מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לענת -בניית תפריט לירידה במשקלולד19/01/2009
שלום ענת, אני חייב לרדת במשקל ,המשקל העודף מחמיר את ההליכה שלי ומשפיע לרעה על הבריאות באופן כללי. אני בן 25 גובה 173 משקל 95 מעיון בפורום הבנתי שאת ממליצה ראשית לבנות תפריט מאוזן ורק לאחר מכן לבשוק שילוב פעילות אירובית וחיזוק שרירים "כי הכל תלוי במה שמכיסים לפה" אודה לך אם תוכלי להמליץ על תפריט שיעזור לי להתחיל לרדת במשקל ואם אפשר גם שעות מומלצות לאכילת כל ארוחה וארוחה כי העליה המשמעותית (כ 15 ק"ג) חלה בשנתיים-שלוש האחרונות. אני לא אוכל הרבה ,אני מניח ששעות האכילה הלא נכונות עם שילוב של אוכל משמין ולא מזין הם הגורמים לעליה הדראסטית תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדוייק
ענת פלדמן19/01/2009כדאי להתחיל במקביל. גם לאכול נכון וגם להתחיל להתאמן וגם הפן המנטלי שיש לתת עליו את הדעת. הרעיון הוא לאכול כל שעתיים (בין שעה וחצי לשלוש בין ארוחה לארוחה), להקפיד על כמויות, על ארוחת בוקר ומעט מאד בערב. התבנית היא
בוקר,ביניים, צהרים, ביניים, ביניים, ערב
ולשתות הרבה מים. רק מים.
בתפריט שלי יש המלצות לגבי מה לאכול בכל אחת מהארוחות, אופציות לפי טעם אישי. אתה יכול לרשום לי מה בא בחשבון ונחשבו על זה ביחד.
במקביל: פעילות גופנית
הישקל עכשיו, ורק בעוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל יום מרק בצהריים לא כ"כ בא בחשבון
ולד19/01/2009אם צריך לאכול מרק בצהריים ,כמובן שאוכל מדי פעם באופן כללי אני לא אוהב מרקים חוץ מזה הכל בא בחשבון אודה לך אם תשלחי לי את הרשימה המלאה של המלצות לתפריט למייל. בבוקר אין לי הרבה זמן לאוכל ,אם צריך אקום יותר מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מרק?
ענת פלדמן19/01/2009אישית לא מתה על זה, אני מעדיפה קלוריות ממוצקים. לא זוכרת שרשמתי מרק איפשהו. ארוחת בוקר לא צריכה להיות עם סכו"ם, אפשר גם לקחת כריך "לדרך", או ביצה קשה, או לשתות יוגורט. ולו בשביל לתת ג'אמפ סטארט למטבוליזם. שלח לי מייל ואעביר לך קישור לתפריט פוטנציאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMAIL
ולד19/01/2009[email protected] אם יש מספר תפריטים פוטנציאליים ,אשמח לקבל אותם אני מאוד אוהב לגוון באוכל ולא לאכול משהו דומה,יום אחרי יום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחת
ענת פלדמן19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיומיים לא לאכול?
ולד19/01/2009ימים שישי ושבת לוותר על אוכל? כי הם לא מופיעים בתפריט שהרכבת. במה אפשר להחליף לחם קל כי הוא מאוד יקר ? איך להכין עדשים ? (אף פעם לא הכנתי\אכלתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח ! אתה לא רציני.
ענת פלדמן19/01/2009זו רק דוגמא. בשישבת אתה יכול לאכול כמו ברביעי למשל, כמו בחמישי. העניין הוא לתת לך רעיונות, וכדאי גם לדעת שזה לא מותאם לך אישית, אלא רעיון כללי ואופציונלי בלבד.
לחם אפשר מידי פעם להחליף בקרקרים, בפריכיות, בתפו"א.
האמן לי שאם אני מכינה עדשים אז כל אחד יכול ! משרים במים, מנפים ומנקים, מבשלים על אש בינונית עד שהם מתרככים, אפשר להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם, להוסיף לאורז מלא (מג'דרה דיאטטית) ויש לך מעדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)