מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירי הבטן לא מובנים לי ...אסי07/01/2009
אני צריך להבין פעם אחת ולתמיד איך אני צריך לעבוד בשביל שיצאו לי ריבועים ? כל מדריך כושר ששאלתי אותו על זה ענה לי בצורה שונה ובתשובה חלקית ... מה כל כך בעיה בשרירים האלו שאף מדריך כושר לא יודע במדוייק איך לעבוד עליו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסי הי
ענת פלדמן07/01/2009בלי לחץ, הכל בסדר. אף אחד לא יודע בוודאות אם יהיו לך קוביות, איזה גודל וכמה . 1. זה גנטי. 2. זה תלוי במה בדיוק אתה עושה, 3. זה תלוי מה אתה אוכל 4. זה לוקח זמן
אז אם יש לך אחוזי שומן יחסית גבוהים לא יעזרו תרגילי בטן כי הקוביות תישארנה מתחת לרקמת השומן. איך מורידים את אחוזי השומן? פעילות אירובית ותזונה נכונה.
תרגילי חיזוק לבטן לא חסרים, אם תרצה ספר בדיוק מה אתה עושה ונוכל לגוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו התשובה הכי טובה שתוכל לקבל...
שי אלנקרי07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מותק :))
ענת פלדמן07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאת אומרת זה ...
אסי07/01/2009שאני מתאמן סתם ולא בטוח בכלל שיראו אי פעם את הריבועים ...
עשיתי במשך חודש שלם יום יום 250 כפיפות בטן ולא ראיתי שינוי ...
ועוד במיוחד שאני לא אחד שאוכל הרבה 2 ארוכות ביום גג 3
ואפשר לומר שאני גם דיי רזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה נראה פיגוז
ענת פלדמן08/01/2009וגם שתי אילו שלידך: אחיות שלך? אגב, אני מזהה שתי קוביות עליונות. תראה אסי, אנחנו עוסקים בפעילות גופנית ועושים כושר לא רק למען המראה החיצוני שלנו אלא גם לעוד כמה דברים: תחושה פנימית טובה יותר, וכמובן כמובן הבריאות שלנו. שרירי בטן חזקים חשובים ליציבה, לביצוע פעולות יומיות, זה מגן על השלד, שרירים מחוזקים יתרמו לשריפה מטבולית גבוהה יותר, וכמובן חשוב לאזן עם עבודה על שרירים אחרים כמו גב שכמות ובכלל - חיזוק כללי של שרירי הגוף. (יחד עם גמישות, תזונה נכונה) לכן רצוי להמשיך לעשות תרגילים מתוך מודעות לבריאות ולתחזוקת הגוף והנפש, ואם "על הדרך" גם תהיינה קוביות אז זה אחלה.
מומלץ לחלק את הארוחות במשך כל היום, עד 6 ארוחות. זה נכון מבחינה מטבולית ומבחינת שריפת השומנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאמי ... ולא אלה סתם בנות ...
אסי08/01/2009שהכרתי באילת :] אז מה שאת אומרת לי פה זה ששרירי הבטן שונים מכל השרירים האחרים בגוף ... ולא משנה כמה כפיפות אני יעשה הם לא יבלטו כמו שאר השרירים האחרים ... אין איזה סוג של כדורים שיגרום להם לצאת החוצה שיהיו בולטים ממש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
ענת פלדמן08/01/2009אילו לא שרירים מיוחדים, כמו כל השרירים בגוף יש להם מקסימום של ניפוח והרבה מאד תלוי בגנטיקה. זה שריר שמחולק על ידי ליגמנטים שיוצרים את ה"דוגמא " של הקוביות. גם לא תשמע ממני להפסיק לעשות כפיפות בטן. אני כן ממליצה, שוב, לאכול נכון, לעשות פעילות אירובית, זה תהליך ויכול להיות שזה ישתפר. שוב, יש לך שתי קוביות והבטן שלך נראית ממש טוב !. אתה חדש בפורום, נכון? אחרת לא היית שואל על כדורים... אני ממש נגד, זה מיותר לגמרי. קבל את עצמך כמו שאתה, המשך בפעילות לשם בריאות הגוף והנפש, התמקד בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה כן מדוייק בכל הספורט הזה ...
אסי08/01/2009אני ממש לא עושה ספורט בשביל הבריאות והנפש ...
אני עושה ספורט בשביל להראות טוב להיות מרוצה מעצמי כמה שיותר
וגם הביצבוצים שיש לי למעלה אי אפשר להגיד שהם ריבועים הם יותר כמו עיגולים
וגם אני שמעתי שכדורים זה לא דבר טוב אבל בשביל להוציא את הריבועים המעצבנים האלו
שווה לנסות עוד כמה דברים ...
למרות שאני בכלל לא יודע מה השלכות שלהם
וכן ענתוש אני ממש חדש פה ... ואני צריך שתתני לי איזה המלצה לאימון שבאמת תוך חודש חודשיים אני יראה את הריבועים כמו שצריך !
דרך אגב ברגע שאני מתאמן על שרירים אחרים של הגוף אז הכמות שומן בבטן שלי יורדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בהחלט התחלה של קוביות
ענת פלדמן08/01/2009אבל לא נדע אם זה יתפתח לכדי קוביות. אפשר לנסות. אני מצרפת לך כתבונת שלי בנושא שיכולה להיות התחלה בשבילך.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543
כדורים: ממש מיותר. הבריאות מעל לכל, וגם ממש לא שמעתי על כדורים שעושים קוביות. :))
הכתבה שצרפתי בשילוב עם תזונה נכונה ( !!!) כלומר: ללא ג'אנק, לשתות רק מים, פירות וירקות (יש באתר שלי כמה דוגמאות של תפריטים לדוגמא וכמובן אני פה לשאלות נוספות) נעקב ביחד אחרי ההתקדמות שלך ושוב, קח בחשבון שיכול להיות שהבטן תתחזק ללא קוביות.
כשאתה מתאמן על כל השרירים בגוף, אוכל נכון ועוסק בפעילות אירובית אתה תורם לירידה באחוזי השומן שלך שירדו גם בבטן. לא נדע באיזה שלב הגוף יוריד את השומן בבטן כי אנחנו לא יכולים לשלוט על זה אבל בעיקרון יש מצב שמצבורי השומן ה"אחרונים" יושבים בבטן. שורה תחתונה: אתה נראה סוף, תתחבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
עופר קיס08/01/2009אני אוסיף עוד מילה בנושא-
שרירי הבטן החיצוניים ( אלה שרואים אותם)ניתנים לגדילה כמו שרירים אחרים השאלה היא מדוע?
כיוון שכאשר אנו עובדים עליהם כבד ובנפח גבוה אנו מעמיסים על הדיסקים המסכנים אך החשובים וגב ובו זמנית יש מצב שאנו מחלישים את שרירי הבטן הפנימיים ( לא רואים אותם)שאחראים על ייצוב עמוד השדרה והורדת עומס מן הדיסקים החשובים. לכן....
חיזוק הבטן על ידי תרגילים כמו שכיבות סמיכה רגילות וצידיות, ביצוע תרגילי רגליים עם טבור מוכנס מעט פנימה יחזקו את הבטן בצורה בטוחה והשאר תלוי בגנטיקה
בהצלחה ותבחר נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא(:
ספורטאיצ08/01/2009זה לרוב גנטיקה אבל יש מצב שאתה גם לא משקיע בזה כל כך הרבה כפיפות 1.צריך לגוון מאוד בתרגילים 2.לעבוד על זה קשה..זאת אומרת לא לעשות 20X 3 וזהו כמו שתמיד אומרים 3.לשמור על תזונה נכונה(ראיתי את המונה,אפילו עדיף לך עליה במאסה קצת במקום "דיאטה")פשוט לאכול נכון ובריא!שמנים בריאים,פחממות מורכבות,פירקות(3 ביום) ירקות,גבינות רזות וכו 4.לעשות שלוש אימוני אירובי וזה יצליח לך..מניסיוון :))) ואני עוד בת..ויש לי קוביות..תאמין לי שלבנות זה בהרבה יותר קשה אבל אתה יודע עם כוח רצון הכל יכול להיות בהצלחה לך .!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)