מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסויחסוי16/01/2009
שלום אני צריך עזרה... אני בן 16 מטר 87 משקל 83 אני מתאמן שנתיים + בחדר כושר אימוני כוח מבנה הגוף שלי לא רזה ולא שמן אני הגעתי לתוצאות מעולות במסת שריר בכל הגוף אבל הבעיה שלי שאני רוצה קוביות ולכן אני עושה תפריט עיצוב אני עושה 4 פעמים בשבוע אימוני כח ו 5-6 אימוני אירובי אני אוכל אוכל בריא מאוזן כל 3 שעות אבל אני לא יודע מה בדיוק לאכול הכוונה שאני צריך תפריט טוב שאני יוכל להכניס יותר חלובנים מאשר פחממות אני לא אוכל ממתקים או שוקולדים אני אוכל פירות משתדל לאכול לחם חיטה מלאה קורנפלקס חיטה מלאה אבל בכל זאת אני מעדיף תפריט מדויק.... עכשיו השאלה היא אם אפשר שתאמרי לי תפריט מסוים כדי שאוכל לשמור על המסה ולשרוף שומן ... תודה רבה זה יעזור לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי יקר
ענת פלדמן16/01/2009במסגרת המצומצמת של הפורום (תמיד עדיף יעוץ מותאם אישית מול דיאטנית מוסמכת) אוכל לומר לך אכן לשים לב לחלבונים - לא יותר מידי כי זה יכול להיות מסוכן, לכוון לכמות של עד פי 1.5 ממשקל הגוף שלך. פחממות מורכבות לפני האימון (כשעתיים לפני) ושילוב של פחממה עם חלבון אחרי האימון (עד שעה מתום האימון לטובת חלון ההזדמנויות). באתר שלי יש דוגמאות של תפריטים לבנים, ובכלל אם תשלב בתזונה היומית שלך קינואה, בשר רזה או דג (עדיף דג איכותי ולא תמיד רק טונה) יוגורטים וביצה - בנוסף למה שציינת - אתה בדרך הנכונה.
כדאי ורצוי להיות מודע למה שאתה אוכל, מחשבוני תזונה יתנו לך תמונה עד כמה שיותר מדוייקת של כמות חלבונים פחממות ושומנים במזון נתון וכדאי להתחיל לפתח מודעות לנושא.
מצא לך מחשבון שכזה, ראה דוגמאות לתפריטים, רשום לי מה אתה אוכל, כמויות ושעות וננסה לעשות סדר בדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסוי16/01/2009אני אוכל ביום...בבוקר אני אוכל 2 פרוסות לחם עם גבינת לבנה ושוקולית....בבית ספר אני אוכל 2 לחמניות עם גבינה מלוחה ומלפפון +קופסא של ירקות גמבות מלפפונים ופלפל אחרי בית ספר אני אוכל ארוחה צהריים מזינה אני אף פעם לא אוכל אוכל מטוגן או ג'אנק רק קציצות ודברים בריאים אחרי זה בסרך כלל אני הולך לחדר כושר מתאמן ושאני מסיים אני אוכל קופסאת טונה עם ביצה ואז בערב מנת דגנים מחיטה מלאה ושיבולת שועל עם חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך
ענת פלדמן16/01/2009לחם עדיף מדגנים, שוקולית הייתי מוותרת, כך גם לגבי הלחמניות. אפשר להחליף בלחם דגנים, ו/או גם להוסיף פירות. בננה, תפוח. בסה"כ זה בסדר גמור, רק להוסיף יותר פירות כמו שרשמתי, אפשר ורצוי לשלב גם יוגורט, או אחרי אימון בשילוב עם פחמממה או בלילה. ולשתות מים. רק מים. 2-3 ליטר ביום, זה חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חסויי17/01/2009טוב דבר ראשון תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!!! עכשיו תקשיבי אני כן אוכל 2 פירותת ביום אני מקפיד לשתות 3 ליטר ביום של מים ואני לא שותה שום דבר אחר ממים!!!לא מיצים לא מוגזים כלום רק מים... עכשיו לגבי הלחמניות להחליף את זה ללחם קל חיטה מלאה הבנתי...אה ושכחתי לציין שאני אוכל בין ארוחת צהריים לערב 2 תמרים עם אגוזים בפנים .... עכשיו שאלה איזה מעדני יוגואט כדאי לקחת?? נגיד יש לנו בבית יופלה ועוד מעדן ששופכים אליו פצפוצי שוקולד אבל אני לא אוכל ממנו זה כי שוקולד וזה לא בריא אז אם אפשר המלצה זה יהיה טוב ושוב תודה רבה לך!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה!
