פעילות גופנית תחת אש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית תחת אש
    גילי
    01/01/2009

אני תושבת הדרום שבזמן רגיעה נוהגת לעשות פעילות גופנית בבית עם מכשיר הליכה ובסוף כל פעילות אני נוהגת לעשות הורדת דופק. אך בימים קשים אלה כאשר נשמעות אזעקות תכופות הדופק עולה גם ללא פעילות גופנית האם זה לא מסוכן להפסיק את הפעילות ההגופנית ולרוץ למרחב המוגן ? איזה פעילות גופנית ניתן לעשות בכל זאת על מנת להרגע וגם לשמור על כושר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית תחת אש

הוספת תגובה

• דנה הי

ענת פלדמן
    01/01/2009

שאלתך מצויינת. זה נכון שבתום פעילות כדאי להוריד בהדרגה את הדופק, מה שנקרא Cool down, ואחכ מתיחות והרפיה. ריצה למרחב מוגן בעיצומה של פעילות גופנית מעבירה אותך באופן תאורטי מפעילות אירובית אחת לאחרת ולדופק לוקח יותר זמן להגיע בסיכומו של דבר לערכי נורמה, אבל אין בזה כל סיכון. חרדה ולחץ בהחלט יכולים להעלות את הדופק, במצבי מתח קיצוניים אפילו מעל לדופק המירבי. לאנשים בקבוצת סיכון זה יכול להיות בעייתי.
    אחת מהתופעות הנפלאות שבפעילות אירובית היא תחושת ה"high" שאנו מרגישים תוך כדי, שחרור אנדורפינים ואדרנלין בזמן האימון אשר משפר את ההרגשה הכללית ו... כן, מרגיע. בסיום האימון רצוי לעשות בנוסף למתיחות גם הרפיה, נשימות נכונות ודמיון מודרך. אם תרצי אתן לך כמה טיפים. במגזין "מנטה" האחרון פסרמתי את 15 טיפים להרגיע, כמה שזה רלוונטי להיום, אפילו לא היה לי מושג.
    בהזדמנות זו אני שולחת לכולנו הרבה אנרגיות חיוביות, בריאות ורוגע. אני איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בצל הלחימה

שי אלנקרי
    01/01/2009

דנה שלום,
    לצערנו מצב לחימה זה מקשה על רוב תושבי הדרום לקיים אורח חיים רגיל. דיווח מהשבוע האחרון מקולגות בעלי חדרי כושר וממאמני כושר באזור הדרום מעיד על ירידה חדה בכמות האנשים אשר פוקדים את חדרי הכושר במהלך היום בעקבות המצב הביטחוני. דווקא בימים אלה שאין כוח ואין ראש לפעילות גופנית אני חושב שכדאי לנסות לעשות כל סוג של פעילות גופנית בבית, שכן פעילות גופנית ידועה כמפחיתה סטרס ומשחררת אנדרופינים שגורמים לתחושה נעימה ולהרגשה טובה. לגבי ה- COOL DOWN הורדת הדופק מיד לאחר הפעילות, אין יותר מידי מה לעשות, יש להגיע למרחב המוגן ברגע הישמע האזעקה ולנסות לבצע שם מתיחות והרפייה (אם זה מתאפשר), נסי גם לתרגל נשימות עמוקות שיסייעו לך בהורדת הדופק ויסייעו בהפחתת החרדות והמתחים. ניתן לרכוש זוג משקולות וגומיית התנגדות ולבצע בעזרתן מגוון רחב של תרגילי כושר המפעילים את כל חלקי הגוף. במידה ותרצי דוגמאות לתרגילים אשר אותם ניתן לבצע בבית עם הדגמות והוראות את מוזמנת ליצור קשר באמצעות הפורום ונשתדל לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות בממ"ד

עופר קיס
    03/01/2009

דנה שלום.
    רוצי למרחב המוגן מיד בהשמע אזעקה וכאשר את מגיעה תמשיכי לבצע צעד שנקרא בשפת המורים לאירובי STEP-TOUCH הכוונה מעבר משקל מרגל לרגל התחילי בקצב יותר מהיר והורידי בהדרגה תוך 3-4 דקות תלוי בעצימות שעבדת לפני כן. בסיום אם אם את עומדת עדיין תעבירי משקל מרגל לרגל עד תום 5 הדקות הדרושות. אם לא ברור תכתבי שוב
    תשמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו