לענת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת
    לענת היקרה
    25/12/2008

שלום לך, אני בוחרת להתפרק פה,משום שאני רואה את התגובות שלך לאנשים כאן,הכל תמיד מורחב,עשיר בידע,ואת נותנת הרגשה של יחסי מיוחד למרות שזה רק פורום,מדהים לדעתי זה קצת מקוצר וקשה להסבר את מה שעברתי בשנה וחצי האחרונים בחיים שלי... הכל התחיל מדיאטה של 2 3 קילו בשביל להראות טוב,וזה הדרדר...הכנסתי חור שחור לחיים שלי,גוש דיכאון שלא יצא ממני,נההיתי חלשה נפשית ופיזית, תקופה שלא יצאתי מהבית שפשוט ההיתי אנטי,עצבנית,ומלאה בעצב..שאינני יודעת אם הוא נבא 100 אחוזמהענין של ההפרעת אכילה,זה התלבה בעוד המון דברים בתקופה הזאת היהלי המון מחשבות,חשבון נפש עם עצמי, גוף האדם לא רגיל למצבי דיכאון כאלה קשים,אני לפחות(ההיתי ילדה כ"F שמחה) ופתאום הגוף היה קשה לו להתמודד עם חוסר תסכול כזה,מה שנתן לי ללמוד המון על עצמי, מכל התקופה הזאת יצאתי מ ח ו ז ק ת ,!!! עם המון מודעות עצמית,למדתי להכיר את עצמי ולהבין מה טוב לי באמת לעומק,תקופת מתנה אני קוראת לה,הכל לטובה...היא חיזקה אותי המון,ביגרה אותי,נתנה לי פלוסים נוספים לתכונות ולאישיות שלי.. לימדה אותי הרבה ענין גם על האוכל..ושזה בעצם לא רק אוכל שיש המון רקע נפשי סביב הדבר הזה..שאומרים שבלי אוכל אי אפשר להתקיים..זה לא רק מבחינה פיזית לתפקוד היומי. למרות כל החיזוקים האלה ההיתי עדין במחלה..הפעם בבולמסים קשים.. שבאו מרקע נפשי,ואולי גם מרעב לפעמים,בכל מקרה הם היו נוראים מאוד מדברת על 20 אלף קלוריות...(אם לא יותר) יום אחרי לא ההיתי יכולה להזיז את הגוף כל השרירים כאבו וכומבן חרדות מהשמנה(וכמובן ההיתי עולה 3 קילו אחרי !!! ) הגוף היה בחסך רציני.. לאט לאט איזנת יאת זה והבנתי גם איך להשתלט על זה במוח שזה הדבר העיקרי! ואיך להתמודד עם זה... למזלי אני עוסקת בספורט יומיומי ככה שההיתי חוזרת למידות מאוד מהר לא האמנתי שאנייכנס למעגל הזה,הוא נראה לי שטחי למדי,וההתעסקות והאובבסביות בו מיותרות למדי. אך מצאתי את האיזון שלי. אני מדברת אחרי תקופה שלמה..זאת אומרת ההבראה שלי מכל הענין קרתה אחרי המון המון זמן ! לאט לאט.אחרי כל מכשול,למדתי.! היה לי מאז התקופה עוד פעמים שאכלתי המון אבל אני לא מגדירה את זה כבולמוס אכילה מטורף,מדובר בהתקף של רגע שבא ממש מתוקים,ודברים טעימים,אבל עצם זה חשוב ממה באה המחשבה זאת אומרת בבולמסים אם המשך הבולמוס זה כבר היה הרס עצמי,ופה מדובר בחשקים אמיתים אז קורה שמתפרקים לפעמים..ולמה לא נהנתי מזה :) אני נותנת לעצמי גם את המנה של ה600 קלוריות בכיף פעם בשבוע ביום שישי. בכל מקרה פצחתי עכשיו בתוכניתאימונים שאני יתחיל אותה ממחר,המטרה להוריד 5 אחוזי שומן מקווה שאצליח:) אך החיות שלי למרות הניצחון הפנימי שלי שהוא הכל,נעלם,נכנס בי רוח שקטה ורגועה,אוליכי התבגרתי?אינני יודעת,אבל זה משהו שגורם לי לתסכול,שאני לא מעונינת כל כך לצאת מהבית לחברות,די מנותקת ומעופפת אפילו "מתגעעגת לימים של פעם" שההיתי יותר בעשייה ! אני מספרת את זה כל זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• ..