ענת פלדמן17/01/2009מידי פעם פצפוצי שוקולד זה בסדר גמור, לא כל יום אבל אתה לא אמור להתנזר לגמרי. לגבי יוגורטים: בעיקרון מעדן עם כמה שפחות סוכר עד 3 אחוזי שומן.
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חסויי17/01/2009ענת מחר אני הולך לקבל תפריט מתזונאית אני רוצה אחרי שאני מקבל לרשום אותו לך ואת תגידי לי את זה טוב או לא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
חסויי17/01/2009יכול להיות שאני צריך תפריט שונה בגלל שיש לי חילוף חומרים איטי כאילו אם אני אוכל אחרי שניה אפשר לראות שהבטן גדלה ואחרי שלוש שעות היא נראה אותו דבר כמו במצב הקודם....ומה אני יכול לעשות כדי להגביר את קצב חילוף החומרים...אני שותה המון מים אני עושה 5-6 פעמים בשבוע אירובי 4 פעמים בשבוע משקולות מה עוד?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן17/01/2009קצב חילוף החומרים הוא נתון גנטי. בטן נפוחה אחרי האוכל לא מראה על מטבוליזם גבוה או נמוך, (גם יציאות לא ממש. זה מיתוס) זה יכול להיות הכמות שאכלת, המהירות שאכלת. כדאי לראות אם אתה אוכל מספיק סיבים תזונתיים -אבל גם את זה במידה. התייעץ עם התזונאית ואשמח לשמוע מהו התפריט שקיבלת. וודאי, אני פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חסויי17/01/2009תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבההההההההההההההההההה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :))))))))
ענת פלדמן17/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת שלום
חסויי21/01/2009היי ענת אני קבלתי תתפריט אני מזכיר אני בן 16 גובה מטר 87 מתאמן שנתיים וחצי בחדר כושר... תפריט שלי לחיטוב ככה: בוקר: 2 פרוסות לחם עם גבינת סקי וכוס תה.. בניים:פרי (תפוח) בזמן בית ספר: לחמנייה עם גבינת מלוחה בתסופת קופסא של ירקות !מלפפונים גמבות פלפלים ... אחרי בית ספר ארוחת צהריים בריאה :4 כוסות חד פעמיות של אורז או פטיטים וכ'ו... וסלט אחרי זה שאני מסיים אימון של חדר כושר אני אוכל קופסאת טונה עם ביצה...וסלט בניים: 2 תמרים עם אגוזים או יוגורט עם 1.5 אחוז שומן ומעל זה תוספת של גרנולנה ואחרי זה חצי כוס חלב עם חצי כוס של קורנפלקס חיטה מלאה ושבולת שועל... תגידי לי אם זה בסדר לתפריט חיטוב תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי חמוד
ענת פלדמן21/01/2009בסה"כ נראה בסדר, שיפצורים שלי: לחם או לחמניה עדיף מקמח מלא ו/או דגנים. כך גם לגבי האורז: עדיף מלא, או קינואה (שהיא יותר "חלבונית") לא מתה על פתיתים. היכן החלבון של הצהרים? אם אתה משלב כוס קינואה מוכנה זה טוב, אפשר מידי פעם גם חזה עוף או דג. אחרי חדר הכושר הייתי מוסיפה לטונה ולביצה גם פחמימה. בתוך כריך למשל או עם פרי. אפשר את הטונה להחליף ביוגורט למשל ולהעביר את הטונה לצהרים. הרעיון אחרי האימון זה השילוב של החלבון והפחמימה.
