מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחה כל הזמן ...עור רפוי27/12/2008
שלום רב, ראשית, הרשי לי להתנצל שאני כותב את השאלה הזאת בפורום הנ"ל שאולי לא כל כך קשור לגוף השאלה, אבל מכיוון שאת מומחית בכל העניין וגם עונה במהירות עם תשובות מפורטות ( ח"ח על כך ) אז החלטתי לשאול פה. :) כבר תקופה ארוכה אני סובל מהתופעה הזאת של הרגשה של בטן נפוחה מאוד, וזה ממה לא נוח וגם לא מחמיא לאחד כמוני שמבנה הגוף שלו קטן... כל פעם גם אם אני אוכל קצת, וגם אם אני אוכל הרבה ואפילו אוכל בכמויות מטורפות תמיד אני ירגיש את התחושה של בטן נפוחה מלווה בתזוזות מוזרות בבטן. בהתחלה חשבתי שזה בגלל אכילה מרובה של פירות וירקות, אבל לאחר שהורדתי את המינון בצורה משמעותית לירק ופרי אחד ביום זה עדיין לא עבר. אימי אמרה לי שזה יכול להיות שאני לא אוכל בכלל ( אי אפשר להתווכח עם אמא, תמיד הן חושבות שהילד לא אוכל ) אבל גם זה ניסתי והגעתי אפילו למצבים של בולמוסי אכילה שרק גרעו מהמצב. ממה זה יכול להיות? זה החל רק בחודש האחרון בערך... הייתה לי תקופה מסויימת של שבוע-שבועיים לפני כחודש וחצי של בולמוסי אכילה או איך שלא קוראים לזה שבו אכלתי ממש הרבה אבל לשמחתי הרבה נפטרתי מזה וחזרתי למסלול. האם יכול להיות שפגעתי בעצמי בזה שהכנסתי כמויות גדולות לקיבה קטנה ובכך העמסתי על הבטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אבי
ענת פלדמן27/12/2008אין צורך להתנצל, כיון שאני יודעת שגוף ונפש חד הם - כלומר הכל קשור בכל - אתה בהחלט במקום הנכון מבחינת נושא השאלה. ראשית להרגיע: רוב הסיכויים שלא פגעת בגוף שלך מאכילה בולמית, וודאי אם זה היה לתקופה קצרה. מה שכן, הייתי מפנה אותך לעשות חיפוש בגוגל על "תסמונת המעי הרגיז", זה לא ממש קשור לכמה אוכלים אלא למה בדיוק אוכלים. זה שהורדת את מינון הפירות והירקות לקצה השני (אחד מהם ביום) זה גם לא ממש נכון. ואכילה עודפת של סיבים תונתיים גם היא יכולה להביא לתחושת הנפיחות הזו שאתה מתאר. כלומר הרעיון הוא:
1. להיות מודע לתופעה, שיכולה להופיע "פתאום" בחיים
2. לקרוא חומרים, יש בהמונים, ולמקם את עצמך מבחינת התופעה
3. ניסוי וטעיה לגבי מוצרים שגורמים לתחושה הזו. הרשה לי לכוון אותך: רובינו נסבול מרגישות מסויימת ללקטוז ולגלוטן. אילו דברים שיעלו בחומר שתקרא. שווה לתת על כך את הדעת.
ולבינתיים: ארוחת בוקר "בסיסית" של טוסט למשל עם גבינה, שמלווה בעוד 5 ארוחות קטנות יחסית פרוסות לאורך היום, שתייה של מים, פעילות גופנית, הרבה ניקיון מחשבתי - כלומר אל תתמקד בבטן אלא בגוף כולו, (דיברנו על כך בעבר כמדומני) וייתכן והתחושה הזו תחלוף כלעומת שבאה. מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)