לענת היקרה
    25/12/2008

כי עכשיו גם התפרקתי קצת על האוכל אחרי המון זמן,ונכון קורה זה לא סוף העולם..אני פשוט יודעת שזה מיום חרא כל כך שהיה לי וכנראה שמצאתי בו נחמה,לא נורא ממחר נמשיך כרגיל... אני כבר לא אובססיבית כמו פעם על ענין האוכל,כי זה מחלה נוראה לגוף האדם יש 100 אחוז אנרגיה,ברגע שהוא מרכז את עצמו רק בזה,אין עיסוקים אחרים,וזה מה שהיה לי.. היום אני פשוט אובססיבית לגוף שלי בצורה"נורמלית" ומתכוונת להכנס מחר לספורט בצורה טובה, חשוב לציין שההיתי גם מטופלת 3 חודשים במקום להפרעות אכילה,לפני זה גם ביקרתי המון אצל פסיכלוגים האמת שאף פעם לא האמנתי בדבר הזה פסיכלוג כי אני יודעת מה הכי טוב בשבילי,פסיכלוג מיועד לאנשים שלא מכירים את התוכן העומק הפנימי שלהם,זה שאנחנו קמים כל בוקרעם עצמנו וחיים אותנו..זה לא הכרות 100 אחוז ובגלל זה במצב רע..אנשים לא יודעים איך להגיב לעצמם..ושם אולי הפסיכלוג יעזור להם אני את זה ידעתי עם הבחנות וביקורות לגבי. אני גם חושבת שכל פסיגלוד מביא את הדעות והערכים שהוא גדל עליהם זאת אומרת לדוגמא: כל ספר הוא ספר,אבל לא כל ספר יספר את אותה תספורת,כל אחד מביא את הטאצ' שלו.כך גם אצל פסיכלוג המקום שטופלתי בו..לא עזר לי אך התמיכה נורא עזרהזה "המסגרת" שיותר הכניסה בי את המטובציה להמשיך.. גם נכנסתי לשם בראש דיי בריא לקראת סוף התהליך שלי,למרות שהיה לי עוד המון נפילות אבל אין מה להשוות לתקופה הקודמת שהיתה לי. היום אני שוקלת 53 ואני 1.65 שתי קילו מעליית מסה שעשיתי בזמ האחרון.נורא חשוב לי לגדול טיפה עקב העבר שלי,היה חשוב לי לעלות את המסה..ועכשיו שסימתי נשאר לי עודף שומן של 5 אחוז אני באחוז שומן 23 מעונינת לרדת ך19 בעזרת השם !!! אם זה יתן לי הרגשה טובה למה לא:) אני לא יודעת גם למה כתבתי לך פה את כל מה שכתבתיפשוט ההיתי חיבת לשפוך קצת הדימוי העצמי שלי היה כל כך גבוה ונפל פתאום למתחת לריצםה..עם הזמן העלתי אותו עוד ועוד..אבל עדין יש את הדימוי הקטן הזה שמציק מדי פעם,וכל זה למרות שאני ילדה מאוד דומנטטית,עם המון חברים,וביטחון מלא. אבל מה שווה להפגין ביטחון עם ההרגשה הפנימית לא 100 אחוז ???? חברים עכשיו גם כל כך לא מוצאת בהם ענין לא משוויצה,אבל יש לי פלוס גדול מאוד על כל החברים שלי,לפעמים אני לא מוצאת את עצמי מתחברת אליהן\ם מרגישה שאני בוגרת מהם בהרבה ושיש להם עוד המון מה ללמוד בחיים שלהם. היום אני בת 16 רק..והחיים עוד לפני...התקופה שהיתה עיצבה לי את האישיות יותר,חיזקה אותי.נתנה לי כוח להתמודד.....! והכי חשוב להעריך את החיים האלה כמה שיותר ולנצל רגעים.. אני אשמח ליצור איתך קשר מדי פעם אם יש לך איימל.. את נראת לי אחת שנחמד לדבר איתה כי יש לך שיטת טיפול ....הדיבור שלך לאנשים כאן,מראה כי את מביאה את הטאצ' שלך לטיפול ואת ההבנה שלך-נורא אהבתי אותה חבל שאת לא מטפלת קרוב אלי,אחרת ממזמן ההיתי מגיעה אלייך בכל מקרה,יום טוב שיהיה.....:) שמחתי לשתף פה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה

לענת היקרה
    25/12/2008

ועכשיו לעניניו:) תגידי לי אם התוכנית מתאימה לי אני ממש יפרט לך ימי ראשון שלישי וחמישי-אימון משקולות חופשיות-שלוש סטים לכתף בכל כתף 3 חזרות של 12 פעם,שתי תרגילים לשריר הקדמי,שתי סטים,12 חזרות,ושתי לזרוע האחורית אחריו 40 דקות ריצה שני רביעי ושישי-תרגילי התנגדות כוח לרגלים,תרגילים לירך על ידי משקולות לרגלים,סטים וחזורת מסודרים,שלוש סוגים של תרגילי בטן,בכל תרגיל שלוש סטים,של 30 חזרות ועוד כמה תרגילי חיטוב אחריו 30 דקות ריצה יום שבת מנוחה והתפריט הולך ככה: בבוקר:שתי פרוסת לחם קל+חצי גביע קוטג' 5 אחוז+ירקות.\כוס חלב+חצי כוס קורנפלקס ביינים:שתי פרוסות לחם קל+ביצה צהורים-כוס פחממה+חזה עוף+ירקות+כף שמן זית לפני האימון:פרי.\חטיף אנרג'י לייט אחריו:קופסת טונה(כמעט שלמה)+100 גרם קוטג'+ירקות+כף טחינה לילה:יוגורט 1 וחצי אחוז+פרי\פרי+3 אגוזי מלך זה תפריט להורדת אחוז שומן לפניו היה לי תפריט עננננננננק מעושר בקלוריות,המון פחממה וחלבון,ואכן עזרו לי בבנית השרירים והעלו אותי גם בשומן,אבל עכשיו זה הזמן לחטב את הגוף בהמון חלבונים וחצי מהכמות פחממה שאכלתי.וזה יורד את השכבת שומן. אני לא במאזן קלורי רציני.התפריט מכיל 1600 קלוריות,והוא מגוון מאוד,עשיר בחלבונים, בסדר כך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מתוקה

ענת פלדמן
    25/12/2008

סליחה על האיחור בתשובה, הייתי באימונים וטיפולים עד עכשיו. אני מודה לך מאד מאד ששיתפת אותנו, אני בטוחה שרבות ורבים מקבלים מסיפורך השראה ואנרגיות טובות. עניין ה"לצאת מחוזקת" ממשבר עולה מאד חזק מדבריך וזה מאד נכון. "משבר" בסינית זו גם סכנה וגם הזדמנות. הרעיון הוא כפול: יש לנו אפשרות לבחור לראות במשבר משהו מסוכן, ויש לנו אפשרות לבחור במילה החיובית יותר- הזדמנות למשהו אחר, נכון יותר עבורינו. אבל מה זה עוד אומר? זה אומר שמכל סכנה יוצאת הזדמנות. בבחינת משברים שצומחים מהם, שמתחזקים מהם, שמקבלים תובנות ושיעורים לחיים. והרי הדשא הירוק צומח על אדמת זבל. אמרתי פעם שגם השרירים מתפתחים מול התנגדות, כך גם הנפש שלנו שצומחת ומתפתחת מתוך קשיים שעולים בחיים, ועלינו ללמוד לקבל את הקשיים הללו בהבנה ואהבה. והנה זה מקשר אותי לתשובה ל"תוספת "שלך. גם בצד העשייה הספורטיבית וגם בצד התזונה עולה המודעות המצויינת שלך. זה נכון, זה מתאים, ואת לוקחת אחריות על גופך, וזה נפלא. מודה על הפירוט, שוב - השראה קסומה לכולנו. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו