התייעצות(:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות(:
    :)
    07/12/2008

שאלתי פה כמה שאלות כבר,ואני ממש נהנת מהתשובות המורחבות והטובות שלך :) אני רוצה לשתך אותך במשהו אני נוהגת כל יום לעלות על ההליכון בעצימות דיי גבווה בשיפוע 6 בערך.ל40 דקות +חצי שעה תרגילי כוח שאני מבצעת בבית עם משקולות חופשיות ועוד כמה תרגילי חיטוב לבטן לרגלים וכו... היום ממש לא הצלחתי לעלות על ההליכון ,ממש כאבו לי הרגליים לא מזמן ההיתי קצת קופצת לי עם מוזיקה ועכשיו שאני קופצת שוב אז נורא כואב לי בכפות רגלים ואני חוששת עכשיו שהכושר שלי ירד,וכמובן ההקפים גם יתרחבו אני דואגת גם כי אתמול אכלתי נורא הרבה ורציתי לשרוף עכשיו כמה שיותר ולא יכלתי,זה מתסכל קצת מה אפשר לעשות אם מחר זה גם יחזור על עצמו ? ולדבר השני הוא ..אני ישמח אם תעזרי לי אני רוצה גוף ממש ממש ממש מחוטב שואפת לכמה שיותר, תוכלי אולי לעזור לי לבנות תפריט מותאם?המטרה שלי היא להוריד אחוז שומן,מצד שני אני לא רוצה דיאטה של 1200 קלוריות,כי אני רוצה לחיות כמו בן אדם ולהנות מהאוכל גם בהמשך אורח החיים שלי היה לי בעבר הרחוק הרחוק בעיות עם אוכל,למדתי דרך המון חשיבה ודימיון איך להשתלט על עצמי ולנסות להתגבר על ענין האוכל שלא ישתלט לי על החיים,ובניתי לי תוכנית כושר מסודרת עם תזונה נכונה והכל נעלם פשוט..הראש הבריא,והוא חושב היום ממקום הכי בריא שיש אשמח אם תעזרי לי :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות(:

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    07/12/2008

תודות ואכן אשמח לעזור.
    1. מה שאת מתארת נשמע בהחלט כמו אימון יתר. ת-נ-י- ל-ג-ו-ף ש-ל-ך לנוח. הוא זקוק לזה, הוא מאותת לך, בבקשה תנוחי כמה ימים. הצורך הזה לשרוף את האוכל על ידי ספורט זו גם הפרעה (סלחי לי, אני לא מכירה אותך, אלא ניזונה מסיפורך) וזה לא מאוזן. ירידה או שמירה על המשקל מתחילה בראש ובראשונה בתזונה מאוזנת ונכונה. - מיד נדבר על התפריט. הספורט חשוב לבניית העצם ושמירה על השלד, למטבוליזם שלנו, לסבולת הנשימתית ועוד ועוד. זה נכון שגם שורפים קלוריות אבל כמות הקלוריות יחסית זניחה. כלומר כמה פשוט לאכול 600 קלוריות (חפיסת שוקולד ושני שקדים) וכמה קשה לשרוף את זה. (שעה ספינינג, שעה וחצי הליכה). כשרוצים לשמור על משקל ואורח חיים בריא הרעיון הוא למצוא את האיזון הנכון עבורך בין הספורט (מתוך הנאה ולא מתוך כפייה או אובססיה לשריפה קלורית) ואכילה נבונה.
    2. אוהבת את הראש שלך, ממש. אכילה היא הנאה ובריאות, ותפריט של 1200 קלוריות יכול בהחלט לתסכל. בהנחה שאנחנו בונות לך תפריט של 1500 קלוריות את צריכה להבטיח לי שאת נחה, ממשיכה אחרי יומיים לפחות של מנוחה אבל בהתחלה ללא שיפוע. ומגוונת באימונים. פעם שיפוע, פעם מישור, פעם הולכת בכלל לשחות, פעם יוצאת לרקוד. גווני באימון, את תהני יותר ותמנעי עומס יתר.
    יש באתר שלי כמה דוגמאות של תפריטים. ואני כאמור בעד לגוון. אבל הבסיסי ביותר הוא ארוחת בוקר (שני טוסטים עם ממרח) ארוחת 10 (פרי ויוגורט ) ארוחת צהרים (חלבון כלשהו, פחממה - כוס מבושל, ירקות, אפשר מבושלים) ביניים של פרי ויוגורט או חטיף אנרגיה מי שחייב מתוק או אפילו פרוסה עם נוטלה. וארוחת ערב (חביתה, סלט, קוטג', מעט שקדים או אגוזי מלך) אפשר ארוחת לילה של יוגורט או פרי. בסיסי ביותר, שימי לב שבארוחת הצהרים והערב אפשר ממש לגוון, להחליף, תלוי בסדר היום. העקרונות פשוטים ממש: לשמור על מרווח של עד 3 שעות בין כל ארוחה, (בין שעה וחצי לשלוש) לשתות רק מים (אפשר קפה בבוקר) שתי קוביות של שוקולד מריר 70 אחוז כל יום ומנת כיף פעם בשבוע. ספורט לפחות 3 פעמים בשבוע. איך זה נראה לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

