מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, יש לי שאלה.לנה28/12/2008
אני בת 16 ורציתי לדעת איזה תרגילים ניתן לעשות לחיזוק שרירי הבטן ולגמישות. בנוסף לזה, רציתי להתחיל לרוץ בבקרים, ויש לי כמה שאלות בעניין: 1.אני קמה מאוד מוקדם, ותהיתי אם זה לא פוגע ביעילות הריצה. 2.בהתחשב בעובדה שאני צריכה ללכת לבית הספר אין לי טווח זמן רחב כל כך, ושמעתי שמומלץ לאכול שעתיים אחרי הריצה. אמת או מיתוס? מתי מומלץ לאכול? 3. קפוא בחוץ בבקרים, ולהכריח את עצמי לקום ולצאת לרוץ זה אתגר. להכריח בכל מקרה או לחכות לימים חמימים ובהירים יותר? יש תחליף שניתן לעשות בבית בנתיים? תודה וחג שמח[:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה הי
ענת פלדמן29/12/2008תרגילים לחיזוק שרירי הבטן: אני מצרפת תרגילים בנושא:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317&s=ענת%20פלדמן
גמישות: יש מגוון מאד רחב, בעיקרון המתיחות הבסיסיות לגב, כפיפת גוף לפנים למשל,מתיחות לירכיים, לזרועות. הקפידי בעיקר בסיום הריצה אבל כיום יודעים שלהימתח "סתם" במשך היום זה מומלץ ונכון.
1. אני מניחה שעוברות כמה דק' מהזמן שאת קמה לזמן שבו את מתחילה את הריצה. מומלץ כחצי שעה אחרי היקיצה, אבל גם זה מאד אישי. יש כאלו שגם שעה אחרי שהם קמים יהיה להם קשה לזוז... כך שזה אישי. תנסי ותראי איך זה מסתדר לך ואיך את מרגישה עם זה. כדאי לאכול משהו פיצי לפני, אבל גם זה לא חובה ובטח לשתות. מים.
2. הרעיון הוא שאמרי הריצה את רוצה לעזור לגוף להתאושש - באמצעות האוכל. אז שעתיים זה דווקא רחוק מידי. כדאי עד כשעה אחרי לאכול חלבונים ןפחממות. אם זו ריצת בוקר אז טוסט עם גבינה וירקות אפילו חצי שעה אחרי זה מצוין.
3. אם ריצת הבוקר נתפסת עבורך כסיוט, וותרי עליה. כל העניין הוא למצוא לך שגרה כייפית ומהנה שיהיה לך נעים להתמיד בה. שזה יגרום לך אושר וסיפוק. את יכולה לנסות. לרוץ לבושה היטב, או לחכות לימים חמים יותר, לשיקולך. הקור הזה הוא מאד "סטייט אוף מיינד". בתקופות שקמתי בחמש לשחות בגשם בבריכה בחוץ לא הרגשתי את הקור, בשבילי זה היה נפלא. נסי פעם אחת ותראי איך זה מרגיש לך.
תחליפים בבית לא חסרים: אימון מול קלטת, לעשות לך אימון תחנות קטן בסלון (נדמה לי שרשמתי תשובה שכזו ללירון ב"תזונת ספורט" עם פירוט של תחנות שאפשר לעשות בבית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)