מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היש ניסים ???אנונימי19/11/2008
עוד כחודש אני צריך להתגייס והכושר והסיבולת הגופנית שלי לא בשמים אני גם מלא באופן יחסי אני מתאמן כשנה עם אופנים בזה אני טוב אבל שאני רוצה להתחיל לרוץ או לעשות שכיבות שמיכה זה לא הולך אני מתעייף מהר וכלום לא עוזר מה אני עושה כדי להצליח לשפר באופן משמעותי את הסיבולת של הריצה ולהצליח לעשות אותה ? ואיך אני מצליח לחזק את שרירי החזה הגב והידים כך שאני יוכל לעשות כמו שצריך שכיבות שמיכה? מקווה שתוכלו לעזור לי ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון
ענת פלדמן19/11/2008אופניים אכן שונה מאימון ריצה.
חודש זה באמת לא הרבה זמן, אבל זה יביא אותך ברמת מוכנות גבוהה יותר מזו שאתה נמצא בה עכשיו. התחל בהדרגה. כל יום ריצה קלה וכשאתה מתעייף עבור להליכה מהירה וחזור לריצה. סיבוב של חצי שעה. עם הזמן תוכל לרוץ את כל מחצית השעה ברציפות, אבל תן לזה זמן. לדעתי תוך שבועיים אתה רץ יחסית שוטף. שכיבות סמיכה: אימון דומה. תתחיל מחמש. תעלה כל פעם בעוד אחד. יום שאתה עייף - תנוח, לא בכוח. חזור לפעילות אחרי יום מנוחה.
הקפד על מתיחות בסיום כל אימון: לגב, לזרועות, לחזה.
אכילה מאוזנת ונכונה, כזו שתתן לך אנרגיה לפני האימון ותמלא את המצבורים אחריו.
סבלנות, נחישות והתמדה. יש לך את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אנונימי19/11/2008והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את השרירים התפוסים שתוקעים אותך כמה ימים ומונעים ממך כך פעילות אפשרית ? (חוץ ממתיחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן19/11/2008התחל בהדרגה. לא מיד לרוץ בהיסטריה כי זה יעשה בדיוק את מה שציינת. כנראה שאי אפשר להמנע משרירים תפוסים, אבל אפשר להמנע משרירים תפוסים עד כדי ניטרול לכמה ימים. אז אם נתפס קצת אפשר (ורצוי) כן להתאמן, אבל במתינות.
אז :
1. להתחיל בהדרגה. למשל מהליכה מהירה בשילוב עם ריצה קלה.
2. מתיחות בסיום האימון
3. תאכל בננה. נשמע מוזר, אבל האשלגן חשוב.
4. שוב, אם תפוסים השרירים ממש חזק - לנוח יום אחד ולחזור לפעילות מתונה.
לדעתי יתפסו השרירים בעיקר מהפוש אפ - התחל בהדרגה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
אנונימי21/11/2008האם רצוי ואפשר לאכול תפוח אדמה לאחר אימון כי כמות האשלגן גבוהה פי 2 כמעט מאשר בבננה ? כמה זמן לפני האימון אסור לאכול, ומתי אפשר לאכול לאחר האימון ??? ושוב תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן21/11/2008אפשר לאכול תפו"א, זה בסדר. רצוי לאכול שעתיים לפני אימון, זה גם תלוי מה בדיוק אתה עושה באימון, גם אם תאכל חצי שעה לפני זה בסדר. אחרי אימון אפשר כריך עם גבינה או קוטג' ופרי או יוגורט וגרנולה ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח שוב אני
אנונימי25/11/2008התחלתי באימונים כבר כשבוע והולך לא רע אבל תוך כדי עולות לי שאלות שמתרתן למנוע האטה בקצב האימונים המקור הכי טוב ומהיר של החלבונים בשבילי זה הביצים .. כמה ביצים רצוי לצרוך לאחר אימון ריצה שנמשך שעה בערך ? האם ידוע לך אם יש הבדל באיכות הביצה (בין הלבן והחום)? איך אני ידע שהגוף מאותת לי על נורה אדומה מבחינת נזקים פיזים קשים של שחיקה או קריסה או דלקת ברגלים ? שוב תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן25/11/2008ביצים זה מקור חלבון לא עשיר במיוחד, 6 גר' חלבון. בהתחשב בעובדה שלא מומלץ לצרוך יותר מידי ביצים שווה ללכת על קוטג', גם טונה, דגים, בשר. אחרי אימון של שעה רצוי 15 גר' חלבון. ורצוי בשילוב עם פחממה. זה יכול להיות כוס חלב יוגורט ותפוח למשל, ביצה קוטג' וירקות. רצוי ביצים אורגניות, זה בטוח. כשהגוף מאותת אתה יודע. כאבים חזקים, עייפות, אבל לא צריך להגיע עד לשם. שמור על סדרת אימונים שפויה, יום כן יום לא למשל. שעה ריצה זה הרבה מאד, אפשר לרוץ קצת פחות. אבל זה מאד אישי. בסופו של דבר אתה מכיר את גופך הכי טוב, אפשר לעשות בדיקות דם וכלליות כל חצי שנה ולהיות עם יד על הדופק תרתי משמע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש בעיה
אנונימי25/11/2008אני לא אוהב קוטג ומוצרי חלב למינהם אז האם את ממליצה לצרוך כדורים של חומצות אמינו מחלב סויה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
אנונימי25/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימוס יקר
ענת פלדמן26/11/2008אני ישנה בשעות האלו, ברוב הלילות... אני ממליצה לגשת ליעוץ אישי לנטורופט או לתזונאי ספורט ליעוץ אישי. אין ביכולתי להמליץ על כדורים ללא פגישה אישית ובדיקות מקיפות - שווה לתת על כך את הדעת ולטפל בעצמך בצורה יסודית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)