שלום,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,
    עידו
    06/01/2009

אהלן , יש לי מספר שאלת בבקשה: 1. באיזה מצב אני אשרוף יותר שומן- בריצה של מעל חצי שעה בקצב מהיר או בריצה של מעל חצי שעה בקצב איטי? אני יודע שההגיון אומר שבקצב מהיר אבל הרבה אנשים אומרים שזה פוגע בגדילת השרירים אם אני רץ בקצב מהיר... 2. בעבודה בחדר כושר אתה אמור לבדוק את המשקל המקסימלי משהו שנקרא MR1 נכון? איך בודקים את זה ומה המשמעות והדרך הנכונה לעבוד עם זה בחדר כושר.? 3. האם ריצה ארוכה שאני עושה ישר אחרי אימון משקולות בחדר כושר שורפת יות שומן מאותה הריצה אחרי מנוחה? תודה מראש דור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שריפת שומן, מה כדאי?

שי אלנקרי
    06/01/2009

1. בריצה של חצי שעה אתה תשרוף כמות קלוריות גבוהה אך אחוז השומן ממנה יהיה "יחסית קטן".
    לעומת זאת בריצה של חצי שעה בקצב איטי יותר, כמות הקלוריות הנשרפת תהיה קטנה יותר אך אחוז השומן ממנה יהיה גדול יותר.
    במילים פשוטות, לדוגמא בריצה המהירה תשרוף 300 קלוריות שמתוכן כ-55% שומן, אז בריצה האיטית יותר תשרוף 200 קלוריות שמתוכן כ-70% שומן. תעשה את החשבון ותראה שבריצה המהירה ובחישוב הכללי אתה תשרוף יותר שומן.
    לפנייך טבלת RM
    חזרה 1 100% (RM1)
    1-2 חזרות 95% מ-RM1
    2-3 חזרות 90% מ-RM1
    4-5 חזרות 85% מ-RM1
    6-7 חזרות 80% מ-RM1
    8-9 חזרות 75% מ-RM1
    10-11 חזרות 70% מ-RM1
    12-13חזרות 65% מ-RM1
    14-15 חזרות 60% מ-RM1
    16-17 חזרות 55% מ-RM1
    18-19 חזרות 50% מ-RM1

ביצוע של שש חזרות של 60 קילוגרם פועלת ברמה של 80% מהיכולת המרבית שלך בקבוצת שרירים זו. בחישוב מהיר , ה-RM1 שלך הוא 72 קילוגרם, וכך הלאה.
    בדיקת RM1 לא מומלצת למתאמנים מתחילים שכן יש עומס רב על השלד ועל השרירים וקיימת סכנת פציעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה,

עידו
    06/01/2009

לגבי שריפת השומן -- לא ענית לי לגבי האם כשאי לרוץ ישר אחרי אימון כוח בחד"כ כדי לשרוף יותר שומן.? לגי בדיקת ה RM אני לא מתאמן מתחיל אני מתאמן כבר כמה חודשים... תוכל בכל זאת להסביר איך מבצעים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדור

עופר קיס
    06/01/2009

1. אירובי אינטנסיבי לאחר משקולות יפגע בגדילה
    2. לא בודקים 1RM כיוון שזה מסוכן. מוצאים משקלים לעבודה בטווח של 8-12RM (8-12 חזרות לכישלון שרירי)
    3.ההוצאה האנרגטית ( קלוריות ) של פעילות קשורה ליחסיות של עצימות ( קמ"ש) ומשך. אם משך הפעילות ( קבוע של מרחק לא זמן,- למשל 7 ק"מ) יתבצע כאשר אתה עייף יותר עשויה להיות שריפה מוגברת של קלוריות( בגלל עייפות של שרירי הנשימה) אך מצד שני תהיה שריפת שריר כמעט בטוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו