מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה:)05/12/2008
האם שילוב של חלב ואגוזים יוצר חלבון מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי הי
ענת פלדמן05/12/2008אני מצרפת תשובה, שאלתך חשובה וזה יכול לעשות סדר בדברים.
החלבונים נחלקים לאבני בניין הנקראות חומצות אמינו (ח.א.). ישנן 22 בטבע, כאשר 8 מהן הן חיוניות! למה הכוונה? הגוף יכול לייצר לו לבד חלק גדול מח.א. אלו ע"י ח.א. אחרות, אך את אותן 8 הוא לא יכול לייצר לבד, הוא צריך לקבל אותן מהמזון. למה הכוונה? כאשר אנו אוכלים, הגוף מפרק את המזון לחומרי בניין בסיסיים (חומצות אמינו, גלוקוז, חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים), כאשר המזון מכיל בהרכבו את אותן 8 ח.א. אפשר לומר שזהו חלבון מלא. המזונות מהחי מכילים בהרכבם את 8 ח.א. אלו והמזונות מהצומח חסרים אחת או שתיים, תלוי במזון. בכדי להשיג את החלבון המלא יש לעשות שילוב של מזונות שונים מהצומח. שילובים נכונים הם קטניות ודגנים: אורז ועדשים, פיתה עם חומוס, תירס ושעועית וכו'. שילוב אחר הוא של קטניות ואגוזים: טחינה וחומוס, ממרח טופו- שקדים. עוד שילוב הוא של דגנים ואגוזים: לחם עם טחינה / שקדייה, גרנולה עם אגוזים, קינואה וגרעיני חמניות ודלעת.
הרעיון הוא שהשילובים הללו יוצרים גיוון מעניין וטעים, כך שלא צריך לאכול תמיד את אותו הדבר, אפשר לעשות שינויים רבים, וגם מתקבל כך חלבון בעל ערך איכותי יותר מזה של החלבון מהחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
:)05/12/2008תודה רבה על התשובה המורחבת. אני ממש אוהבת שאת עונה בפורום, עונה בכזאת הרחבה והבנה,תודה רבה לך ולא ידעתי שממרח חומוס בלחם יואצ חלבון מלא יש לך מושג כמה חלבון זה יוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהך
:)05/12/2008רגע ועוד שאלה ((: נגיד ואני שמה בפיתה טחינה זה יוצר מנת חלבון ? אם כן.זה מבטל את הפחחמה בלחם ואת השומן בטחינה?............ונהפך לחלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע מתוקה
ענת פלדמן06/12/2008ראשית תודה, אני שמחה שזה עוזר לך. ושנית, אל תסתבכי עם זה יותר מידי. אני יכולה להעביר לך מחשבון תזונה מפורט ומורחב שיתן לך בדיוק את חלוקת הפחממות-חלבונים-שומנים בכל מזון שאת מכניסה למחשבון. בהתחלה שזה ניג'וס כל פעם להסתכל ואחכ את ממש "שוחה " בחומר. אני לא יכולה להעביר לך את זה דרך הפורום, את יכולה לשלוח לי מייל ואשלח לך. מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)