מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרילים וכאבי גבנמרוד18/01/2009
היי לאחר פניה לרופא בשל כאבי גב תחתון הומלץ לי לא להכביד על הגב. (גם אני ממליץ לעצמי...) שאלתי היא מאילו תרגילים במכון כושר(מכשירים ומשקולות) עליי להימנע כדי להפחית עומס על הגב? והאם ריצה (לא אצנית..) עלולה לפגוע בגב לעומת הליכה מהירה(ואף מהירה מאוד)? תודה רבה! נמרוד. (ענת מה קורה? :-))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מותק, הכל טוב
ענת פלדמן18/01/2009צר לי על הכאבים, אני בעד מנוחה טובה של כמה ימים עם הרבה מתיחות. ריצה קלה זה בסדר, (אחרי המנוחה) שמלווה תמיד במתיחות לגב ולכל הגוף בעצם.
בוא נתמקד במה אתה כן יכול לעשות:
כפיפות בטן כשאתה שוכב על הגב והרגליים כפופות באויר.
ישיבה על כסא כשאתה רוכן קדימה, המרפק נשען על הירך ואתה עובד על שרירי הזרוע עם משקוליות.
מכרעים: אין בעיה, שמור על בטן בפנים ויציבה נכונה.
מה הסיבה לכאבי הגב? האם זה חשש לפריצה דיסק חלילה? כאבי שרירים? מה בדיוק קורה שם? ומה אתה מעמיס שם מנטלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
עופר קיס18/01/20091. הליכה מתונה
2. שעורי סטודיו על כדור ( תודיעי למורה על הכאבים. אם עושה טוב תמשיכי
3. להמנע מתרגילים בחדר כושר
4. תרגילי הרפיה לגב
5. אם את לא מרוצה הגיעי לרופא שוב ובקשי פיזיוטרפיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת :-) ביקרתי אצל הרופא ושלח
נמרוד19/01/2009אותי לצילום רנטגן (כמובן, של האיזור הכואב) ולפי הצילום אין שם דבר. הרגשתי היא (זה הפן המנטלי) שהעמסתי מבחינת מתיחות לפני ואחרי האימון. לפני האימון האירובי, ההליכה המהירה, אני מותח השרירים במשך כ-5 דקות, אחרי (ולפני כפיפות בטן) גם כן. אם יש אימון אנאירובי לאחר מכן, אז בין התרגילים אני מותח וגם בסוף. הפן השני הוא שיכול להיות שהעמסתי על עצמי יותר מדי. באירובי הייתי מתאמן שעה בהליכה מהירה +כ-15 דק' על האלפטיקל- במאמץ די גבוה, ובימים ללא שחיה של 40 דקות, גם אימונים אנאירוביים (סה"כ 4 ימי בריאות). וכמובן, יכול להיות שזה שילוה שני הפנים.. ההרגשה שלי היא שהגזמתי במתיחות(אמרו לי בפורום רפואת ספורט, גם שם שאלתי.., שאני לא רקדנית בלט....:-))), וגם שהגוף שלי אותת לי ".מה אתה חושב לעצמך? באת להתחרות איתי בטריאתלון?" או משו כזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשות טובות
ענת פלדמן19/01/2009זה שאין ממצא זה מ-ע-ו-לה. בוא נתחבר לזה קודם כל. אני מסכימה עם כל מה שרשמת, מה שאומר: להוריד הילוך בזמן הקרוב. השאלה שלי הייתה פילוסופית מעט יותר. האם יש משהו בחיים שלך (מעבר לספורט) שהעמסת על עצמך. לחץ, מתח. משהו מנטלי שהגוף משתתף בנטל ומאותת לך לנשום. נקודה למחשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...את צודקת. אכן יש
נמרוד20/01/2009כמה גורמים בחיי שגורמים למתח ולחץ לאחרונה.. לא שיערתי שכאלה כאבים יכולים להיגרם בנוסף גם מלחצים נפשיים(למרות שאני מאמין בחיבור בהדוק בין גוף לנפש). תודה רבה על נקודת המחשבה, אשמח לכל מיני דעות/עצות.. שיהיה אחלה יום! :-)))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן20/01/2009אתה לא חייב לשתף מה מי מו, אבל עצם המודעות לעומס המנטלי ובעיקר לזה שבין היתר הגב לוקח על עצמו פיזית את הנטל - זה יכול להקל. הטיפול תלוי כמובן במקרה אבל באופן כללי נשימות משחררות, לקיחת אחריות על המחשבות בבחינת מיקוד בחיובי, לחפש את הרוגע ואת זקיק האושר ואותם להעצים. במנטה של דצמבר נתתי 15 טיפים של להרגע בשישים שניות או פחות. זה יכול ממש להקל, נדמה לי שזה באתר שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, תודה רבה : -)
נמרוד20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריאות :))
ענת פלדמן20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)