מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת, שאלה לגבי כפיפות בטןניב22/01/2009
אני מתרגל כפיפות בטן לפי הנוסחה הבאה (שאותה גיבשתי אחרי לא מעט חודשים בהם שיניתי כל הזמן את השיטות)- כרית מתחת לגב משקולת מאחורי הראש לא להפעיל רגליים וישבן (ולאורך כל התרגיל להשגיח שאני באמת לא מפעיל אותם..) הידיים רק תומכות בראש לעלות עד למקסימום שהגוף מאפשר עליות וירידות איטיות השיטה הזו היא השיטה שהכי עוזרת לי עד כה והרבה פעמים אני מרגיש שהשיטה מאוד טובה לשרירי הבטן ומצליחה ליצור בהם גירוי ממש טוב ותחושת מאמץ חזקה, אבל הערב למשל, תרגלתי לפי השיטה הזו בדיוק והפעם הרגשתי שלא הצלחתי ליצור גירוי נורמלי לשרירי הבטן. ניסיתי לעשות עוד סטים אבל זה לא עזר. אגב זה לא רק הערב, יש ימים שבהם השיטה כאמור מאוד-מאוד טובה אבל יש ימים שבהם, באותה שיטה בדיוק, שרירי הבטן כאילו לא מגיבים ותחושת גירוי השריר חלשה יחסית ולפעמים חלשה מאוד. שוב- אותה שיטה בדיוק. זה מאוד מתסכל... מהי הסיבה לכך? מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לאימונים שבסופו של דבר
ניב22/01/2009אמורים לפתח ריבועים בבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניב הי
ענת פלדמן22/01/2009ראשית תודה על הטיפ, אכן המשקולת והכרית וכמובן שעבודה האיטית עושים עבודה טובה ולכם ראית תוצאות והרגשת טוב עם התרגיל. אז יופי של רעיון. מה שקרה כנראה שהגוף שלך התרגל לתנועה, לגירוי ויש צורך לשנות. להוסיף עוד תרגילים. זו אחת הסיבות אגב לכך שאני בעד גוון. נסה לשבת על מזרון או שטיח כשהברכיים כפופות וכפות הרגליים נחות על הקרקע. שים משקולת על החזה (אפשר להניח כרית מאחורי הגב התחתון) ותתחיל להישען קלות לאחור עד למצב של 45 מעלות, ולהתיישר. (לא עד הסוף) מצא לך את הזוית הכי קשה שבה השרירים עובדים הכי חזק ושם תישאר בניעות קלות. אתה יכול להישאר בזוית האופטימלית ולפנות עם הגוף פעם לימין ופעם לשמאל. זה משלב אלכסונים.
זה תרגיל בעצימות גבוהה יחסית, משלב עוד שרירים לפעילות ואני חושבת ששילוב עם התרגיל שלך יכול לעשות רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התרגיל
ניב24/01/2009כל כף הרגל צריכה להיות מונחת על הרצפה/מזרון? להגיע ל-45 מעלות ולהתיישר- להתיישר הכוונה לעלות חזרה למצב ההתחלתי (ואז שוב לרדת ולעלות במס' חזרות)? כי אני מרגיש שאני כל הזמן "נופל" אחורה לפני שאני מגיע לזווית הזו. בצורה כזו שאני מתמרן בין שני התרגילים- אצליח להביא את הגוף למצב שבו ארגיש כל הזמן גירוי מספק בשריר, מבלי שהשריר "יתרגל" ויפסיק להגיב לתרגיל (כמו שקרה לי בתרגיל המקורי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מנסה לצרף תמונה של התרגיל
ענת פלדמן24/01/2009ולא ממש מצליחה. אבל כן, כפות הרגליים על הרצפה, הניעות שאתה מבצע הן קלות מאד ובשיא המאמץ כך שגירוי השריר הוא אופטימלי. אני מאמינה ששילוב בין שני התרגילים יעשה את העבודה. הרעיון הוא לגוון ולשנות. אני מצרפת עוד תרגילים.
C:\Users\Anat Feldman\Pictures\w2\New Folder* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניעות צריכות להיות
ניב24/01/2009למעלה ולמטה? זאת אומרת להגיע ל-45 מעלות ואז לעלות קצת ושוב להישען קצת וכו'? כמה חזרות את ממליצה לעשות וכמה סטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן24/01/2009תרגיש את טווח התנועה הכי מאתגר ושם תישאר. הייתי מתחילה מ - 10 חזרות של 3 סטים (אל תשכח שיש לך משקולת על החזה וזה קשה) שים לב שלא כואב בגב התחתון ואם כן סימן שעשית יותר מידי. בקיצור תקשיב לגוף שלך - ניסוי וטעיה ולפי זה תקבע את מספר החזרות. תעדכן אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה את זה. תודה רבה על התשובות! :)
ניב25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכן אותנו בהמשך. בהצלחה :)
ענת פלדמן25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)