לשתות רק מים
להנות מכל ביס !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב חילוף החומרים
אהרון21/01/2009באופן בסיסי הוא נתון גנטי אבל להבדיל מנתונים גנטיים אחרים כמו למשל מבנה גוף, כן ניתן לשינוי בגבולות מסויימים. כמו כל דבר, קל יותר לשנות לכיוון השלילי: דיאטות דלת קלוריות במידה מוגזמת ולתקופה ארוכה וגם דיאטות הרזיה חוזרות ונשנות מורידות את קצב המטבוליזם במידה משמעותית, לפעמים לצמיתות. כמוכן מצבים פטולוגיים מסויימים שמתפתחים במהלך החיים . אין צורך להוסיף שגם הגיל אינו מטיב עם הנדון. אבל יש גם בשורה טובה: פעילות אירובית יומית בעצימות ובמינון נכונים מעלים את BMR עד 10% וזה מסתכם בכמה קילוגרמי שומן טובים בשנה. כמובן שגם הגדלת מסת השריר מגדילה את המטבוליזם הבסיסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמוך, כל מילה בסלע, כמובן
ענת פלדמן21/01/2009ומה אתה אומר על התפריט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם כל ההערות שלך ועוד
אהרון22/01/2009בוקר: 2 פרוסות לחם עם גבינת סקי וכוס תה.. ====גם פלפל אדום בניים:פרי (תפוח) בזמן בית ספר: לחמנייה עם גבינת מלוחה בתסופת קופסא של ירקות !מלפפונים גמבות פלפלים ... =====גבינה 5% אחרי בית ספר ארוחת צהריים בריאה :4 כוסות חד פעמיות של אורז או פטיטים וכ'ו... וסלט ====יותר מדי אורז. להוסיף בשר רזה\דג טרי צלוי (לפחות פעם בשבוע סלמון), פרי אחרי זה שאני מסיים אימון של חדר כושר אני אוכל קופסאת טונה עם ביצה...וסלט =====גם פחמימה מלאה בניים: 2 תמרים עם אגוזים או יוגורט עם 1.5 אחוז שומן ומעל זה תוספת של גרנולנה ====במקום גרנולה (מלאת סוכר), שיבולת שועל שמופיעה בשורה הבאה. ואחרי זה חצי כוס חלב עם חצי כוס של קורנפלקס חיטה מלאה ושבולת שועל.. ===קורנפלקס לא יכול להיות חיטה מלאה כי הוא תירס. הוא בד"כ מלא כימיקליים וסוכר. נסה גם דייסת סולת מלאה וסובין שיבולת שועל. . אני מעריך את התפריט (לפני התוספות) 1500-1600 קק"ל. בהתחשב בנתונים צריך יותר. אני לא מסכים עם 1.5 גר חלבו לכל ק"ג משקל אלא יחסית ל LBM -lean body mass . יש נטיה להגזים בכמות החלבון הדרוש. בודי בילדרס אוכלים אפילו יותר מ 2 גר אבל הם מוכנים לשלם כל מחיר עבור תהילה ואולי כסף כמו כל ספורטי צמרת. לא כל מה שהם עושים מביא גם בריאות (בלשון המעטה). גם לגבי חלון ההזדמנויות (מיתוס?) יש לי מה להגיד אבל נשאיר לפעם אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענוג
ענת פלדמן22/01/2009תודה אהרון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויי22/01/2009תראה אני יגיד לך משהו....בצהריים אני אוכל 2 כוסות וחצי של אורז... עם בשר...בבוקר אני אוכל 2 פרוסות עם קוטג' ערב נשאר אותו דבר אבל אני רוצה גם לשמור על המסה עכישו תקשיב את היוגורט שאני אוכל זה 1.5 אחוזי שומן (מעודן) קורנפלקס של צ'יריוס ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
חסויי22/01/2009אתה אמרת לי אחרי אימון לאכול בנוסף לטונה ולביצה פחממה איזה פחמממה לאכול ???כאילו מה אפשר להוסיף...ואל תשכח שאני עושה חיטוב כרגע...אני מזכיר את זה שלא תתבלבל אבל תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא בגלל החיטוב והמסה
אהרון22/01/2009על מנת לשמור על המסה חשוב לאכול פחממות ב"חלון ההזדמנויות" אפילו על חשבון חלק מהחלבון. העבר את האורז מהצהריים לשם (כדאי גם לגוון עם פחמימות אחרות אבל בכמות מתונה) ובמקומו אכול ירקות מבושלים בצהריים או הסתפק בסלט (ללא רוטב מלבד כפית שמן ולימון) כתוספת לבשר\דג. אם קשה לך לוותר על הקורנפלקס, המשך ,אם לא, החלף במה שהמלצתי. אם עקרונות התזונה הנכונה חשובים לך, צריך להחליף ככל האפשר מוצרים מתועשים בטבעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויי23/01/2009אתה יכול בבקשה לרשום לי תפריט לפי מה שנראה לך .....כי הכל התבלבל לי כבר....זה נורא יעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחבר את התוספות והשינוים המוצעים
אהרון23/01/2009לתפריט המקורי שהוא לא רע, ותקבל תפריט מתאים לך (עם ההסתייגות שאינני מכיר אותך) קח בחשבון שתזונה אינו מדע מדוייק, אפשר ורצוי לגוון. זאת משימה שאני מטיל עליך בתור שעורי בית ואני מוכן לעבור על זה ולתת לך ציון. הזהר, אני מורה קפדן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)