיקרית והיא לא צריכה להיות קטנה בכלל. חזה עוף למשל, או דג, וכוס של אורז חום מבושל וירקות מבושלים (קערה גדולה) או סלט שמורכב מעגבניה מלפפון ופלפל אדום - זו יוצאת ארוחה גדולה ומזינה. להכין אורז חום או קינואה זה קלי קלולה (כמו שאומר אחד הילדים שלי) ואתה יכול להכין את זה ממש בכמה שניות, משאירים על האש במשך 10 דק' וזה מוכן.
    בסיר אתה שם כף שמן קנולה, מוסיף כוס אורז חום או קינואה או אורז בר, [ או אפילו מערבב שיש שליש שליש ) מערבב עם כף מרק קנור או עדיף מרק "10" , מוסיף שתי כוסות מים (שתי כוסות מים על כל כוס אחת של אורז) אתה יכול להוסיף גם ברוקולי של סנפרוסט או תפזורת ירקות למרק של סנפרוסט ולהביא לרתיחה. אתה סוגר את המכסה ומעביר על אש בינונית ל - 10 דקות. מ-ע-ד-ן. יוצאת לך כמות ענקית, לארוחה אתה יכול לאכול כוס של תבשיל מוכן.
    יש לי באתר גם קישור לאתר שנותן מתכונים דיאטטים לא מסובכים, שווה לבדוק.
    לגבי מוצרים קנויים שקל להכין - יש למאמא עוף יופי של מנות שפשוט מחממים על המחבת. יש רצועות עוף או קציצות עוף. זה הכי קרוב ל"טבעי" שאני מכירה. וזה גם טעים.
    טיפיםלארוחות ביניים כיפיות: קח פלפל אדום, תרוקן אותו ותשים בפנים טונה, קוטג', זיתים. תאכל כמו כריך. זה משביע וטעים.
    אני מברכת אותך על לקיחת האחריות על חייך. זה מופלא, ומעורר השראה !! אני פה לשאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לא ולא ....

אבי
    07/11/2008

מי שמעורר השראה ומעניק תמיכה כל כך גדולה לאנשים שבאמת זקוקים לזה זו את ולא אני, אל תמעיטי בתרומתך העצומה... כנראה "שהאוצר מילים/מזון" שלי יותר דל ממה שחשבתי, כי את האמת הייתי בטוח ששניצל תירס טבעול הוא עוד איכשהו בריא ומזין אבל כנראה שטעיתי. כל פעם אני שומע חזה עוף חזה עוף כמנה עיקרית אבל אין משהו אחר חוץ מחזה עוף? מאיפה בדיוק אני יכול להשיג חזה עוף שאני יוכל להכין אותו ( האם יש קנוי כמו טבעול? ). בקשר למנת ביניים אין לי כל כך בעייה עם זה בגלל שהפירות זה כמו מנת ביניים... בכל מקרה הוספתי לרשימת הקניות שלי אורז חום וקינואה למרות שאין לי מושג כל כך מה זה. ירקות מאודים? מצטער על השאלה המטופשת אבל כיצד אפשר להכין את זה? במקרה היום שוב פעם בלת ברירה אכלתי את האוכל של אמא וכמובן שהיו תפוחי אדמה ובטטות עם אורז רגיל כתוספת אבל כמו תמיד יתווסף לזה רטבים וזה פשוט הורס הכל, מה גם שהערך הקלורי של בטטה ותפוח אדמה גבוה מאוד ככה שוויתרתי על זה היום. בכל מקרה תודה על העזרה, אם יש לך זמן וכוח אני ישמח לעוד המלצות למנה עיקרית. אני לא מחובבי דגים את האמת וחזה עוף רשמתי לעצמי למרות שאני ישמח לדעת האם אפשר לקנות קנוי :) פירות וירקות וכמובן לשתות הרבה מים זה תמיד אני ימשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כן, וודאי

ענת פלדמן
    07/11/2008

לא ממעיטה, חלילה. אני יודעת, האמן לי, בצניעות ובלי אגו. זהו "היעוד המקודש" שלי: לעזור, לכוון, להצמיח. "הנתינה ממלאת," "שלח לחמך", "אהבה מביאה אהבה" ועוד ועוד ...
    אז בוא נמשיך:
    1. ראה הערותיו של אהרון
    2. הסתכל בסופר על המנות של מאמא עוף, לא אילו שבשקית אלא אילו שבתוך קופסא שקופה (זה נשמע לא טוב אבל זה ממש מוצלח) יש להם מבחר יפה של רצועות עוף ש"זורקים" על המחבת, או קציצות או כנפיים. זה ממש טעים ומגוון כל ארוחה. רק להקפיד על הכמות.
    3. אורז חום זה אורז שלא רוקנו אותו מהתכולה הבריאה שלו בוא נגדיר את זה כך, ובקינואה יש הרבה חלבון, זה נראה כמו פתיתים קטנטנים ומכינים את זה כמו אורז. מאד בריא.
    4. ירקות מאודים זה ירקות שמתבשלים באדים של מים חמים. אבל אל תסתבך. אתה יכול להרתיח במחבת גדולה מעט מים, לשים ברוקולי (אפשר מסנפרוסט) או תרד או שניהם להוסיף תבלון ולכסות את המחבת. עד שזה מתרכך.
    5. בטטה ותפוחי אדמה זה מצוין, תלוי איך מבשלים את זה (כלומר כמה שמן יש שם) מאד טעים לקחת תפוח אדמה בינוני (110 קלוריות) לשטוף היטב, ולשים במיקרו עם הקליפה ל 6 דקות. או 7. עד שהוא מתרכך. פורסים במרכז, שמים מעט מלח ואפשר להוסיף קוטג' או יוגורט. מעולה. כך גם עם בטטה. אחד כזה כתוספת בצהרים זה מוצלח מאד.
    6. עוד הצעות למנות עיקריות יש, אבל זה יסבך אותך. אפשר לקנות בשר טחון (התייעץ עם הקצב לגבי טריות, אחוזי שומן בבשר וכו'), קנה חצי קילו. אתה יכול להכין לך יופי של רוטב בולונז כמנה מדהימה. לבשל את הבשר על מחבת טפלון (שלא דורש שימון) להוסיף תבלינים -מלח, פלפל, שיני שום כתוש, בצל חתוך דק) כשזה עשוי להוסיף רוטב עגבניות. אני מתה על פסטריה בטעם בולונז. אפשר כמובן להכין רוטב מעגבניות ותבלינים אבל אל תסתבך. הוסף שלוש כפות של רוטב לבשר שבמחבת ואתה יכול להוסיף את זה לכוס פסטה (כוס הכוונה לאחרי הבישול). תאמר לי שאתה יודע לבשל פסטה ויש לך יופי של תחליף לצהרים. זמן ההכנה הוא קצר וכאמור ב"קלי קלולה". אני פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערות להצעה הקודמת

אהרון
    07/11/2008

כף שמן מכיל 110-120 קלוריות, אפשר לוותר. כף אבקת מרק גם כן לא רצוי, זה מוצר מתועש, סתם כימיקלים ומכיל גם קלוריות. לעומת זאת, במקום חזה שהוא בעל ערך תזונתי דל, בשל פולקה של עוף ללא עור ושומן, עם ירקות מרק(אם מסובך, הסתפק רק בבצל וגזר) ותבלינים. בנוזל הבישול , בשל את האורז\קינואה ותקבל מנה טעימה, טבעית ובריאה. אפשר להכין כמה מנות מראש ולשמור במקרר. בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון מאד

ענת פלדמן
    07/11/2008

יחד עם זאת זה די "פצ'קריי". אבי לא ממש בנוי לזה... אני יכולה להציע לו לטבל במלח, פלפל, אפילו פלפל בטעם שום, להוסיף במקביל עוד ירקות. יש אבקות מרק ללא מונוסודיום גלוטומט? (באמריקה יש...) מסכימה בהחלט לגבי כף השמן אבל אם מכל הכמות הוא אוכל רק כוס אז זה מתחלק יפה בכל הסיר... זה גם חייב להיות טעים... אהרון - תביע יותר את דעתך ותן עוד טיפים. תודות על הכל !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתפשר, עשינו עסק?

אהרון
    07/11/2008

אם זה ל3 מנות, כף שמן זה סביר בהחלט. לגבי אבקת מרק אני מחזיק בדעתי. בהגדרה, אבקה לא יכולה להיות מוצר טבעי, במקרה הטוב יש בה מרכיב טבעי אבל אחרי העיבוד המתועש עם תוספת כימיקליים. על האריזה יש רשימה די ארוכה של חומרים לא טבעים. לגבי הפצ'קראי יש משהו בזה, אבל לכל דבר יש מחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההצעות...

אבי
    07/11/2008

אז את אומרת שכל המאכלים של הטבעול( המבורגר צמחי, שניצל תירס, ברוקולי עם גבינה וכ"ו ) להוריד מהמדף? בכל מקרה הוספתי לרשימת הקניות קינואה, אורז חום, ירקות של סנפרוסט. אני גם יתן הצצה למנות של מאמא עוף :) פסטות? את האמת תמיד נזהרתי מלאכול אותם בגלל שזה עשוי בצק... מה עם פתיתים מבושלים וגם אטריות? :( נקווה לטוב ... תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

ענת פלדמן
    07/11/2008

בגדול לא מתה על טבעול (זה יכול להיות סלוגן לא ממש מחמיא...) . בתור ילדה אמא שלי הייתה קונה מידי פעם וזה היה טעים, אבל אכלנו את זה ברגעי חירום כשהיא לא הספיקה לבשל. זה היה נדיר. ואם אנחנו מאמצים את ססמת הדגל "הכל במידה" אז מידי פעם זה לא נורא. אם כבר קנית וזה בפריזר: שמור למקרי חירום.
    פסטות: זו חיטת דורום. שוב, הכל במידה. כוס מוכנה זה בסדר גמור, אפשר גם פסטה מחיטה מלאה אבל אני מזהירה אותך שהטעם לא מדהים. איטריות עבות כאלו זה על משקל פסטה מבחינתי וכך גם פתיתים, אם זו מנה מדודה אז תהנה. זכור שאתה גם עושה פעילות גופנית וזקוק לפחממות והגוף שלך משתמש בהן לאנרגיה.
    תקווה זה תמיד נכון, אבל החוק הקוסמי אומר שתמיד הכל בסדר. גם אם קשה זה בסדר כי כך זה צריך להיות. כי אתה לומד על עצמך, על היכולות שלך, על הכוחות שיש בך, והכל בסדר (קוסמי) אז הכל טוב :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון: מקבלת, באהבה. תודה !

ענת פלדמן
    07/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו