ניפוח וחיטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניפוח וחיטוב
    איתן
    17/12/2008

היי, אני בור גדול יחסית, אני מנסה לאבד קצת אחוזי שומן ולכן אני עושה הרבה פעילות אירובית כמו ריצה הליכה ורכיבה על אופניים. בנוסף אני עובד במכון הכושר על עיצוב גוף , רציתי לדעת מה הדרך הנכונה ביותר אם אני רוצה גם להעלות במסת השריר(להתנפח) וגם לחטב ולעצב את השרירים. האם אני צרך לעבוד תקופה מסוימת על נפוח (משקלים גבוהים ומעט חזרות) ואז לעבור לחיטוב (משקלים יותר נמוכים ויותר חזרות)? או שלעשות אימון כזה אימון כזה? אשמח אם תוכלו לתת לי אימון לדוגמא. בנוסף אם תוכלו לסביר את התהליך הפיוזיולוגי שקורה לשריר בזמן העבודה ומנוחה. תודה רבה איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניפוח וחיטוב

הוספת תגובה

• הי איתן

ענת פלדמן
    17/12/2008

כשאתה עובד על מסה אתה בהכרח מתחטב, כשאתה עובד על חיטוב אתה לא בהכרח מתנפח. אז נראה לי שאתה הולך על מסה. המשך עם האירובי והתזונה הנכונה ועם הזמן תוריד באחוזי השומן וגם תראה ויזואלית את התוצאות.
    באימון של סבולת שריר (חיטוב) מה קורה?
    "באימון זה לומד השריר לנצל את חומרי האנרגיה ולסלק "פסולת" שנוצרת במהלך העבודה, קרי חומצת חלב. לשיפור הסבולת השרירית יש לעבוד במשקל קל יחסית ולבצע בין 15 ל־20 חזרות"
    באימון הגדלת מה מה קורה?
    "באימון זה גדל חתך השריר באופן משמעותי. האימון "פוגע" בשריר, גורם לו קרעים מיקרוסקופיים, והגוף דואג לתיקון הפגיעה באמצעות מעין טיפול בדלקת. להגדלת חתך השריר יש לעבוד במשקל בינוני ולבצע בין 6 ל־12 חזרות."
    ולהשגת כוח מרבי
    "באימון זה מאמנים את השריר כנגד משקלים כבדים מאוד, ולכן מספר החזרות מועט. לפיכך גם רצוי לבצע מספר סטים רב יותר ולאפשר לגוף מנוחה ארוכה במקצת בין סט לסט. באימון זה עובדים עם המשקל המקסימלי שאותו מצליחים להרים ומבצעים מעט חזרות: 1־6. "
    אז מה קורה בפועל במהלך כמה שבועות של אימונים? המערכת הראשונה שמשתפרת באימוני כוח היא מערכת ההולכה העצבית. כעבור 4־8 שבועות רואים שיפור בכוח שמקורו אינו בגדילה. הסיבה: שיפור בהולכה, בתיאום וביכולת גיוס יחידות מוטוריות. השינויים בחתך הרוחב של השריר נקראים שינויים מורפולוגיים. הם יתחילו כעבור שלושה שבועות, אבל אפשר יהיה למדוד אותם רק כעבור שישה שבועות.
    וזה לקוח מתוך מאמר של איתי להט, ברור, פשוט. אהבתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו