מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין יוגה ופיטבול לאימוני כחליאורה25/01/2009
לאחרונה התחלתי ללכת לשיעורי יוגה ופיטבול, בנוסף לשיעורי האירובי אליהם אני הולכת כבר זמן רב. שאלתי היא, האם כדאי לי לשלב את שיעורי היוגה והפיטבול עם אימוני משקולות בחדר הכושר, שלפי מה שהבנתי עובדים על השרירים בצורה מדוייקת יותר, או שעליי לוותר על אחד משני סוגי האימון? במידה ועליי לשלב את אימוני המשקולות עם שיעורי הפיטבול והיוגה, מהי הדרך המומלצת לעשות זאת (כמה פעמים בשבוע כדאי לי להתאמן ואילו הפסקות אני צריכה ליטול בין אימון אחד למשנהו)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה, פיטבול ואימוני כוח
ענת פלדמן25/01/2009לא סותרים זה את זה כמו שכבר ציינת, כך שבהחלט אפשר לשלב את שלושתם בנוסף לאימונים האירוביים שלך. לא כל כך הבנתי למה עבודה בחד"כ היא מדוייקת יותר?! אני מאד אוהבת את הפיטבול והיוגה שבהדרכה נכונה ומדוייקת עושים עבודה נפלאה. לגבי שילוב האימונים, זה תלוי במטרת האימון שלך, בסדר היום ובזמן שעומר לרשותך. לעיתים אילו מגבלות לוגיסטיות שיש להתחשב בהן, בעיקרון את לא חייבת להפריד טוטאלית בין האימונים, אפשר לחשוב ביחד איך לסדר את זה לפי הזמן שעומד לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתי הקודמת....
ליאורה25/01/2009מטרתי היא לשפר את הכושר הגופני שלי, לרזות ולהתעצב. אני אהיה יותר ספציפית בשאלה שלי: בעבר התאמנתי בעזרת מכשירים כ-3 פעמים בשבוע. האם עכשיו כשאני הולכת לשיעורי יוגה ופיטבול עליי להמשיך להתאמן בעזרת מכשירים 3 פעמים בשבוע, או שכל שיעור יוגה/פיטבול צריך לבוא במקום אימון כוח אחד. יש לציין שאני הולכת כרגע רק לשיעור יוגה אחד בשבוע ורק לשיעור פיטבול אחד בשבוע. שאלה נוספת: ידוע לי שצריכה להיות הפסקה של יום בין אימון אנאירובי אחד למשנהו, אבל לצערי, הימים שבהם מתקיימים החוגים שאני הולכת אליהם הם רצופים. עד כמה זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה וחדר כושר
שי אלנקרי25/01/2009שלום ליאורה,
הייתי ממשיך לשלב בין היוגה והפיטבול לבין חדר הכושר, היתרונות באימון היוגה והפיטבול הם עבודה מעמיקה יותר של שרירי ה CORE (שרירי הליבה), דגש על יציבה, נשימה, שיווי משקל ועבודה מדיטטיבית המסייעת להפיג מעט מהסטרס היומי. הייתי משלב כך שהייתי מגיע לחדר הכושר כ 20-25 דקות לפני השעור מבצע את תרגילי הכושר העובדים על כל שרירי הגוף (כ-2 סטים לכל קבוצת שריר) ומתכנן את זה כך שמיד בסיום האימון נכנס ל-45-60 דקות נוספות באימון היוגה/פיטבול.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן25/01/2009שיעור יוגה אחד, שיעור פיטבול אחד ואימון אחד של מכשירים יכול להשלים את התמונה. זו לא חובת המציאות. כלומר אם את נהנית מהיוגה ומהפיטבול זה אמור להספיק אבל אם את יכולה ורוצה אפשר להוסיף כוח. זה גם תלוי אגב איזה סוג של יוגה את עושה. כוח? מתיחות? נשימות? את יודעת טוב ממני מה קורה שם בדיוק בשני השיעורים ואילו השלמות את צריכה או לא באימוני כוח.
זה נכון שלפי הספר מומלץ יום כן יום לא, אבל אם המציאות לא מאפשרת זאת זה בסדר. (כותבת לך מאמנת כושר שעובדת כל יום, וכמה שעות טובות. כך שאני אישית לא חיה "לפי הספר" וזה בסדר...)
שורה תחתונה: אם ימי השיעורים רצופים ואת יכולה לנוח יום או יומיים וללכת לחד"כ זה נהדר.
ועוד: כדאי להקפיד על תזונה נכונה ומותאמת לימים של אימון, גם על זה נוכל לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ליאורה26/01/2009תודה רבה על התשובות המפורטות והמהירות! עזרתם לי מאד ואני מעריכה זאת. ענת- אם כבר הצעת את עזרתך, מה באמת מומלץ לאכול לפני אימון ואחרי אימון והאם זה נכון שיש לאכול עד שעה מהרגע שבו האימון האנאירובי הסתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לפני ואחרי
ענת פלדמן26/01/2009לפני האימון - פחממה. זה תלוי בשעה שאת מתאמנת אבל נניח כשעה וחצי או שעתיים לפני מנת פסטה זה מצויין. לפני אימון בוקר מוקדם אפשר בננה כחצי שעה לפני. אחרי האימון מומלץ לאכול עד כעבור כשעה ארוחה שמכילה פחממות וחלבונים (למשל כריך עם טונה, יוגורט עם גרנולה) לפי הספר זה נקרא "חלון הזדמנויות", הזמן האופטימלי לגוף לנצל את האנרגיה שניתנת לו מהאוכל על מנת להתאושש מהפעילות. אבל כדאי לכוון בכל מקרה לאכילה מאוזנת במשך היום כולו מבחינת הרכבי המזון. אני אומרת "לפי הספר" כי זה גם תלוי מאד באימון עצמו, במטרת המתאמן, אם זו ירידה במשקל אני לא היסטרית לגבי אכילה מפורשת אחרי אימון וודאי אם זה אימון לילה. משהו קל יכול לעשות את העבודה. כשאת מתאמנת במהלך היום ממילא אחרי האימון זה זמן לאכול ואז כדאי לאכול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילובים
עופר קיס26/01/2009המלצה שלי
20 דקות אימון התנגדות ואז שעור FITBALL או יוגה פעמיים בשבוע ועוד פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע בעצימות גבוהה בימים שאין בהם אימון התנגדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכולכם! :)
ליאורה26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)