מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק בריצהשלומי25/12/2008
שלום אני בן 41 ותאמן בחדר כושר כ 3 פעמים בשבוע. למרות שאני רץ בקצב איטי הדופק עולה לאחר 5-7 דקות ל 160 פעימות בדקה ומגיע לאחר כ 15-20 דקות ל170. אני מטופל בכדורים לאיזון לחץ הדם (מאוזן). כיצד ניתן לרוץ בדופק נמוך יותר ומהו הדופק המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי הי
ענת פלדמן25/12/2008כמה שאלות ברשותך:
1. מה מטרת האימון שלך? פיתוח כושר ? שריפת שומנים?
2. כמה זמן אתה רץ על המכשיר? (רבע שעה? שעה?)
3. כמה זמן אתה מתאמן ? (חודשים? שנים? רק התחלת?
הדופק המקסימלי שלך הוא 220 פחות הגיל. כלומר 179. אכן מומלץ להגיע לרמות דופק נמוכות יותר, בעיקר לצורך שריפת שומנים, וודאי אם אתה רץ ברציפות על דופק גבוה שכזה. אם המטרה היא שריפת שומנים, אתה יכול לעבור להליכה, להאריך את זמן האימון על ההליכון ולהגיע לדופק של 130-140. זה מספיק. לשם שיפור הכושר, עבודה על סבולת לב-ריאה הייתי מכוונת אותך לאימון אינטרוולים שמשלב הליכה (דופק 130) עם ריצה קלה למשך כמה דקות (ואז להגיע לדפקים הגבוהים יותר) ושוב חוזרים להליכה, מורידים דופק (130) וכך הלאה, כחצי שעה.
אם רק התחלת - תוך כמה שבועות אתה נכנס לכושר וערכי הדופק יהיו נמוכים יותר. עוצמות האימון יוכלו לעלות. הדברים דינאמיים. תשובות לשאלותי יתנו כוון מדוייק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק ריצה
שלומי25/12/2008מעוניין להגיע למצב בו אני רץ כ 30-40 דקות ב בדופק של 145-150 מהירות של 10 קמ"ש לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי התחלת?
ענת פלדמן25/12/2008אם רק עכשיו התחלת, זה לוקח זמן והדופק המהיר שלך מורה שאתה עוד לא בכושר. עבור להליכות , בהמשך תשלב גם ריצות קלות, כמו שרשמתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בריצה
עופר קיס26/12/2008שלומי שלום
תעבור מיד להליכה בקצב בו רמת הדופק שלך היא כ 130 בין 4-6 פעמים בשבוע במשך 20-30 דקות. באופן הדרגתי העלה את הקצב כך שהדופק יגיע לכדי כ 140 .
במידה שדופק זה לא קורה בהליכה אלא בריצה קלה עבור לריצה. בדוק כל 3 דקות את הדופק לראות שהוא התייצב ולא ממשיך לעלות. אם אתה לא בטוח תתיעץ אם הרופא שלך איך להגיע בקופה שלך לרופא ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)