מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוי בין עור רפוי לבין שומן.עור רפוי09/12/2008
שלום רב וסליחה על ההפרעה. כן זה שוב פעם ומצטער על ההפרעה, אבל רציתי לשאול כיצד אפשר להבדיל ולזהות כמובן בין עור רפוי שנוצר עקב הורדה דרסטית במשקל לבין שומן שאפשר להוריד דרך כושר גופני. את האמת הנושא הזה כל כך מתסכל אותי ומכניס אותי לסרטים מסויימים שאולי באמת אני יקבע פגישה עם איש מקצוע על מנת לברר את העניין יותר לעומק. בימים האחרונים פניתי בבסיס שלי למאמני כושר שנמצאים והראתי להם כמו כן לשאר החיילים את אזור הבטן והם הופתעו שיש לי הצטברות גדולה של גושי שומן/עור רפוי/נפול לחייל שנראה כל כך רזה ( ממש רזה לפיהם ). חלק המליצו לי לעבור ניתוח של מתיחה בגלל שזה לא שומן ואי אפשר להוריד את זה אבל לאחר ששאלתי על הניתוח הזה עם הרופא המנתח הוא אמר שאם אני מחליט לעבור ניתוח כזה אני צריך להיות במשקל מסויים ולא לחרוג ממנו ( אסור לעלות במשקל ), וחלק כמובן המליצו לי לעשות פיתוח גוף ולפתח את השרירים שבלו הכי מאוד מאוד קטנים ודקים. מה עושים? לעשות כושר כמו ריצות שחייה זה תרגילים להרזייה ולא לפיתוח גוף, או שאני טועה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אבי
ענת פלדמן09/12/2008אין צורך להתנצל, לשם זה אנחנו פה.
לגבי התשובה של הרופא, כנראה לא העברת אלי נכון את המסר כיון שזה נכון שצריך להשאר על משקל מסויים אבל יש טווח שאסור לעבור אותו. נדמה לי משהו כמו 10 אחוז מהמשקל בעת הניתוח - למעלה או למטה.
ניתוח - כאופציה אחרונה לטעמי, אחרי שניסית הכל. אם אני זוכרת נכון אז קשה לך לאכול מאוזן ובריא בצבא, וזה בהחלט מתסכל. כי התזונה קריטית לגבי אחוזי השומן שלנו.
מטרתך היא לא לרזות, אבל פעילות אירובית מועילה בהורדת אחוזי השומן. שווה לשלב פעילות אירובית כי היא גם חשובה לבריאות הכללית. שילוב של פעילות אנאירובית, היינו תרגילי כוח לכל הגוף בכלל ולבטן בפרט יחזקו אותך ללא ספק. הם לא ימיסו את השומן בבטן כפי שאתה כבר יודע.
שחייה זה מדהים, אני מאד בעד, כי גם אם היא נחשבת כספורט אירובי הרי מעצם אופייה אתה מתחטב. גם בבטן. בהנחה שאתה שוחה נכון, נוכל לדבר גם על זה.
ריצה מפעילה באמת את הרגליים אבל בריצה מופעלים יותר ה"סיבים האדומים" של השריר, שאחראים על סבולת השריר ולכן מומלץ בכל זאת לשלב תרגילי כוח לרגליים לטובת ה"סיבים הלבנים".
פשוט תתחיל יקירי. גם באירובי, גם באנאירובי, גם בתזונה הנכונה יותר. זה תהליך, וזה לוקח זמן. ניתוח תמיד אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא...
עור רפוי09/12/2008כיום אני עוד שוקל סביר למרות שאני עדיין נמצא בתת משקל, אבל לפני חודש למשל הגעתי למצב של משקל 40-41 על מטר 60 ככה שאין לי עוד לאן להוריד ואם אני מחליט לעשות פעילות כגון ריצה או שחייה ואני מוריד אחוזי שומן ואני מסתכן בכך. אני נראה מאוד רזה והעצמות שלי מאוד קטנות ודקות וזה קצת מפריע לי כי אני נראה כמו ילד בן 10 במקום 19-20, אני צריך לאכול ולאכול הרבה אחרת מוציאים או בלשון קצת פחות מועדנת מטיסים אותי מהצבא ( אני כרגע בתהליכים ופגישות שלא יוציאו אותי מהצבא כי אני ממש קרוב לזה). השאלה העיקרית פה אם מה שיש לי בבטן זה באמת אחוזי שומן או עור נפול/רפוי מהירידה דרסטית שהורדתי במשקל שאין לי מושג איך זה קרה כי אכלתי הכל ואני באמת מתכוון להכל רק עשיתי פעילות יומיומית במקום לשבת בבית כל היום כמו שהייתי רגיל וכנראה ושמרתי על פרופורציה וכמויות נכונות וכנראה משהו נדפק והרסתי את הבריאות שלי. כי אם זה עור רפוי/נפול ניתוח זו האופציה היחידה שיש, והשאלה היא האם פיתוח גוף יכולים לתקן את זה :( אני מתאמן תאמיני לי, שלא תחשבי שאני מפונק או בכיין פשוט הבעיה הזאת כל כך מפריעה לי ומונעת ממני הרבה דברים כי זה פשוט לא יפה ואפילו מגעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן09/12/20081. אחרי ריצה אם אתה אוכל יותר קלוריות ממה שהוצאת אתה לא מוריד במשקל, גם לא צריך לרוץ שעות, רבע שעה זה מצוין. כן, פיתוח גוף יכול בהחלט לשפר את המצב, אם כי לא ראיתי אותך אישית
2. אני חוזרת על העיקר. שמירה על הכושר וחיזוק השרירים הוא חשוב לכשעצמו, במיוחד אם מבנה גופך רזה. אתה תתרחב יותר, תפתח מסת שריר - עד כמה אי אפשר לדעת, זה גנטי, אבל בהחלט יהיה שיפור.
3. תתחיל עכשיו, ניתוח תמיד אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)