דופק בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק בריצה
    שלומי
    25/12/2008

שלום אני בן 41 ותאמן בחדר כושר כ 3 פעמים בשבוע. למרות שאני רץ בקצב איטי הדופק עולה לאחר 5-7 דקות ל 160 פעימות בדקה ומגיע לאחר כ 15-20 דקות ל170. אני מטופל בכדורים לאיזון לחץ הדם (מאוזן). כיצד ניתן לרוץ בדופק נמוך יותר ומהו הדופק המומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק בריצה

הוספת תגובה

• שלומי הי

ענת פלדמן
    25/12/2008

כמה שאלות ברשותך:
    1. מה מטרת האימון שלך? פיתוח כושר ? שריפת שומנים?
    2. כמה זמן אתה רץ על המכשיר? (רבע שעה? שעה?)
    3. כמה זמן אתה מתאמן ? (חודשים? שנים? רק התחלת?
    הדופק המקסימלי שלך הוא 220 פחות הגיל. כלומר 179. אכן מומלץ להגיע לרמות דופק נמוכות יותר, בעיקר לצורך שריפת שומנים, וודאי אם אתה רץ ברציפות על דופק גבוה שכזה. אם המטרה היא שריפת שומנים, אתה יכול לעבור להליכה, להאריך את זמן האימון על ההליכון ולהגיע לדופק של 130-140. זה מספיק. לשם שיפור הכושר, עבודה על סבולת לב-ריאה הייתי מכוונת אותך לאימון אינטרוולים שמשלב הליכה (דופק 130) עם ריצה קלה למשך כמה דקות (ואז להגיע לדפקים הגבוהים יותר) ושוב חוזרים להליכה, מורידים דופק (130) וכך הלאה, כחצי שעה.
    אם רק התחלת - תוך כמה שבועות אתה נכנס לכושר וערכי הדופק יהיו נמוכים יותר. עוצמות האימון יוכלו לעלות. הדברים דינאמיים. תשובות לשאלותי יתנו כוון מדוייק יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק ריצה

שלומי
    25/12/2008

מעוניין להגיע למצב בו אני רץ כ 30-40 דקות ב בדופק של 145-150 מהירות של 10 קמ"ש לערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי התחלת?

ענת פלדמן
    25/12/2008

אם רק עכשיו התחלת, זה לוקח זמן והדופק המהיר שלך מורה שאתה עוד לא בכושר. עבור להליכות , בהמשך תשלב גם ריצות קלות, כמו שרשמתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק בריצה

עופר קיס
    26/12/2008

שלומי שלום
    תעבור מיד להליכה בקצב בו רמת הדופק שלך היא כ 130 בין 4-6 פעמים בשבוע במשך 20-30 דקות. באופן הדרגתי העלה את הקצב כך שהדופק יגיע לכדי כ 140 .
    במידה שדופק זה לא קורה בהליכה אלא בריצה קלה עבור לריצה. בדוק כל 3 דקות את הדופק לראות שהוא התייצב ולא ממשיך לעלות. אם אתה לא בטוח תתיעץ אם הרופא שלך איך להגיע בקופה שלך לרופא ספורט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו