מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלכתי לקנות שוארמה ואמרו לי שגם אחריוסי04/12/2008
הלכתי לקנות שוארמה ואמרו לי שגם אחרי הורדה של השומן החיצוני עדיין נשאר הרבה שומן פנימי אם יש סוג שוארמה ספציצי שאני צריך לבקש? גם אמרו לי ששוארמה זה הירך של הודו ולכן לא כמו חזה יש לזה יותר שומן אבל אם עדיין יש לזה אחוזים נמוכים יחסתי של שומן? ואם יש הבדל בין הנקבה וזכר של הודו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן04/12/2008בשר הודו עשיר מאד בברזל, יחסית דל בשומן ועשיר בחלבון איכותי. אני מצרפת ציטוט מהאינטרנט:
"בשר תרנגול ההודו הינו אחד הבשרים הבריאים והמומלצים ביותר. רבים חוששים להכניסו למטבח - יש הטוענים שיש לו טעם לוואי ואחרים טוענים כי בשרו קשה ולא עדין מספיק.
את החלקים המובחרים של בשר ההודו ניתן לחלק ל"הודו לבן", שהינו בשר עתיר חלבון ועני בשומן ול"הודו אדום", שהוא בשר עשיר בברזל ובוויטמין B12. החלק הלבן המומלץ של ההודו הינו חזה ההודו, ומבין החלקים ה"אדומים" יש שניים מומלצים: החלק העליון והאיכותי הנקרא "שאוורמה" והחלק התחתון יותר הנקרא "הודו אדום".
רבים משתמשים בהודו הלבן כתחליף לחזה עוף, אבל קיים מאכל אותו ניתן לעשות רק מחזה הודו והוא הפסטרמה. את הפסטרמה ניתן להגיש גם חמה (וכך לעשות ארוחה שלמה בכמה דקות עבודה) או קרה. אם בחרתם להשתמש בפסטרמה לכריכים אותם אתם לוקחים לעבודה, זיכרו: בניגוד לפסטרמה המעובדת הקנויה, הפסטרמה הזו אינה עמוסה בחומרים משמרים ולכן יש לשמרה בפריזר על מנת שלא תתקלקל"
לגבי זכר או נקבה, זה האחרון הוא רק ועסיסי יותר ויש בו פחות טעם לוואי אותו הזכרתי בציטוט. קשה להבדיל בין בשר ממין זכר לבשר ממין נקבה שהוא נמכר בחנות, וחייבים לסמוך על המוכר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)