עימות אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עימות אימונים
    אטל
    10/11/2008

שאלה לגבי אימונים מה עדיף הרבה סטים בעצימות יותר נמוכה למשל ב abc לחזה 16 או 10 בעצימות יותר גבוה פשוט כשאני עושה 10 בעצימות ממש גבוה כל סט עד כשל אז הגוף שלי ממתעייף לפעמים לפני השרירים ועוד שאלה האם יש טעם ביכלל להגיע לכשל כאילו שאני לא מסיים את החזרה האחרונה ועוזרים לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עימות אימונים

הוספת תגובה

• הי, אמשיך לענות בבוקר. תודה !

ענת פלדמן
    10/11/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים

ענת פלדמן
    11/11/2008

1. זה תלוי מאד במטרת האימון שלך, אשמח לשמוע ולהרחיב בעניין. בעיקרון לניפוח עובדים על משקל כבד ומעט חזרות. וגם לא צריך הרבה סטים.
    2. תמיד כדאי להקשיב לגוף. אם זה קשה עד כדי התשה, כנראה שמשהו שם לא נכון. אני לא אומרת שלא להעלות עצימות אבל אפילו המילה שהשתמשת בה "כשל" היא כישלון ולא הצלחה. או העמסה. אז משהו שם נכשל כשאתה בכשל ושווה לעשות הערכת מצב מחודשת.
    מה קורה אם אתה לא יכול לסיים את החזרה האחרונה:
    הייתי נותנת לך סדרת אימנים מקבילה, שעובדת על הכוח האיזומטרי של השרירים. היינו להחזיק התנוחה מסויימת ללא תזוזה. זה מכניס את השריר לסוג מאמץ אחר, כך שכשאתה חוזר לאימון הרגיל שלך אתה "פתאום" כן מצליח לסיים אותו. לכן אשמח לשמוע מה בדיוק אתה עושה.
    לעת עתה: שוב, הקשב לגוף. אם זה עמוס לך מידי כנראה ששווה להוריד בעומס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ

אטל
    11/11/2008

אמממ אין קשר זה שאני לא מסיים את החזרה האחרונה זה בכוונה בשביל להגיע לכשל חיובי ושהאימון יהיה בעצימות גבוהוככה הגוף שלי עובד במשקלים גבוהים וממש חזק ואני מדגיש את השלב האקצנטרי של התרגיל ממש והמתיחה והכל הקטע שמרוב שהאימון עצים וכל סט ככה עד כשל הגוף מתעייף לפעמים לפני השרירים כי הלחץ דם עולה ממש גבוה ואם אני עושה כמו שאמרת כאילו שאני מצליח את האחרונה לבד אז זה פחות קשה לי ביגלל זה הוספתי סטים ואני מיתאמן כבר יחסית הרבה זמן שנה ומשהו בלי הפסקות חוץ מפעם ב 4 חודשים מנוחה של שבוע אני עובד על מסה כרגע אני 83 קילו גובה מטר 80 היקף יד בערך 37 סנטימטר כאילו סבבה שני השיטות עובדות עליי טוב אבל אני חושב שהשיטה של יותר סטים בעצימות פחות נמוכה יותר טובה לי ביגלל שאני מרגיש יותר את השרירים מתעייפים מאשר את הגוף חוץ מזה שהייתי מיתאמן בעצימות גבוה הייתי עושה אולי 20 סטים בכל האימון והייתי מסיים 2 וחצי ליטר ב 50 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע

ענת פלדמן
    11/11/2008

שאתה מאד מודע, קשוב לגוף שלך ו"עם יד על הדופק". יישר כוח תרתי משמע. למעשה אתה עונה לעצמך על השאלה, לגבי מה מתאים ומה טוב בשבילך. אז כל הכבוד עם על זה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כו, עד כשל

אהרון
    14/11/2008

זאת מילה נפוצה בלקסיקון של פיתוח שרירים. להקשבה לגוף יש מובן הפוך בהקשר זה. אימון לצורף הפרטרופיה הוא בהגדרה אגרסיבי בגלל שהמטרה היא דסטרוקטיבית, כלומר גרימת נזק לסיב על ידי פיצוצו לצורך בניה מחדש בזמן ההתאוששות. אם לא מגיעים לכשל אחרי 8-12 חזרות לפחות בסט האחרון, האימון אינו אפקטיבי להיפרטרופיה אלא לסיבולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה,

ענת פלדמן
    14/11/2008

ומציעה בכל זאת שלא לאמץ ז'רגון שלילי לגבי הגוף, גם אם הוא נפוץ ושמיש. כשל הוא דסטרוקטיבי, כמו שאמרת, הורס, מפוצץ, הכל נכון. כוונתי לרמה הפילוסופית, לכוחה של המילה, כל מילה וגם זו. הרי אף אחד לא רוצה להרוס את הגוף (נכון שפיזיולוגית זה נחוץ לשם בנייה והתפתחות) והמטרה בסופו של דבר היא לעבור את המכשול, להתחזק ממנו לפתח שרירים. הרשה לי לצטט את עצמי (בצניעות) מתוך מה שרשמתי בגליון מנטה האחרון: " שרירים מתפתחים רק מול התנגדות וקושי כמו שהתנגדויות וקשיים בחיינו מפתחים את הנפש. קבלו אותם באהבה והיו מודעים לחיבור המבורך בין הגוף לנפש". שורה תחתונה: השימוש במילה, גם אם היא נכונה וכולנו יודעים את התאוריה הפיזיולוגית שמאחוריה, צרמה לי, אישית. כן להקשיב לגוף במובן של אם זה מרגיש לא נכון למרות הקושי, משהו כאן לא עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישלון או לא

עופר קיס
    11/11/2008

1. אל תגיע לכישלון בכל סט אלא באחרון או שניים אחרונים
    2. מלא יומן עם התכנית שלך ומשקלי עבודה, זמני מנוחה, כמות סטים וחזרות
    3. אם אתה מתקדם במשקלים המשך. אם לא הורד קושי כיוון שאתה לא מתאושש מהאימונים
    4. נסיון וטעיה - אין אופציה אחרת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אטל
    12/11/2008

תגובה לעופר בשני השיטות עליתי במסת שריר הקטע שבעצימות ממש גבוה בכל סט הגוף שלי היה מתעייף לפעמים לפני השרירים והלחץ דם עולה גבוה והאימון בעצימות ממש גבוה אז פשוט כרגע אני עושה יותר סטים בעצימות יותר נמוכה כאילו עדיין העצימות של האימון עצמו ממש גבוה אבל לא כל סט על לכשל חיובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אטל

חיים1
    15/11/2008

סוף סוף מצאתי מישהו בפורום שמתאמן על מנת לעלות במסה, גם אני כזה בהתחלה שקלתי 64 כיום 74 אשמח עם תוכל לתת לי ביקורת על תמונות שברצוני לעלות ועם תוכל לשער בערך את היקף ידי. בבקשה ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו