דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק
    אורית
    16/12/2008

שלום אני בת 44, התחלתי להתאמן במכון כושר לפני 3 שנים. תוך כשנה הגעתי לכושר טוב והייתי מתאמנת בעצימות גבוהה. לאחרונה עלה בי החשד שמא אני מתאמצת יותר מדי, כשבדקתי את עצמי לפי נוסחת קרבונן. הייתי רצה בדופק של 145 ומדי פעם הייתי מגבירה את הקצב לדקה-שתיים ומגיעה לדופק של 160 ואז מורידה את הקצב וחוזר חלילה. ממה שהבנתי אני אמורה לעבוד בקצב של 70-80% שזה אומר שאין עליי לעבור את ה-138 דופק שזה יוצא בחישוב 80%. מה דעתכם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• הי אורית

ענת פלדמן
    16/12/2008

מה מטרתך באימון האירובי שלך: שריפת שומנים? הדופק האופטימלי להשיג את המטרה הזו הוא עבודה על 70 אחוז מהדופק המירבי שלך במשך 40 דק' לפחות.
    עבודה על דפקים גבוהים יותר, באימון אינטרוולים למשל, מטרתה לשפר את הכושר האירובי שלך. אני בעד הגוון הזה. פעם כך ופעם אחרת, גם על מנת שלא להגיע לעומס יתר.
    אם המטרה היא לעסוק בספורט לאורך שנים, לא לסחוט את הגוף - עבודה על דופק של 226 פחות 44 (182) - 70 אחוזים מזה מביא אותך לדופק של 127.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת

אורית
    16/12/2008

מדוע אינך מכניסה לחישוב את הדופק במנוחה (אצלי הוא 64) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט

ענת פלדמן
    16/12/2008

226 לנשים, 220 לגברים, פחות הגיל - זה הדופק המירבי. לפי זה אני לוקחת אחוזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו