תפריט ונתונים (כתבתי שאני אכתוב אות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט ונתונים (כתבתי שאני אכתוב אות
    יוסי
    28/11/2008

אולי כדאי רקע כללי לפני שהתחלתי להאתמן בחדר כושר שזה היה לפני בערך 3שנים וחצי הייתי הילד שתמיד הרבציו לו וצחקו אליו שהוא חלש וקטן אחרי שסיימת את הצבא (שרות בהתדנבות של שנתיים)היה תקופת מעבר שלא היה לי בה מה לעשות אז התחלתי להתאמן בחדר כושר (בשביל תעסוקה)וזה הפך לדבר של הרגל ולא כל כך השקעת בזה ובתזונה נכונה אחרי שנה וחצי ושהעירו לי בחדר כושר על זה שאני צריך להקפיד גם על תזונה של לפני אימון ואחרי אימון וגם(אני לא שמתי לב לזה בכלל ולא ראיתי שינוי אצלי)כן מישהי שאני מכריה ומכבד העירה שכן פתחתי שרירים (היא לא רצתה שאני אשמע אבל חבר שלה אמר את זה)התחלתי להאתמן יותר ברציונת ובשנה שעברה התחלתי ללמוד בבר אילן ובאמצע השנה עקב זה שעקב טראומה כלשהי החלטתי גם לשמור על תזונה נכונה ותוך חודש ירדתי מ12.5%אחוזי שומן ל8.5% (יש אולי משהו להוסיף שכנראה יש לי תסמונות אספגר אם זה אומר משהו מה שגורם לי לשמור על התזונה באדיקות -יותר מכל מי שאני מכיר גם מאמא שלי )(אמרו לי שאם הייתי אישה היו חשובים שיש לי בעיית אכילה) הנתונים שלי גובה 174 ס"מ משקל 56ק"ג אחוזי שומן בבדקיה אחרונה עם קלפר בשיטה ידנתי בין 8-8.5% אחוזי שומן בבדקיה שאמרו לי שמכשיר ממש לא מדיוק 4.5% תגידי לי אם צריך עוד נתונים למרות שאלה מה שאני יודע (היה מחקר שפורסם בזמן אחרון הראו בטוולזיה משהו על הקף הבטן שמתקשר לאורך חיים אז שם לפחות מצבי טוב מאוד) מידת מכנסיים אם זה אומר משהו 38 של תמנון נופל ממני קצת(הבנתי שלכל חברה יש הגדרה שונה למידות ולא הולכים לפי התקן אירופאי) עכשיו לתפריט - הוא עקרונית די פשוט א-ה(פעמיים ביום את ארחוה הזאת חזה עוף מטוגן במחבת בלי שמן ועם טיבול בסיס מלח פלפל ותבלין לחזה עוף (פעם גם הוספתי רוטב פשוט) +פסטה(כל מיני סוגים)(פעמים מעוטת פתיתים)ותפוח אדמה במיקרוגל לפני שחזרתי ללמוד בבר אילן גוונתי יותר וחממתי לפעמים במיקורגל את הבשרים הדלי שומן של מאמא עוף לפעמים חזה עוף שוארמת פרגיות שוארמה רגילה בשישי שבת יש קצת יותר גון לפי מה שמכנים בבית וזה מתחלף בין שיפודי פרגית עוד פעם חזה עוף דג שוארמה ולפעמים חזה הודו (עכשיו כנראה גם יותסף מאכל גם לא-ה פסטה ובשר טחון עם רוטב עגבניות גם פה תפוח אדמה בשלל שיטות הכנה ופסטה בימים אלה ויום אחד בשבוע אני עושה לעצמי מנהג לאוכל איזה 6חתיכות פיצה כפינוק חוץ מזה 3 פעמים של קוטג 5% אם מציות וביום של אימון קוטג 5% ומצית ומלפפון בשביל הפחממות אני מניח שחסרה ארחות בקור של גורנלה והרבה יותר פירות וירקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אחי

