שאלה על ריצה קלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על ריצה קלה
    Kיאת
    28/01/2009

התחלתי לרוץ ריצה קלה בחודש האחרון ... חצי שעה כל פעם 3 פעמים בשבוע אתמול יצאתי לריצה והתחיל לכאוב לי גם בפרק כף הרגל וגם בברך זה ממש הקשה על הריצה ... ממה נובעים הכאבים במקומות האלו? ומה צריך לעשות כשזה מתחיל לכאוב - לעבור להליכה או להמשיך בריצה ...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ריצה קלה

הוספת תגובה

• שיר

שי אלנקרי
    28/01/2009

יכול להיות הרבה סיבות לכך
    1.נעל לא מתאימה-נעל בלוייה (או אפילו שעברה את מס' הקילומטרים הרצויים), נעל לא מתאימה לריצה (ללא בולמי זעזועים מתאימים).
    2.יכול להיות שהבאת את הגוף מהר מידי למצב שאת נמצאת בו היום, אל תשכחי שעד לפני חודש בכלל לא רצת והנה היום את כבר רצה 3 פעמים בשבוע חצי שעה בכל פעם. יכול להיות שזו מעמסה מסויימת על הגוף ולכן היית צריכה לעשות זאת בהדרגתיות.
    3. שרירי פלג גוף תחתון חלשים- יכול להיות ששרירי הרגליים שלך לא חזקים מספיק. זאת אומרת שרירי ארבע ראשים, דו ראשי ירכי ושרירי השוק לא חזקים בשביל העומס של החודש האחרון ולכן זה משפיע ישירות על המפרקים (מפרק הברך והקרסול). עם חיזוק שרירים נקודתי אני מניח שהיית מרגישה פחות כאבים או אפילו נמנעת מהם בכלל. מומלץ לחזק את הרגליים על ידי מספר תרגילים:
    סקואט, לאנץ, מדרגה,פשיטה וכפיפה בירך ועוד...
    4.במצב של כאבים אלו כדאי קודם כל לקחת מנוחה.
    מנוחה של מספר ימים יכולה לעזור, במידה והכאבים עדיין מורגשים אני מציע לך לראות אורטופד לצורך אבחון ראשוני. במידה והכל יעבור בעוד מספר ימים, מומלץ שתחזרי להליכה קודם במקביל לעבודת חיזוק שרירי הרגליים כפי שהזכרתי קודם.
    אשמח להתעדכן במצבך בהמשך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו