מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק למספר עצות...אבי14/11/2008
בעקבות הכתבה שבאתר ווינט על שירה שירדה 30 ק"ג עלתה בי שוב פעם השאלה כיצד אני יכול להיפטר מאחוז השומן הרפוי ( ויש הרבה ) שדבוק לי באזור הבטן ולא רוצה להרפות בעקבות ההורדה "הגדולה" שהצלחתי לרדת. אחרי שקראתי את הכתבה שהיא נעזרה במכון כושר חשבתי לעצמי אולי גם אני יכול, ולכן אני רוצה להתייעץ לפני שאני עושה מהלך. כיום אני נמצא במצב של תת משקל, והשומן הרפוי רודף אחרי שבועות ואפילו חודשים וגורר אותי למסעות של קריאה והתעניינות דרך האינטרנט כיצד לעזעזל אני נפטר מזה. רוב האנשים ששומעים את המשקל ישר אומרים שאני זקוק לטיפול אצל דיאטנית בגלל התת משקל, ובמקום שזה יעזור לי זה רק גורם לי לייאוש ולאכילה מוגזמת ממחשבות שאולי משהו אצלי נדפק או שאני עיוור. רציתי לשאול האם מכון כושר זו התשובה לבעייה המציקה הזאת, מכיוון שמצד אחד אי אפשר להוריד אחוז שומן באזור מסויים אלא רק בהורדה כללית וברגע שאני ירזה עוד אני יגרר לתת משקל חמור יותר ומצד שני אם אני יאכל יותר ולא יטפל בזה אני יחזור להיות אותו בן אדם שמן שהייתי. בנוסף לזה רציתי לשאול האם יש במכון כושר מאמן צמוד/פרטי שיוכל לעזור לי למרות שאני לא כל כך בטוח בקשר למכון כושר מכיוון שאני ביישן ונראה ילדון. רציתי גם אם זה אפשרי, וסליחה על ההפרעה בשעות הערב, בהכנת תפריט שילווה אותי למספר שנים ואף יותר ולא לזמן קצר כדי שאני יוכל להגיד "עשיתי דיאטה ולא הצלחתי". הנתונים שלי הם: גובה - 1.60, משקל - 44.5-45( למרות שעדיף לא להתייחס לזה ), גיל - 19, אחוז שומן: לא יודע מכיוון שאין לי סרט מדידה או מה שזה לא יהייה, ובקיצור נראה ילד קטן "ורזה" חוץ מהכרס שאני דואג להסתיר טוב טוב. הלו"ז היומי שלי זה בערך לקום בסביבות 5:00 בבוקר לצבא, חוזר בסביבות 14:00-14:30 לבית ולא אוכל בצבא כמובן ( פיתייה, סלט יבש ), ואז הולך לעבודה למשמרת ערב בסביבות 16:15 עד 22:00, אני גם לא נוהג לאכול ארוחת בוקר אלא רק תפוח עץ ירוק גם כי אין לי זמן וכמובן עדיפות לארוחת צהריים מלאה ומשביעה. בקיצור הלו"ז שלי סביב אוכל כל היום בלת ברירה וזה קצת מייאש ומתסכל כי יש הרבה רגעי שבירה, אני קם בבוקר ורואה מטר לידי שקם עם כל טוב, מגיע הביתה רואה בצקים, אוכל תעשייתי, מתוקים ומה לא בגלל שיש לי אמא שלא מבינה, והולך לעבודה שעוסקת סביב גאנק פוד שגורמת לי להתאפקות וייסורים כדי לא לגעת בכלום למרות שכולם אוכלים ואין פלא שככה נראים העובדים שם. שוב פעם סליחה על ההודעה האורכה והמייגעת, ותודה על העזרה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי הי
ענת פלדמן14/11/2008אין לך מה להתמצל על ההודעה המפורטת. אני פשוט כבר מכירה אותך ויודעת את כל הפרטים. התשובה שלי לא השתנתה, אולי מישהו אחר יוכל לתת חוות דעת נוספת. תוכל לחזור לשרשור הקודם בינינו, בוא נסכם:
1. אוכל בריא, למרות סדר היום הכמעט בלתי אפשרי. אפשר תמיד "להסתדר" אם מתארגנים מראש.
2. תפריטים לדוגמא: אצלי באתר. תתרשם, רשום לך משהו שבא בחשבון ונעבור עליו ביחד
3. בהנחה שאתה אוכל נכון, תרגילים כן יחזקו את כל הגוף וגם את הבטן ותראה שינוי. תרגיש חזק יותר. גם בזרועות, ברגליים. בדוק בחדר הכושר שקרוב אליך או בקרבת הצבא אם יש אפשרות למאמן אישי, במיוחד לפעמים הראשונות
שורה תחתונה: פחות תהיות, פחות מחסומים, פחות תירוצים (סלח לי) - לעשות!
אני פה להמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)