מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת כושר גופניKיאת07/01/2009
בוקר טוב, אני בת 31 שנתיים אחרי לידה, שנתיים ללא פעילות גופנית!! יש לי מבנה גוף בינוני -קטן אני 1.62 מ' שוקלת 54 הדבר שהכי מפריע לי זאת הבטן שפתאום יוצאת לה החוצה ובולטת והזרועות... אני עובדת משרה מלאה חוזרת הביתה כל ערב (בסביבות 17:30-18:00 ) כשאני באפיסת כוחות אני מעבירה שעתיים שלוש עם בתי בת השנתיים בזמן הזה מתפנה כמובן גם לחלק מעבודות הבית כביסה, כלים, אוכל... אחרי שהילדה נרדמת בסביבות 20:30 אני כבר עם עיניים עצומות אני כבר ממש מיואשת איך אני מתחילה בכלל לעשות משהו במצב שלי??? האם כדאי להתחיל אימונים ביתיים ואילו? לצאת לחוג זה אומר להיות פעמיים שלוש מחוץ לבית ולפעמים על חשבון הזמן הפנוי של עם בתי אני לא כך כך רוצה בזה, חשוב לי להיות איתה כמה שיותר האם הליכה מהירה של חצי שעה פעמיים בשבוע+ כפיפות בטן יחזירו אותי לכושר ויכניסו את הבטן ?? מה עליי לעשות כדי להגיע למצב הקודם?? אמא מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור יקרה
ענת פלדמן07/01/2009בואי נתחיל :
1. נסי להקפיד יותר על התזונה שלך, פחות ג'אנק, יותר בריאות, לשתות רק מים. נוכל לבנות לך סוג של תפריט לפי סדר היום שלך והדברים שאת אוהבת לאכול. תזונה מאוזנת תתרום - בשילוב עם שאר הדברים - לירידה במשקל, תחושה טובה יותר ולימים- גם הבטן תרד
2. כן, הליכה של חצי שעה פעמיים בשבוע + תרגילי כוח, לא רק לבטן (אני מצרפת לך כתבונת שלי בנושא) בהחלט יעשו משהו. זו התחלה, וזה עדיף על כלום.
3. דעי לך שעבודות הבית שלך - כלים, כביסה, נקיונות הם מצויינים מבחינת השריפה המטבולית. ראי זאת כפעילות פיזית לכל דבר, זה מצויין.
4. כאמא לשלשה קטנטנים אני מסכימה עם כל מה שאת כותבת, הפיזי והמנטלי כאחד. כשאת מטפלת בעצמך, שמה את הבריאות שלך במרכז, לוקחת אחריות, ביתך רק מרויחה מזה (גם אם לכאורה לפעמים זה בא על חשבון הזמן שלכן ביחד) את חוזרת רגועה יותר, היא מרגישה שאמא מטפלת בעצמה ושהיא מקבלת ממך הרבה יותר.
5. את יכולה לעשות תרגילים בבית ביחד איתה !! כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, קפיצה וניתורים במקום. תעשו ביחד מיני שיעור התעמלות. זה מסר נפלא לילדה, זה טוב לקשר ביניכן ולמרות העייפות של סוף היום זו חוויה נפלאה שממלאה אותך באנרגיות טובות.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה (-:
Kיאת07/01/2009ולהלן פירוט התפריט היומי שלי .. פחות או יותר 9:00 - קפה (2 סוכר) 9:30- טוסט + גבינה צהובה או חלב עם קורנפלקס או גבינה לבנה 5% + לחמניה 13:00 ארוחת צהריים חמה בארבעת הימים האחרונים למשל, אכלתי חמין (מה שנשאר משבת) אבל בדרך כלל זה יהיה שניצל ביתי עם קרוקולי או שעועית ירוקה בצד או טחינה עם סלט + אורז או סנדוויץ טונה או לזניה צמחונית או פסטה בשמנת פטריות 14:30 קפה ואם משהי מהעבודה הביאה נשנוש שוקולד אז ברור שאני לוקחת בערך 3-4 קוביות שוקולד חלב 19:00 ארוחת ערב - זה יכול להיות ביצה קשה + סלט או 3-4 טוסטים עם חמאה וירקות או מרק עוף/ירקות + דג 21:00 אם נשארתי עירנית ועם תיאבון אני מנשנשת פופקורן או איזה ביסלי אבל זה קורה אחת לחודש.. אשמח לשמוע הערות או הצעות בנוגע לתפריט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן07/01/2009מאד מגוון, משביע, מספר הערות
1. נסי לשמור על מרווח של בין שעה וחצי לשלוש שעות בין ארוחה לארוחה. שימי לב שארוחת הבוקר שלך היא ב 9:30 והצהרים ב - 13:00. אפשר למשל בין לבין לאכול תפוח ששובר את ה"צום". כשאנחנו לא אוכלים יותר מ 3 שעות הגוף אוגר שומנים ולא מנצל אותם בשריפה המטבולית שלו. מומלץ לשמור אכילה של כל שעתיים-שלוש. לפעמים זה מוזר, מהר מאד מתרגלים
2. האם את שותה מספיק מים? רק מים. הקפה של הבוקר -זה בסדר, חלב אחוז אחד, עד כוס של חלב כזה ביום.
3. גבינה צהובה עם אחוזי שומן נמוכים כמובן
4. שניצל עדיף להחליף בחזה עוף
5. ברוקולי ושעועית - מצוין, עדיף מאודים, כלומר לחסוף בקלוריות של השמן. שמן זית שהא בריא ונחוץ כדאי להוסיף לסלט ירקות מתובל עם לימון זה תורם לספיגת המינרלים והויטמינים
55. נשנוש שוקולד - זה בסדר, לא יקרה כלום מכמה קוביות, להיפך. מעלה את הסרטונין ואת מצב הרוח. הקפידי לפעמים להחליף בשני תמרים למשל, או בשוקולד מריר עם 60-70 אחוזי קקאו.
6 אם את מורחת חמאה - עדיף קלה וממש מעט. טחינה גולמית אם את אוהבת - עדיפה בעיני.
7. אין פירות בתפריט שלך או שפספסתי? כדאי להקפיד על שתי מנות פרי ביום
8. אני לא ממש בעד ארוחות בלילה אם כי נשנוש של פופ קורן הוא סביר, מידי פעם. תה חם בשעות הערב יכול להרגיע רעב, וכמובן מים. הרבה מאד פעמים תחושת הרעב מוחלפת בתחושה של צמא, שווה לשתות קודם כוס מים.
9. אני בעד יוגורטים ("מה הסוד שלך סבא? יוגורט, כל החיים ! " זוכרת?) אפשר לשלב יוגורט כארוחת ביניים, למשל בין הצהריים לערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא טעית אני בקושי אוכלת פירות
Kיאת07/01/2009אין לי הסבר, זה פשוט ככה אני מאד אוהבת בננות וכל השאר ממש לא נמצאים אצלי בתפריט אבל אני באמת לא אוכלת כמעט פירות מים- סיפור ארוך עד ההריון הייתי שותה אולי כוס ליום אבל כשנכנסתי להריון התחלתי לשתות כמו שצריך בערך ליטר וחצי ליום. היום אחרי שנתיים אני לא שותה ליטר וחצי אבל שותה מספיק עכשיו 10 וכבר שתיתי 3 כוסות מים !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן07/01/2009נפלא לגבי המים !
בננה ליום זה מצויין, לבננה יתרונות בריאותיים רבים, כדאי לאמץ אותה בכל ארוחת עשר.
את יכולה גם לחתוך קוביות קטנות של תפוח, חופן צימוקים ולערבב בתוך יוגורט. בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!
Kיאת07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)