מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הדרך הכי טובה לירידה במשקלאנונימי28/07/2007
היי אני יקיר נער בן 17 שוקל 99 ק"ג וגובהי הוא 1.72 מטר השאלה שלי היא כזאת מה הדרך הכי טובה יעילה ומהירה להורדה במשקל ועוד דבר מה עושים כדי לא לגרום לשרירים להתעכל על ידי הגוף בזמן דיאטה ואימון גופני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "טובה, יעילה ומהירה" לא הולכים ביחד
גיל גרנות29/07/2007כמובן שגם לא בשילוב עם מניעת איבוד מסת השריר.
בכל מקרה, לא ידוע לנו מהי הדרך הטובה ביותר לירידה במשקל, ואני אפילו אסתייג ואומר שהיא לא קיימת. דיאטה טובה תלויה לא רק במשתנים פזיולוגים (מה השילוב התזונתי שהכי מתאים לירידה יעילה), אלא גם במשתנים גנטיים, סוציולוגים, פסיכולוגים, ועוד...
על קצה המזלג, ישנן המלצות כלליות וכללי יסוד חשובים שניתן להמליץ עליהם בפורום הזה, אך ה"אופטימליות", או השאיפה לכיוון שלה, תדרוש פגישה פנים אל מול פנים עם תזונאי. אז בגדול, כדי "לחטב" (לשמור על השריר ולרדת בשומן) אנו צריכים לשים דגש על חלבונים, ולקצץ מהפחמימות והשומנים ביחסים המתאימים להעדפות אישיות ולמשתנים שונים שאני מעדיף שלא להכנס אליהם. צריך להגיע למחסור קלורי מסויים (לא חייבים לספור) שיתן ירידה אופטימלית מבחינת שמירה על מסת השריר, שזה לרוב כחצי קילו בשבוע, אך זה תלוי בהרבה משתנים (ככל שאתה יותר שמן אתה יכול לרדת ביותר שומן). ואסור לשכוח את ההפסקות מדי כמה זמן, או\ו החזרת הפחמימות לגוף, שיאזנו את ההסתגלות שלו לדיאטה.
אימוני התנגדות גם חשובים כאן, כמובן, כאשר אין צורך לשים דגש מיוחד על פרמטר כזה או אחר ברוב המקרים, לעומת אימונים למטרת עלייה במסת השריר. צריך את אותו הגירוי הכבד בטווחי ההיפרטרופיה (6-12 בדר"כ), בדיוק כמו בעלייה. אירובי גם יכול לעזור, אם זה לשלבים שקשה לשרוף בהם שומן, או באופן כללי בסיוע מכל מיני בחינות. תדאג לבנות את האירובי בהדרגה, ולא לנסות להפוך לאיזה אצן מרתון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)