חיים
    29/11/2008

בלי להעליב אתה קטן בגוף רק כדי שתבין אני 1.80 שזה 6 ס"מ מעלייך ואני שוקל 74 ק"ג ואני עוד נחשב בינוני ודרך אגב אני בן 14, אני ממליץ לך להוסיף עוד ארוחה או שתיים בתפריט שלך שיהיו לפחות 1000 קלוריות או שיותר פשוט להוסיף עוד 200 קלוריות בערך לכל ארוחה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לפני שהתחלתי לשמור על תזונה המשק

יוסי
    29/11/2008

גם לפני שהתחלתי לשמור על תזונה המשקל שלי היה בערך 67ק"ג ואחוזי שומן 12.5% ואכלתי כל מה שרציתי המון ציפס פיצה קולה בקובוק ביום ובעצם רוב התפריט שלי היה אוכל ממש ממש מלא שמן וכל מה שהכנתי היה טובל בשמן (לא זית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי תומר

ענת פלדמן
    29/11/2008

אתה רחוק משומן בטני שמעיד על סכנה לחלות במחלות לב, אחוזי השומן שלך נמוכים מאד ואתה רזה. זה טוב שהתחלת לחשוב על התזונה שלך ואני מסכימה - יותר פירות וירקות - לא רק מלפפון. גם פלפל אדום ועגבניה. גרנולה- לא בהכרח אם אתה לא חחש אוהב אבל כן ארוחת בוקר. או פירות או ביצה או טוסט של לחם דגנים עם ממרח, טחינה למשל או גבינה או אבוקדו. הרעיון הוא לשמור על 6 ארוחות ביום, גם מנת ביניים של כריך תחשב ארוחה ואני מסכימה עם חיים שזה כנראה יעלה את כמות הקלוריות היומית שאתה צורך. יש גם בנים שסובלים מהפרעות אכילה, לא רק בנות, אבל לפי מה שאתה מתאר אתה לא שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה להוספה כי זה מה שגרם לי לבהלה

יוסי
    29/11/2008

עד כמה מדיוק מחשבון ה BMI בנחה שהוא לקוח רק 2 נתונים גובה ומשקל ולא מחשיב נתונים כמו אחוזים של סוגי רקמות (שומן ושאר) והיקף גוף תודה רבה על התושבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעולה

ענת פלדמן
    29/11/2008

ולמעשה אתה גם נותן את התשובה. רופאים נוטים להתייחס ל BMI, זה נכון, אבל אם היה להם בקליניקה מד אחוזי שומן נורמלי הם היו מתייחסים אליו עוד יותר. (לכן הם מודדים את היקף הבטן למשל. ) ההתיחסות לנוסחת משקל וגובה היא טנטטיבית בלבד, ויש לקחת בחשבון שיקולים ומדידות נוספות. אתה יכול להרגע ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה מוסיף משהו עכשיו מדדתי והיקף

יוסי
    29/11/2008

אם זה מוסיף משהו עכשיו מדדתי והיקף המותניים שלי הוא 73ס"מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים לבנים ולבנות

ענת פלדמן
    29/11/2008

גברים שהיקף הבטן שלהם מעל 102 ס"מ ונשים עם תוצאה של מעל 88 ס"מ נמצאים בקבוצת סיכון מבחינה בריאותית. כך שאתה רחוק מזה. בהנחה שאתה אוכל מספיק קלוריות, גם בימי אימון, אוכל נכון, אתה במצב מצוין. חישבת את ה BMR שלך? אני מצרפת מחשבון, הכפל את התוצאה פי 1.3 ונראה כמה אנרגיה אתה מוציא ביום רגיל ללא פעילות.
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הכפלה אני מוציא 1991קלריות ביום

יוסי
    29/11/2008

אם הכפלה אני מוציא 1991קלריות ביום ללא פיעלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    29/11/2008