07/12/2008

נכון יש בזה משו שאני עושה ספורט בשביל לשרוף קלוריות, אבל אני לא חושבת ששלוש פעמים בשבוע אני יוכל להגיע למטרה שלי,השאיפה שלי היא לגוף ממש מוצק וחטוב(ואני בדרך) אני לא חושבת שמה שאני עושה עכשיו הוא מוגזם באימון יתר תראי איך זה הולך אצלי... משקולות של 3 קילו תרגילים מסודרים במשך 40 דקות+40 דקות על ההליכון ביום השני תרגילי חיטוב לרגלים ולבטן+40 דקות ואז יום למחרת שוב ידים.. ככה וככה יום כן יום לא אם אני לא יעשה ספורט זה יוציא אותי מאיזון,זה סוג של התמכרות כבר כנראה,וזה עושה לי טוב דבר שני חשוב לי בכל ארוחה לצרוך חלבו,בשביל השרירים ובגלל שהתדירות שלי לספורט היא כל יום חשוב לי לאכול מגוון ובכמות נורמלית! זה מה שאני אוכלת כרגע בבוקר:חצי כוס פיטנס+מנת פרי+יוגרט 1 וחצי אחוז בעשר:לחמניה קטנה מקמח מלא+גבינה צהובה 5 אחוז (פרוסה אחת)+ירק בצהורים:שתי ירקות+כף חומוס+חזה עוף+כוס אורז מלא ב4(לפני אימון) פרי אחריו:בגלל שהוא נמשך קרוב לשעה וחצי אני אוכלת פיתה מקמח מלא+קופסת טונה+כפית שמן וירקות(לפעמים גם ביצה וגבינות) משתדלת להגיע לכמות גבוה של חלבון וכפול בפחממות וארוחת לילה שלי היא יוגורט ופרי כמובן שנאי מגוונת ומחליפה פחממות בםחממות וחלבונים בחלבונים וככה נהנת לי, יום שבת אני נחה, בשביל להוריד טיפה מהעומס חשבתי לחלק את האימון ביום לשנניים ,ממליצה?כי אחרי אימון כוח קצת קשה עכשיו להתחיל ללכת על ההליכון בעצימות גבווה וגם את התזונה חילקתי לשניים למשל ככה: קודם כל עושה 40 דקות על ההליכון ואוכלת את הארוחה של אחרי האימון(חצי ממננה) למשל חצי פיתה עם ביצה) ובלילה שיש לי זמן כבר אני עולה על ההליכון....או שלהשאר במתכונת הקודמת? באיזה שהיא צורה א ממליצה לי מנוחה?בלי שיפגע בתוצאות שאנירוצה להגיע אליהן. האחוז שומן שלי 23 נורא רוצה לרדת,שוקלת 52 גובה 1.65 בת 18 והכי חשוב אני נורא רוצה להגיד לך תודה את ממש מקסימה ומראה אכפתיות,!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתוקה

ענת פלדמן
    08/12/2008

קראתי בעיון את הודעתך, אני מורידה בפנייך את הכובע, את מדהימה, מחושבת, מודעת, לוקחת אחריות על גופך, הכל ממש לפי הספר. אז כל הכבוד !!
    כיון שאני מזהה את עצמי ככה לפני 17 שנה אז קל לי מאד להבין אותך, ובכל זאת ממרומי גילי הרשי לי להוסיף משהו קטן: זה נורא קשה להיות כל הזמן כל הזמן בשליטה כזו. זה ממש מעייף. מנטלית. ואת מרגישה את זה גם פיזית בכאבים ברגליים.
    אופרטיבית אני מסכימה שיש בחלוקה לשניים של האימון משהו שיכול להקל, ויותר מזה: לא יקרה כלום אם אחרי האימון האנאירובי (אני מניחה שאת עושה חימום דינאמי קל לפני האימון) - תנוחי ויום אחד לא תלכי על ההליכון. נסי לשבוע הקרוב להוריד את המינון, גם 40 דק' משקוליות יכול להיות טו מאצ'. אני מבטיחה לך שעם מה שאת אוכלת את עדיין תשיגי את המטרה שלך ותוך כדי גם תהיי רעננה יותר. אני מניחה שאת נשקלת (נסי רק פעם בשבוע) כך שאת עם יד על הדופק.
    המטרה שלנו בשיחה הזו היא לראות איך את יכולה להשיג את מטרות האימון שלך (חטובה חטובה ומעט אחוזי שומן, 18 אחוזים, לא פחות !!! ) מבלי להגיע לעומס יתר ולכאבים. אז זו עצתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

08/12/2008

אוי את כל כך מקסימה ! ונכון את נורא צודקת,זו שליטה,אבל איך שהוא אני מצליחה לעמוד בה פשוט אני לא רואה רק שזה יבוא על חשבון דברים אחרים,ושזה לא יהיה העיקרון היחדי שיעסיק אותי חשבתי אולי פשוט לעשות ככה: לצרף את האימון משקולות וגם את החצי השניה(שבדרך כלל אני עושה יום אחרי המשקולות של הידים+40 דקות הליכון,ויום למחרת מנוחה,זאת אומרת 4 פעמים בשבוע ככה ממליצה לי ? זה יקח בערך שעתים אבל יהיה לי גם שלו שימי מנוחה(וגם יוכל לעשות בהם דברים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

08/12/2008

וכל כך בא לי כבר להגיע ל18 אחוזי שומן,באמת לא רוצה לרדת יותר,אבל כל פעם אני מתעסקת בספורט הזה יותר מדי והנעין עם האוכל זה די מייאש בא לי פעם אחת כבר להגיע למטרה וזהו !!! ובדרך בריאה ונכונה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תאיצי יקירתי

ענת פלדמן
    08/12/2008

זה תהליך, זה לוקח זמן, וטוב שכך. מה שמגיע מהר עובר מהר. המשיכי בפועלך מתוך אהבת הספורט, מודעות ואחריות על הבריאות שלך. זה בעצם מה שחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    08/12/2008

נסי את זה בשבוע-שבועיים הקרובים. כיון שאני תמיד בעד גוון זה בהחלט יכול לעשות לך טוב, ואחכ תוכלי לחזור לשגרה נוחה לך אולי יותר. עדכני אותי איך זנ מסתדר לך. בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??

08/12/2008

כן זה מה שהחלטתי לעשות אני יעשה אימון יום כן יום לא וזה יקח אימון של שעתים בימים שאני לא עושה אני כמובן יקצץ מהתפריט 500 קלוריות בימים שאני יתאמן אני יאכל 1800 קלוריות,בגלל שזה יהיה בעצימות גבוהה,יהיה בו בערך 200 גרם פחממה,100 חלבון,השאר שומן(3 מנות) בימים שאני לא יתאמן אני יאכל 100 חלבון ו100 פחממה,משהו כזה,בערך שווה בשווה ..והשאר שומן(3 מנות) זה נכון לעשות ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה אימונים, אענה בהמשך. סורי :)

ענת פלדמן
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לך :)

08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החישובים

ענת פלדמן
    08/12/2008

האלו קצת מעייפים אותי, את בטוחה שאת מסתדרת עם כל זה? בעיקרון זה בסדר. אני עדיין מרגישה שאם "תזרמי" יותר (את הכל את כבר יודעת, את לא תאבדי שליטה) זה יהיה לך יותר קל להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו