מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת המתוקהספורטאיצ23/01/2009
אנת את יכולה לרשום לי בבקשה תפריט 1400 קל' שהרוב חלבון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ענת פלדמן23/01/2009על המחמאה...
זה לא יהיה אחראי מצידי לרשום תפריט שהרוב חלבון. לא לעניין, ויכול להיות מסוכן. אפשר כן לרשום למשל את הנתונים שלך, המטרות, ונחשוב ביחד מה מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
לילכוש23/01/2009נתנונים: גיל 20,גובה.165 משקל 53 אחוז שומן 21 מעונינת לרדת ל18 אימונים:3 פעמים בשבוע פילאטיס+כל יום חצי שעה ריצה(6 פעמים בשבוע) שבת מנוחה תפריט בוקר:שתי לחם קל+4 כפות גבינה לבנה+6 שקדים בינים::שתי לחם קל+ביצה+כפית שמן זית צהורים:כוס אורז מלא+חזה עוף+כפית טחינה ביינים:לפני אימון.פרי למשל תפוח ערב:ישר אחריו:בננה +יוגורט+80 גרם טונה במים לילה:שתי לחם קל +4 כפות גבינה לבנה במשך היום אוכלת גם 5 ירקות כמו קישו אמלפפון עגבניה גזר וגמבה שותה 15 כוסות מים ומוסיפה לי גם לתפריט קובית שוקולד מריר חיבת מתוק. מהמ את ממליצה לי להוריד רוצה להורי דלפחות 300 קלוריות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן23/01/2009בסהכ זה יופי של תפריט, את לא זקוקה ליותר חלבונים, ממש לא. כן הייתי מורידה מעט פחממות.
בבוקר: מצויין. ארוחת ביניים - אפשר להוריד את שתי הפרוסות, במקום הביצה אפשר גם יוגורט , או אפילו פרי - תפוח. בצהרים אפשר להוסיף ירקות. לפני האימון אפשר בננה. אחרי האימון אפשר ארוחת ערב של ביצה, ירקות, יוגורט וכמה אגוזי מלך. ארוחת לילה: אפש לוותר. שתי קוביות שוקולד מריר ביום זה מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
אהרון23/01/2009בהתחשב בהרכב התפריט וברצונה לצמצם את ערכו הקלורי, לא הייתי מוסיף אגוזים. הערך המוסף שלהם לא שווה את התוספת הקלורית (25-30 קק"ל לאחד) יתירה מכך, אפשר לוותר גם על השקדים. כל ארוחה המכילה חלבון מן החי חייבת להיות מלווה בירקות מגוונים, בעיקר עתירות וויטמין C לצורך יעול ספיגת הסידן או הברזל. סלט הירקות ללא רוטב, מלבד כפית שמן ולימון, צריך להוות את המנה הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה
ענת פלדמן23/01/2009אישית אני חסידה גדולה של אגוזי המלך. (אולי כמו שאתה לסרדינים :)) אבל תודה על ההארה, מסכיהמ בהחלט לגבי שילוב הסלט והבשר, אני בעד פלפל אדום בסלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאו דווקא סרדינים
אהרון23/01/2009בעלי ערך תזונתי רב (עדיף על טונה), אבל אני מעדיף דגים איכותיים טריים. על אף הנוחות, אני נרתע (לא בקיצוניות) מאוכל משומר כאשר ישנה האלטרנטיבה הטריה. בד"כ פעם בשבוע אני אוכל סרדינים בתוך סלט לארוחת בוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
משה23/01/2009למה שתי קוביות מריר ביום זה מעולה? מה טוב בשוקלד מריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה60-70 אחוז קקאו, ואפילו יותר
ענת פלדמן23/01/2009אנטיאוקסידנט (נוגדן חימצון), מעורר, מספק צורך במתוק, כל זאת בעדיפות לכמות סוכר נמוכה יחסית. יש באתר שלי לינק לכתבה על יתרונות הקקאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/...
לילכוש23/01/2009תודה לכם על התשובות המלאות והמהירות אך יש לי כמה דברים לשאול כפית שמן אחת ביום וזהו ?!!! ויש בתפריט קרוב ל60 גרם חלבון גג.. בתור אחת שמתאמנת זה לא מספיק עדיין אשמח אולי לעוד הצעות של תפריטים עם יותר חלבון ואני שורפת נגיד בכל אימון 400 זה בסדר שאני יוכל תפריט של 1200 קלוריות המטרה היא כמובן להגיע לאחוז שומן 17 מה את אומרת על כך ענת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
לילכוש23/01/2009טיפה אישית אשמח לדעת מה אחוז השומן שלך ??? הוגף שלך מאוד יפה ההיתי רוצה לדעת כמה קלוריות את אוכלת בשביל לתחזק את הגוף הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מעולה
אהרון23/01/2009עכשין נשמע אותך, ענת מלכת הפורומ(ים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן23/01/2009כפית שמן אחת ביום . כן, זה מספיק. אני לא בטוחה שיש שם רק 60 גר' חלבון, לדעתי יותר. מספיק שאת אוכלת שתי פרוסות של חזה עוף וכבר את ב - 60. כוס קינואה מוכנה, שני יוגורטים ביום, חצי גביע קוטג' 3 אחוז, ביצה - זה מספיק לך. הרעיון הוא לא רק להגיע לאחוז שומן מסויים אלא לשמור עליו. האם זהו אורח חיים ריאלי מבחינתך?
ולגבי השאלה שלך, ושוב תודה :)) אני מתאמנת עם כולם ועושה הכל (היתרון, אני כל הזמן פעילה ועושה המון כושר. החיסרון: אני לא ממש בתכנית מסודרת ואני לא שוחה מספיק) בפעם האחרונה שמדדתי התוצאה הייתה 17. אבל חשוב לי לציין שאני לא ממש מתעסקת בזה לגבי עצמי. זו לא המטרה שלי בהא הידיעה. ספורט כדרך חיים, בריאות כמילת מפתח מתוך מודעות אחריות אושר והנאה. זה המסר...
אהרון מתוק, עכשיו ראיתי את ההודעה שלך. אז תודה... וכן, לגבי הקלוריות: זה משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך !!!!
לילכוש23/01/2009בוקר:שתי לחם קל+ יוגורט+2 אגוזי מלך+כפית דבש שתי לחם קל+שתי כפות קוטג' צהורים:כוס אורז+חזה עוף+שתי ירקות+כפית טחינה תפוח אחרי אימון שזה בערב בננהלספיגה ואז+טונה+ביצה+שתי ירקות התפריט הזה יותר טוב ? אני מתחילה את היאמון ב4 מסימת ב6 ככה שהארוחה האחרונה שלי זה ב6 הארוחת לילה שבדרך כלל היתה לי שהיא ממש לקילה למשל כמה כפות קוטג' עם שתי ירוקת היתה בערך ב8 וחצי 9 זה בסדר אם אני יוסיף אותה ? ומה את אומרת על ריצה על ההליכון במהירות של 9.0 זה טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן23/01/2009אז אני בעד גוון, פעם כך ופעם אחרת כי אם תאכלי את אותו התפריט כל הזמן את תתחרפני. (סליחה על העברית.... אבל זה נכון) ארוחת הלילה שלך מצויינת, המודעות שלך לנושא מדהימה אז אם לא אמרתי כבר: כל הכבוד !
קצב ריצה 9 זה מעולה, שימי לב שאת לא על דופק גבוה מידי, אם כי את צעירונת ובכושר אז זה נראה לי בסדר גמור. תהני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילכוש23/01/2009ואו 17 זה מעולה עכשיו אני נחשבת רזה..עכשיו בשביל להגיע לתוצאת כזאת צריך ממש להיות עקשנים נכון ? זו לא ירידה מהירה זה ממש להתעקש על הגוף ובאמת להתמיד .. כי זו מטרה לשאיפה גבוהה ..זה לא שאני שמנה ומעונינת להוריד כמה קילו פה זה ממש להתמיד תוך כמה זמן בערך את חושבת אני יוכל לרדת 4 אחוזי שומן..למרות שאצל כל אחד זה משתנה אבל יש סיכוי שתוך חודשים זה יקרה ? אהרון תודה גם על התשובות שלך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצב לא ממש משנה
ענת פלדמן23/01/2009כיון שאת רוצה שזה יהיה עבורך כדרך חיים עדיף שזה יהיה לאט ובהדרגה. תני לזה כמה חודשים ובלי לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)))))
לילכוש23/01/2009את כזאת חמודה זה משהו :)) תודה על העזרה.! בקשר לגייון ברור שאני יגוון פחממה בפחממה,חלבון בחלבון זה משתנה התכונתצי פחות או יותר לכמויות ושוב.תודה ושבת שלום מקסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה לעזור, סופ"ש נפלא !
ענת פלדמן23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה
אהרון23/01/2009המוטיבציה וכוח הרצון שלך ראוים להערכה. כפי שענת אומרת, הקצב אינו חשוב בעיקר במצב שלך. למה את רוצה 17, כדי להדמות לענת? קחי בחשבון שלכל אחד יש מבנה גוף שונה משל אחרים. ענת 11 ס"מ גבוהה ממך ואולי גנטית שרירית יותר. אחוז שומן 21, בהנחה שהמדידה אמינה, זה יפה מאוד ובעיני רוחי את נראית נהדר. בשום אופן, לא רצוי להוריד 4% תוך חודשיים. בכדי להשיג את זה את צריכה לרדת מתחת ל 50 ק"ג תוך אבוד שרירים לצד שומן. הייתי ממליץ לך להוסיף גם אמוני כוח 2-3 פעמים בשבוע, אפילו אם חלקם יהיו על חשבון האירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
לילכוש23/01/2009אני רוצה גוף כמה חטוב שאפשר אני כמובן רוצה לרדת כמה שפחות בשרירים ויותר בשומן תפריט של 1200 קלוריות לא מסוכן לי ? בהנחכה שאני רצה כל יום חצי שעה..ועוד טיפה פעילה בלי שום קשר לספורט זה ממוצע 400 קלוריות ואני עושה אימונים עם משוקלות חופשיות לידים כל משוקלת 3 קילו..זה דיי מחטב מעט את השריר אך לא מנפח אולי ניפוח קטנטן ביותר לא משהו רציני שלוש פעמים בשבוע רק..בשלוש ימים האחרים פילאטיס זאת אומרת שלוש פעמים בשבוע ליד=חצי שעה אחר כך ריצה ובשלוש ימים האחרים=פילאטיס לרגלים עם משקולות קטנות וסטים לבטן=חצי שעה+ריצה חצי שעה יום כן יום לא פעם ידים פעם רגלים ובטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אלייך.
לילכוש23/01/2009ידוע לי כי לבנות שרירים כמו למשל ריבועים בבטן ומעט שריר בידים(בכל זאת אני בחורה,אני לא מדברת על שרירים כמו של גבר) אבל גוף דיי מעוצב בוא נגדיר ככה ..צריך לאכול ברגע שאוכלים קצת השריר יורד ולא השומן לעומת זאת היתה לי חברה שראו לה קוביות ראו לה את כל השירים בידים.. והיא היתה אוכלת קרוב ל1000 קלוריות ועושה המון ספורט(בטח כמעט שורפת את כולו ) והיא בכלל לא היתה שחיפה שכזו,וכל שריר קטנטן ראו לה בגוף(וזה היה נראה מראה בריא ושרירי,לא מראה אנורקסי) איך זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
אהרון24/01/2009על השאלות האלה הכי מתאימה לענות היא ענת. איש בפורום לא יכול התחרות במקצועיות שלה, בכושר ההסברה ובמהירות התגובה. תמיד צריך ללכת על הטוב ביותר. אני מציע לך לפתוח שירשור חדש, כך שיהיה יותר קל לעקוב, אם לא תשני את הכינוי. אני תמיד אשמח להשלים את התשובות שלה במקרה שיהיה לי מה להוסיף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון !
ענת פלדמן24/01/2009אני מעריצה את הצניעות שלך, קטונתי לעומת שפע הידע והמקצועיות שלך. אענה ללילכוש כמיטב יכולתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן24/01/2009לא כל כך הבנתי את החלק הראשון של השאלה. כלומר: מה זאת אומרת השריר יורד ולא השומן?
לגבי מצבה של חברתך: במקרה הזה נראה שהגנים משחקים תפקיד קריטי, אנחנו כולנו כל כך שונים זה מזה - התנהגותית, מחשבתית, גנטית. זה כנראה העניין. זה רעיון טוב להתחיל שרשור חדש. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לילכוש24/01/2009היי ענת התכוונתי שאני מפחדת לרדת במסת שריר במקום בשומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
ענת פלדמן24/01/2009זה בדיוק מה שאהרון אמר. לחזק את מסת השריר בפעילות אנאירובית. אבל אל תגזימי, יש לי הרגשה שאת נראית נפלא :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)