אתה עכשיו יודע כמה אתה צריך לאכול ביום ללא פעילות. תציץ באתר שלי יש תפריט לבנים עם כמות קלורית מתאימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם שאלה בדקתי עכשיו במשקל בבית ומש

יוסי
    29/11/2008

סתם שאלה בדקתי עכשיו במשקל בבית ומשקל שונה ב-3-2 ק"ג למעלה ומגיע 58-59 זה מכיון שזה משקל פשוט של בית ויש הבדלים בדיוק שם בחדר כושר היה את המשקל שיש אצל רופאים את זה שצריך להזיז משהו בשביל לרואת את השמשקל (משקולת אני חושב) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון

ענת פלדמן
    30/11/2008

יש הבדלים משמעותים בין משקלים וזה לא ממש משנה. מה שמשנה זה להיקל כל הזמן על אותו משקל ואז רואים אם נוצר פער לכאן או לכאן. משקל אבסולוטי פחות מעניין, יותר מעניין המשקל היחסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת בקשר למש'קל ולאישור רופאי

יוסי
    03/12/2008

הלכתי היום לרופא עור (סוברה) ושהייתי שם כבר שאלתי אותו אם רופא משפחה יכול לבדוק את המשקל ואת המצב שלי באופן כללי אז הוא אמר לי לעמוד ואחרי זה לשבת שאל את המשקל וגובה (הוא יודע שאני מתאמן) ואז אמר שאני מתעסק בזה יותר מדי ושפרציוצת שלי נכונות שלרוב אנשים יש תוספת של טיריים ולי אין ושהם אומרים לי שאני רזה מאוד בגלל שהם מקנאים לא שלקחתי את זה כדברו אבל עדיין זה אישור רפואי לכך שמצב תקין מכיון שאמא שלי כל הזמן פוחדת שהיא רואה שגינס במידה 38 קצת נופל ממני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    03/12/2008

שווה אולי בכל זאת לקבל חוות דעת של רופא המשפחה, אם כי זה אכן מרגיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת חוות דעת של רופא משפחה

יוסי
    04/12/2008

הוא אומר שאני בריא ורזה גם לפי המדידות שלו אני 171 ס"מ מה שמשפר את היחס בBMI למשהו יותר טוב אני מניח מה שכן הוא לא בדק בכל אחוזי שומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון

ענת פלדמן
    04/12/2008

אין להם מכשיר מדידה, וודאי לא המדוייקים. אבל חוות דעתו חשובה לא פחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ששכחתי לכתוב בקשר לגובה

יוסי
    04/12/2008

זה שאני תמיד חשבתי את כל הנתונים לפי 173 שזה הנתון בחגור ולפי המדידה שלו אני 171 שמבחינת חישוב הBMI משנה די הרבה גם דברתי אם המדריך בחדר כושר הישן שאני עדיין הולך אליו גם הוא אומר שמאז 3 שנים שאני אצלו גדלתי הרבה ושאין לי בכלל(מאז לפני שנה שהתחלתי לשמור) שומן ושאני בסדר גמור שאלה בכלליות אם לפני בוא נגיד 100 שנה מה שנחשב כבריא מומצע היה שונה ואז בגלל מגפת השמנה בעולם שנו את המדדים למה זה מומצע ואני מניח שפעם בני אדם בעולם המופתח היו בהרבה יותר רזים לפחות הפשוטים אז גם הבנתי הלחם מחיטה מלאה היה הנפוץ ואנשים עבדו ועשו בהרבה יותר עבודת פיזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    05/12/2008

לא ממש הבנתי את השאלה. אני מסכימה שרזה זה בריא, שוב, בהנחה שאתה אוכל כמו שצריך ושמור על הכושר. מדדי ה BMI הם אינדיקטיבים בלבד, פיזור השומן בגוף והכמות שלו יותר רלוונטית כמדד "בריאות". אני מסכימה עם מה שאתה כותב ונראה לי שאתה יכול להיות רגוע, להמשיך כרגיל, עם מודעות ואחריות לגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו