מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת שלום! כמה שאלות..נמרוד31/12/2008
ענת היי, שמי נמרוד קראתי תגובות שלך, ואת ממש מגניבה, עונה יפה ואכפתית! וגם אני מזדהה עם שיטת הדמיון המודרך- אני חושב שאדם יכול להועיל ולהזיק לגופו באותה מידה רק באמצעות המחשבה.. אשמח לשמוע גם את דעתך.. נכנסתי לכושר לפני כ-9 חודשים, מתוכם כחצי שנה ברצינות( בהתחלה תמיד נעדרים קצת...), לאחר שהבנתי שאם לא אקח את עצמי ברגליים לא יהיה טוב.. סדר האימונים כדלהלן: 4 ימים בשבוע מתוכם יומיים- פעילות אירובית (שעה או שעה ועשר דקות הליכה מהירה + כ-45 דקות שחיה), יומיים נותרים -הליכה זהה +כ-40 דקות אימוני כח במכשירים בעיקר כשהמטרה היא לחזק את השרירים(לא לפתח גוף). לעתים משלב ביום אחד כזה גם שחיה שמשכה כ-40 דקות. גילי 24 וגובהי 1.73. לפני שינוי אורח-החיים משקלי היה 84 והיום 74-76 עיקר השומן צבור בבטן(זה משפחתי...) ובישבנים.ידוע לי כי השמנה בטנית מאוד מסוכנת בטווח הארוך, ןלכן אני מעוניין להוריד את מירב השומן שם.. המליצו לי לרוץ (לשלבו בהליכה: מעט ריצה וללכת, וכן הלאה.). אני גם מרגיש שהגוף שלי התרגל לאותה הפעילות. אף פעם לא אהבתי ריצה, אך לא ממש ניסיתי...ולא אכפת לי לנסות. (נאמר לי לבדוק דופק מנוחה, בדקתי והוא 60- המדריכה התפלאה ואמרה שזה אומר שאני בכושר...) אני מקפיד על תזונה מבוקרת והגיונית ולא אוכל שטויות כמעט לחלוטין: אני אוכל בבוקר לפני הפעילות הגופנית (תמיד מתרחשת בבוקר): 2-3 פרוסות לחם לבן או מלא (תלוי מה יש) עם גבינה 5% לרוב +ירק . בלחם קל אני לא נוגע כי זה כיס אוויר במסווה של קמח אפוי... ואז הפעילות הגופנית. כשאני חוזר אוכל ארוחת צהריים: אורז +מעט בשר או קינואה או אורז מלא וכו' + תוספת ואולי פרוסת לחם. לאחר כשלוש שעות אוכל פרי או שניים. ואח"כ ארוחת ערב: 2-3 פרוסות ולפעמים גם קערת קורנפלקס+ ירקות. אני מקפיד לאכול 6-7 ירקות כל יום. כמו כן, אני שותה המון: כ5 ליטרים ביום. בנוסף להפחתה במשקל אני מעוניין גם להתחטב במידה (לא להתנפח וכד') לשמור על חיזוק. 1.האם תזונה זו נכונה ומתאימה לסוג הפעילות? 2. מה מומלץ לאכול מיד אחרי אימון? 3.במחשבון באתר של BMR היה משהו לא הגיוני... המותניים אצלי 84 ס"מ והירך 55. לפי המחשבון אני מת עוד 10 שנים... :-) ולפיו מותניי צריכות להיות 55 ס"מ..מה זה? אני דמות קומיקס? 4. נראה לך שאני מתאמן יותר מדי? (ביחס לאוכל וכד') תודה רבה רבה ומקווה ששרדת את החפירה... :-) יום נפלא! :-))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה חמוד
ענת פלדמן31/12/2008אני מתחילה ערב של אימונים, אענה בפירוט עוד הליל. תודה על הכל :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך
ענת פלדמן31/12/2008ותודה על ההודעה, חוש ההומור שלך מקסים !
אני מסכימה עם כוחה של המחשבה. אנחנו יכולים להועיל לעצמינו מאד בכוח הדמיון (אני יכולה להרצות על כך שעות) ובהחלט ליצור חסימות ולעכב התפתחות מנטלית ופיזית כשאין מודעות לעניין. (המחשבה לא יכולה להזיק, חוסר מודעות לכוחה יכול לעכב). אין ספק ששילוב של הדמיון אפילו באימון עצמו יכול לחולל פלאים ולתרום לשיפור ביצועים, מחקרים הוכיחו זאת ומוכיחים עוד ועוד.
מאד אוהבת את האימונים האירוביים שלך, ובמיוחד את השחיה. אני קוראת לזה אימון מדיטטיבי. של גוף ונפש.
אני גם בעד ריצה, התחל בהדרגה. אם ממש קשה עבור להליכה, להשלים אימון. בפעם הבאה תגדיל את זמן הריצה על חשבון ההליכה. עם הזמן זה נהיה קל יותר ויותר ופשוט תלמד לאהוב את זה. לי זה קרה בדיוק כך.
לגבי התזונה, נשמע בסהכ טוב, הרשה לי לתת נק' שיפור קלות:
עדיפות ללחם דגנים
כדאי לשמור על מרווח של עד 3 שעות בין ארוחה לארוחה (בין שעה וחצי לשלוש)
כדאי להוריד קצת בלחם. אתה לא זקוק לו בצהרים למשל.
נראה לי שיש מקום ליותר חלבון: למשל יוגורטים- לפחות שניים, חסרה ביצה למשל - לאו דווקא בגלל החלבון יותר בגלל חומצות האמינו.
קורנפלקס: לך על סוג טוב, אבל ברובם יש המון סוכר. חובה עבורך? אז סבבה, אבל אפשר לוותר או לא כל יום.
זה מתאים לסוג הפעילות, שווה לאמץ חלק ממה שרשמתי.
מיד אחרי אימון, אם אתה רעב: יוגורט עם פרי זה טוב. אם אתה לא מורעב אפשר לחכות עד שעה לארוחת הצהרים.
אתה שותה יותר מידי מים. זה מדלל את הדם ויכול להיות ברמות קיצוניות אפילו מסוכן. עד 3 ליטר ביום זה מספיק. בימים חמים אולי 4 - אבל לא צריך יותר מזה.
לגבי המידות, דמות קומיקס יקרה שלי, :)))))))))) יש לך טעות כנראה. זה נשמע מוזר.
אתה שואל מאמנת כושר אישית אם אתה מתאמן יותר מידי? זה כמו לשאול חתול אם אתה אוכל יותר מידי שמנת. אז התשובה היא לא. ובכל זאת: הקשב לגוף שלך. זה אומר שאם אתה עייף, מותש, לא בא לך - אז לא בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! את נפלאה :-))
נמרוד01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה ותודה :)
ענת פלדמן01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)









