מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופקאורית16/12/2008
שלום אני בת 44, התחלתי להתאמן במכון כושר לפני 3 שנים. תוך כשנה הגעתי לכושר טוב והייתי מתאמנת בעצימות גבוהה. לאחרונה עלה בי החשד שמא אני מתאמצת יותר מדי, כשבדקתי את עצמי לפי נוסחת קרבונן. הייתי רצה בדופק של 145 ומדי פעם הייתי מגבירה את הקצב לדקה-שתיים ומגיעה לדופק של 160 ואז מורידה את הקצב וחוזר חלילה. ממה שהבנתי אני אמורה לעבוד בקצב של 70-80% שזה אומר שאין עליי לעבור את ה-138 דופק שזה יוצא בחישוב 80%. מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורית
ענת פלדמן16/12/2008מה מטרתך באימון האירובי שלך: שריפת שומנים? הדופק האופטימלי להשיג את המטרה הזו הוא עבודה על 70 אחוז מהדופק המירבי שלך במשך 40 דק' לפחות.
עבודה על דפקים גבוהים יותר, באימון אינטרוולים למשל, מטרתה לשפר את הכושר האירובי שלך. אני בעד הגוון הזה. פעם כך ופעם אחרת, גם על מנת שלא להגיע לעומס יתר.
אם המטרה היא לעסוק בספורט לאורך שנים, לא לסחוט את הגוף - עבודה על דופק של 226 פחות 44 (182) - 70 אחוזים מזה מביא אותך לדופק של 127.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
אורית16/12/2008מדוע אינך מכניסה לחישוב את הדופק במנוחה (אצלי הוא 64) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט
ענת פלדמן16/12/2008226 לנשים, 220 לגברים, פחות הגיל - זה הדופק המירבי. לפי זה אני לוקחת אחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)