כושר בחדר כושר וכושר במציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר בחדר כושר וכושר במציאות
    תומר
    25/01/2009

אני מתאמן קבוע בחדר כושר, ואני מגיע לתוצאות יפות מאוד גם במכשירי המשקולות וגם במכשיר הריצה אני עובר את רוב חברי. לעומת זאת בחיים בחוץ אני די חלש וחסר כושר, ולמשל בבאולינג קשה לי להרים את הכדורים שלחברי קל, במשחקי כדורגל או בעליה במדרגות רבות, רוב חברי מפגינים כושר גופני טוב משלי. וכך גם כשצריך לסחוב משהו כבד וכו. איך אפשר להסביר את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעולות פונקציונליות

ענת פלדמן
    25/01/2009

העבודה על השרירים בחדר הכושר לא תואמת את מה שקורה בחיים האמיתיים כמו שאתה מכנה זאת. אין מכשיר בחד"כ שנקרא "באולינג" למשל. פעולה אנאירובית שעובדת על טוח שרירי מסויים לא מתאימה תמיד לפעולות אחרות שאתה עושה עם שרירים אחרים.
    לגבי האירובי אתן לך דוגמא קיצונית שתבהיר. שים אצן בבריכת השחייה ואחרי בריכה אחת הוא יתעייף ויתנשף. למה? הרי הוא רץ מעולה? כי כושר לריצה אינו דומה לכושר של שחייה. כושר של ריצה אינו דומה לכושר של משחק כדור-רגל שמשלב מניה וביה גם פעילות אנאירובית (מתפרצות למשל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מוסיף

שי אלנקרי
    25/01/2009

אכן פעילות פונקציונאלית. ספורטאים רבים בארץ ובעולם מתרגלים את תנועות המשחק בתוך חדר הכושר ע"י שימוש באביזרים נלווים המדמים את התנועה עצמה בידיעה שהתנועות והפעולות הקלאסיות בחדר הכושר לא בדיוק יעשו את העבודה כשזה יגיע למגרש. בוא ניקח למשל את תרגיל לחיצת החזה כנגד מוט, אכן תרגיל חדר כושר קלאסי שמפגין הרבה כוח, השאלה היא מתי באמת במהלך היום תשתמש בתנועה זו? התשובה היא שכמעט אף פעם לא תזדקק לה (למעט אותה הפעם שתתקע מתחת למכונית ותצטרך לדחוף אותה מעלייך...) לכן מומלץ (רק אם אתה רואה זאת לנכון וזה מפריע לך) לנסות ולקחת את אותם תנועות יומיומיות ולהכניסם לחדר הכושר תוך כדי תרגומם לתרגילים ברי ביצוע. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו