מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות- ריצה וכפיפותKיאת26/01/2009
1. זה בסדר לרוץ כל יום ריצה קלה של חצי שעה או שעדיף יום כן יום לא ? ( כדי לחטב ולהוריד כמה שומנים...) 2. כמה סטים של כפיפות בטן צריך לעשות כל יום? 3. האם אפשר לעשות כפיפות בטן בחודשים הראשונים של הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
שי אלנקרי26/01/2009שיר שלום,
1.הגוף צריך התאוששות מפעם לפעם. בשביל שלא תגיעי לאימון יתר מומלץ (במידה ואת מתחילה) להתחיל ב2-3 אימוני ריצה בשבוע ובהדרגתיות לעלות ל4 ואפילו 5. הכל תלוי מה מידת הפעילות הגופנית שלך בעבר ובהווה,רמת הכושר הגופני ומצבך הרפואי. לפי גורמים אלה נקבעת מידת הפעילות ועצימותה.
2.על שרירי הבטן לא צריכים לעבוד כל יום. הבטן כמו כל שריר אחר בגוף צריכה התאוששות בין אימון אחד למשנהו בשביל להשיג תוצאות בצורה אופטימאלית.
שוב, מספר התרגילים, הסטים והחזרות נקבע עפ"י רמת הכושר הגופני, ותק בתכנית אימונים מסויימת וכדומה. אם תוכלי לספק לנו קצת יותר אינפורמציה על עצמך נוכל לתת לך תשובה ברורה יותר.
3.בהנחה שאכן עסקת בפעילות גופנית לפני ההריון, לא תהיה שום בעיה להמשיך ולחזק את שרירי הבטן( אף יהיה מומלץ) שכן במהלך הלידה משתמשים בשרירים אלו, אישה שלא הפעילה את השרירים במהלך כל חודשי הלידה תהיה חלשה יותר ולידתה עשוייה להיות קשה יותר. שרירי בטן חזקים יסייעו לך בנשיאת משקל הגוף ושינויי היציבה ובכך יקטינו משמעותית את כאבי הגב העלולים להופיע. כמו כן מכפיפות הבטן הקלאסיות (עלייה משכיבה לישיבה) מומלץ להמנע ולבצע תרגילי בטן בטכניקות שונות דרך נשימות ועבודה סטטית מדוייקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
Kיאת26/01/2009אתם הפורום היחיד אני חושבת.. שעונה כל כך מהר - כל הכבוד לכם !!1 תמשיכו ככה ובכן, אני בת 31 מאז הלידה שהיתה לפני שנתיים וחצי לא עסקתי בפעילות גופנית במשך השנה הראשונה של אחרי הלידה הלכתי המון ברגל עם העגלה אבל "על הילוך איטי", לא יודעת אם זה נחשב לסוג של פעילות כלשהי. אני שוקלת 54 קג וגבהי 1.62מ' החודש התחלתי להתאמן, קניתי סטפר והתחלתי לעשות הליכות . התחלתי מפעמיים בשבוע הלכתי כ- 45 דק הליכה מהירה. בקושי הזעתי, לא התכווצו לי השרירים.. בוא נגיד שאני יכולה להמשיךף ללכת עוד.. אך אני דיי מוגבלת בזמנים. אז הוספתי גם ריצה קלה של 20-30 דק פעמיים בשבוע , לפעמים נדמה לי שקל לי יותר לרוץ מאשר ללכת.. (??!!!) וסטפר למשל מאד קשה לי- אני עושה 10 דק ומאד מתעייפת מזה. בקיצור : אני עושה פעמיים ריצה קלה של 20-30 דק, פעם אחת הליכה של שעה, כפיפות בטן אני עושה אחרי כל ריצה או הליכה אבל רק 3 סטים של 20 כל פעם (כפיפות רגילות.) ובמקביל דיי הורדתי את השטויות שהייתי טוחנת כל לילה ...(במבה,ביסלי..)אבל חוץ מזה התזונה שלי בסדר גמור.. מה דעתך? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר
ענת פלדמן26/01/2009מסכימה עם שי כמובן, מה שאת עושה נשמע מעולה, מזכיר לי את מה שאני עשיתי אחרי לידות.... כדאי להוסיף עוד תרגילי חיזוק בסיסיים לכל הגוף ו... כן, אם את בכושר גבוה לעיתים יותר קל לרוץ ריצה קלה מאשר ללכת הליכה מהירה. אם בכל זאת את לא רוצה לרוץ את יכולה לעשות מה שנקרא "הליכת כוח" POWER WALK - צעדים קטנים, (!) בטן אסופה, לכווץ את הטוסיק. מרפקים דוחפים לאחור. את יכולה עם העגלה, את יכולה בלי. שתי מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטפר
עופר קיס26/01/2009שלום שיר
אהבתי את העובדה שהסטפר קשה לך, כי זה סימן שהפעילותצ יכולה לשפר את כושרך הגופני.
על מנת להאריך את משך הפעילות על הסטפר בצעי את הפעילות בהפוגות- התאמני עליו 2-3 דקות ואז תרדי ולכי מסביב למשך דקה וחוזר חלילה . כמובן שאפשרות נוספת - אם ישנה היא הורדת הקושי של הסטפר. בכל מקרה נסי להגיע לפעילות נטו של 20 דקות על הסטפר בתחושה של בינוני עד די קשה. לא לשכוח להתאושש בסוף כמה דקות בהליכה קלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)