מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימון שלי במכון כושר...גל28/11/2008
אוקי, המכון שאני נמצא בו די שכונה ככה שהייתי רוצה חוות דעת על התוכנית אימון שלי {כ3-4 פעמים בשבוע} גב מתח - 3 סטים של 10 פולי עליון{עם הטיה של הראש קדימה}- 3 סטים של 10{48 קילו כרגע} תרגיל גב תחתון{התרגיל הזה ששוכבים על הבטן ומעלים את הראש למעלה} -3 סטים של 70 חתירה בישיבה- 3 סטים של 10 חזרות של כ50 קילו. חזה דחיקה בישיבה - 3 סטים של 10{100 קילו} פרפר - 3 סטים של 10{100 קילו} ידיים תרגיל למפרק - להרים משקולת רק עם המפרק{לא יודע ממש איך להסביר} - 3 סטים של 10 עם 7.5 קילו כפיפת מרפקים - 3 סטים של 10 בערך 50 קילו פשיטת מרפקים- 3 סטים של 8 , 12.5 קילו כתפיים דחיקה כלפי מעלה של משקולות חופשיות - 3 סטים של 10 רגליים- פשיטת ברכיים- 3 סטים של 10 חזרות של 45 קילו כפיפת ברכיים - 3 סטים של 10 חזרות 45 קילו דחיקה עם הרגליים- 3 סטים של 10 חזרות 66 קילו בטן כפיפות בטן עם משקולת של 10 קילו מאחורי העורף- 4 סטים של 15 חזרות "הרמת רגליים" - לא יודע את השם, שנשעינם רק עם הידיים ומעלים את הרגליים למעלה - 3 סטים של 20 מכשיר בטן - 4 סטים של 15 חזרות עם בערך 80 קילו מה אתם אומרים על התוכנית? לדעתי היא מאוד מאוד עמוסה, אך אני חושש שאני לא אשתפר אם אני לא אעשה הכל באותו יום כי רוב הפעמים מזדמן לי לבוא רק 3 פעמים בשבוע לחדר כושר. פרט לכך, אני עושה לעיתים ריצות ובריכות באמצע שבוע. בבקשה מכם הערות לשיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
גל28/11/2008הערות: בכתפיים: 10 קילו בכל יד פשיטת מרפקים - כל יד משקולת 12.5 קילו ואממ, גיל :18 מטרה: ניפוח ואימון לצבא גובה: 171-72 משקל: 62-63
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמובן תודה רבה :]
גל28/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הפירוט
ענת פלדמן28/11/2008והתוספות. זה נראה בסדר גמור, כמובן אם זה מתאים ונוח לך וזה אי אפשר כל כך לדעת בשלט רחוק. האם אתה מקפיד על התזונה שלך? מילוי מצבורי אנרגיה לפני האימון (שאכן הוא אינטנסיבי) וגם אחרי האימון ובמשך כל היום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה גל
חיים28/11/2008משהו אחד לא ברור לי ממה שכתבת איך אתה בחזה בתרגיל פרפר עושה 100 ק"ג ובתרגיל דחיקת חזה גם 100 ק"ג! בדחיקת חזה זה נשמע לי הגיוני אבל בפרפר בחיים לא רק שתדע שאמור להיות בתרגילים אלו הפרש של לפחות 20-30 ק"ג. ועוד נקודה חשובה אתה עושה בדחיקת כתפיים 10 ק"ג כל יד זאת אומרת שהכתפיים שלך לא חזקות מי יודע מה כי אני עושה 15 כל יד ואני לא מצליח לדחוק בחזה 100 ק"ג, ורק שתדע שהכתף עובדת חזק מאוד בתרגיל דחיקה ככה שאם אתה דוחק 100 אז אתה אמור להרים הרבה יותר בכתפיים ומן הסתם ביד קדמית כי אני מרים 17 וחצי ק"ג כל יד ואני לא מצליח להרים בחזה את מה שאתה מרים. בכל מקרה שיהיה לנושא התוכנית עמוסה מאוד עם אתה עושה את כל זה באימון אחד אתה באימון יתר מזמן!!! (אימון יתר= נזק לגוף, השריר לא מתפתח אלא תמיד מתאושש וזה לא טוב) אני ממליץ לך לעבוד לפי חלוקה ABC 3 פעמים בשבוע באופן אינטנסיבי כלומר: יום ראשון- גב+יד אחורית שלישי- חזה+יד קדמית חמישי- רגליים+כתפיים (יהיה לך קשה ביום זה אבל תנסה עם קשה תחליף ותעשה חלוקה אחרת) ובטן תעשה בסוף אימון 10 דקות אימון כן אימון לא. תעשה חימום לפני של 5 דקות שכולל מתיחות של כל הגוף. והכי חשוב שזמן אימון לא יעבור את השעה ורבע! בהצלחה! (הייתה משנה כמה תרגילים על מנת לגוון כך הגוף יגיב הרבה יותר טוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
גל28/11/2008תראה, בקשר לחזה. הכתפיים שלי אכן יחסית חלשות לשאר הגוף{שנראה לי שאני במשקלים סבבה}. פשוט התאמנתי הרבה בשכיבות סמיכה{שעובדות על החזה} לפני שבאתי למכון כושר והתחלתי להתאמן על כתפיים. בכל מקרה, במידה והייתי מחלק את זה עד היום{לAB,ABC}, אז הייתי יכול להרים יותר משקלים בכל תרגיל. סה"כ, כל התרגילים עובדים על היד גם ככה שזה מעייף. השאלה שלי היא האם אני אשתפר בתוכנית שהצעת לי? מבחינת הבטן זה לוקח בטוח יותר מ10 דקות, כי יש לי כעיקרון 12 סטים, לפחות רבע שעה - 20 דקות לבטן משום שאני מקפיד על עבודה איטית. מה היית משנה? ומה התוכנית האולטימטבית {מבחינת חלוקה} בשביל התפתחות הכי מהירה של הגוף ושל השרירים?{במידה ויש כמה זמן שצריך}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
חיים29/11/2008תראה אין בדיוק תוכנית שהיא "התוכנית המושלמת" כל אחד ואיך שהגוף שלו מגיב יש אנשים שיכולים להתאמן 6 פעמים בשבוע ולגדול יפה ויש כאלו שיכולים להתאמן 3 פעמים ועדיין לגדול אותו דבר זה הכל תלוי באיך הגוף מגיב לתוכנית. אני אישית מעדיף לעבוד בחלוקה של ABC יותר נוח לדעתי וגם כי אני לא סובל תוכניות AB ואין לי מושג למה פשוט לא אוהב זה יותר מדי מורכב וארוך רוב האנשים אכן עובדים בתוכנית זה אבל מכיוון שאתה בן 18, אני ממליץ לך לעבוד בתוכנית ABC 4 פעמים בשבוע כלומר- A- חזה ויד קדמית B- גב ויד אחורית C- רגליים וכתפיים הסדר הוא כזה ראשון A שני B רביעי C חמישי A ראשון B שני C רביעי A וכך הלאה וכך אתה נותן בכל שבוע גירוי לשני קבוצות שרירים פעמיים. בקשר לבטן אני לא ממש עובד על בטן חזק משום שאני עובד עלייה 10 דקות עבודה נכונה איטית ומוסיף עליי 15 ק"ג והבטן פשוט עובדת יופי ומתפתחת בהתאם, אין טעם לעשות 20 סטים לבטן זה סתם מיותר ומתיש. עדיף לעשות 10 דקות בלי סטים פשוט לעשות תרגילים לבטן עם משקל ובלי מנוחה מתי שאתה מרגיש שאתה עייף וכבר לא יכול להמשיך בתרגיל עצור וקח מנוחה של 30 שניות תעשה מאין מסג' לבטן ותחזור לעשות את התרגילים ותאמין לי שפעם גם אני הייתי עושה הרבה סטים לבטן וכיום אני כלל לא דואג אני עובד בשיטה הזו והיא טובה מאוד. עצה שלי תבחר לך 3 תרגילי בטן קשיים שאתה מסוגל לעשות באופן הכי נכון וכך תעשה מן שרשרת נגיד: תרגיל ראשון 15 חזרות בלי מנוחה עובר לתרגיל השני 12 חזרות בלי מנוחה עובר לתרגיל השלישי 15 חזרות בלי מנוחה עובר לתרגיל הראשון וכך הלאה בשרשרת, כמובן שעדיף להוסיף בחלק מן התרגילים התנגדות משקלית. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)