תרגילי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילי גב
    משה
    13/01/2009

שי/ ענת/ עופר- שאלה בשבילכם יש שני תרגילי גב שאני עושה במכון וזה: 1. פולי עליון 2.חתירה ביד אחת בהטיית גב תגידו לי בבקשה אם שני התרגלים האלה עובדים על אותו עיקרון, ואם מספיק לעשות רק פולי בשביל לחזק את הגב תודה מראש משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי גב

הוספת תגובה

• תרגילי גב

שי אלנקרי
    14/01/2009

לפי מה שאתה מציין אלו שני תרגילי גב מצויינים שאתה עושה. השאלה היא: באיזה תכנית אימון אתה נמצא? מה תדירות האימונים שלך? לאיזו מטרה? סה"כ התרגילים הנ"ל עובדים על אותו קבוצת שריר אך הגיוון והוריאציה תורמים להתפתחות השריר בצורה אופטימאלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

משה
    14/01/2009

באיזה תכנית אימון אתה נמצא? מה תדירות האימונים שלך? לאיזו מטרה? לגבי השאלות שלך התוכנת שאני נימצא בה היא AB , A- חזה כתפיים יד אחורית B- רגליים גב יד קדמית התדירות שלי- 3 פעמיים בשבוע מתאמן,, שבוע אחד אני עושה ABA, שבוע שני אני עושה BAB. המטרה שלי ניפוח ולהתחזק ( זה ניראה לי המטרה של כל אחד כמעט..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי גב לביצוע

שי אלנקרי
    17/01/2009

שלום משה,
    בתוכנית שבה אתה נמצא כדאי שתעשה לפחות 8-9 סטים על שרירי הגב(2-3 תרגילים), הכוללים פולי עליון, חתירה(מסור) בהטיית גו ותרגיל נוסף. 2 התרגילים הראשונים מצויינים ואכן פועלים על אותה קבוצת שריר אך הווריאציה והזווית שונה ותורמת לגיוון התרגילים ולהתפתחות השרירים. כמו כן בתרגיל חתירה בהטיית גו אתה מפעיל עוד הרבה שרירים נוספים מכיוון שהתרגיל הינו תרגיל א-סימטרי המצריך ייצוב הגוף ועבודה עם שרירי ה CORE (שרירי הבטן והגב העמוקים).לא ראיתי שציינת, אבל תדאג לבצע תרגיל לזוקפי הגב (שונה משריר הרחב גבי) לא פחות חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

משה
    17/01/2009

מה זה זוקפי גב? יש לך קישור לתרגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תכנית אימונים

שי אלנקרי
    18/01/2009

לא בהכרח שתצטרך לשנות את כל התכנית לחלוטין, אלה לבצע שינויים קלים כגון:
    החלפת סדר התרגילים, הוספת סופר סטים ודרופ סטים (להגברת המאמץ, העלאת הדופק ושריפה מוגברת של קלוריות), שינו מספר החזרות בתרגילים מסויימים, שינו מספר הסטים, קיצור זמני המנוחות בין הסטים ובין התרגילים (להוריד מ-90 שניות ל-60 ואפילו 45 שניות..) .אלה שינויים שניתן לבצע מבלי להחליף לגמרי את תוכנית האימון והתרגילים שניתנו לך בעת הרכבת התוכנית.
    השינויים האלה רלוונטיים בכל שינוי של תוכנית אימון ונועדה לשבור את המונטוניות(שגרת האימונים)
    ולתת גירוי נוסף, בין אם זה לירידה במשקל או לפיתוח מסת שריר..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי גב

עופר קיס
    14/01/2009

המלצה:
    מתח רחב ( אם צריך הכבדה הוסף משקל)
    חתירות על ספסל - כבד ונקי עובד חזק על הבטן וזוקפי הגב
    לא לשכוח תרגילים מורכבים לכתף אחורית במסגרת הגב - משיכות יותר רחבות( קצת הרמת מרפקים לכיוון הכתף, אך לא להגיע ל 60 מעלות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו