שלום לכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    הי
    29/01/2009

יש לי כמה שלאות לגבי תזונה וכושר אבל קודם כל אני חייבת לפרגן לך ענת..ביקרתי פה כמה פעמים בפורום וראיתי תשובות שלך אני חיבתת לציין שהיחס שלך פה לשאלות מראות אפכתיות,ידע רע,והתיחסות אישית מעבר ל-"תשובה בפורום" יחסית לפורמים אחרים שאני חושבת שעושים "טובה" שהם עונים-סליחה על הביטוי אבל כן כן ...אז את מקסימה.. :) אוקי ועכשיו לשאלות שלי.. קודם כל אני יתן את הנתונים אני בת 17 1.70 שוקלת 54 אחוז שומן 20 רוצה לרדת שתי אחוזי שומן בלבד פעם ההיתי מתאמנת כל יום,אבל בגלל שנאי נערה די עסוקה ויש לי בגרויות על הראש אז לא מתאפשר לי...כל יום,אבל יותר חשוב לי הענין של ההתמדה...לעשות כל יום אני יוכל אך לא יודעת אם לתקופה ארוכה אז זה לא שווה,חוץ מזה בראש ובוראשונה כמובן הבריאות שלי,זה מעייף במיוחד שאני דיי עסוקה אז אני עושה כרגע 4 פעמים בשבוע ימי ראשון שלישי וחמישי אני עושה אימון כוח בחדר כושר ואחר כך אני חוזרת לבית ורצה על ההליכון 40 דקות בערך(למה אני לא רצה כבר בחדר כושר) קודם כל החדר כושר דקה מהבית שלי אז קל לי כבר לבוא לבית,ופה יותר נוח לי כי פה אני יכולה לרוץ עם מכנסים וגופיה קצרה ובכללי יותר נוח להתפרע פה בלי שאף אחד בוחן :)) ומוסיפה עוד אימון אירובי(ריצה 40 דקות) ביום שישי היום ההיתי עייפה במיוחד..לא יודעת למה,למרות שישנתי מספיק אז ההיתי בחדר כושר היאמון כוח לוקחת בסביבות 40 דקות הוא לא קשה במיוחד כי אני לא הולכת לפתח איזה גוף או משהו,אבל קצת חיטובים פה ושם לשרירים החלשים לא יזיקו! חזרתי לבית ופשוט הרגשתי עיפות ולא יכלתי לעלות על ההליכון,אז הלכתי לישון שעתים קמתי יותר ערנית ועשיתי -זה מוריד מהאימון שבעצם חילקתי את זה לשתיים.חשבון לצצין שהחלוקה היא מכוח..לאירובי... בדרך כלל אירובי אני בחיים לא יפצל לשניים..כי זה לא כ"כ שווה ולשאלה השניה שלי... האם אחרי היאמון כוח טונה וביצה מספיקים?(לא הוספתי פחממות) ידוע לי גם שאחרי אימון כוח לא חיב בהכרח פחממות...יותר דגש על חלבון ואחרי האירובי אכלתי בננה ויוגורט מספיק ? בדרך כלל עד היום שזה היה רצוף ההיתי אוכלת להתחלה פרי ..שיתן את הספיגה ולאחר מכן אוכלת שתי פרוסות לחם קל עם גבינה וביצה\טונה וירקות בכללי התזונה שלי כל היום כוללת 1200 קלוריות והיא מאוד מגוונת,ירקות,2 פירות,מנת בשר,ביצה,לחם קל...אורז מלא...גבינות רזות וכ'ו... סליחה על ככל השאלות...מחכה לתשובה (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• ..

הי
    29/01/2009

ידע רב* תיקון שלי... חס וחלילה ידע רע :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מתוקה :))

ענת פלדמן
    29/01/2009

אני אני מאד מאד מודה לך, וחייכתי כשראיתי את שגיאת הכתיב, וודאי שהבנתי את הכונה, את מותק אמיתית ואני מעריכה מאד את ההקדמה המקסימה שלך לשאלה. אני מציינת ברשותך את עמיתי לפורום (וכמובן את אהרון) שעושים עבודה מצויינת ותודה גם להם...)
    ועכשיו לתשובה :)
    1. נפלא שהקשבת לגוף שלך, הלכת לנוח ורק אחכ המשכת. זה מצויין. המשיכי כך. לא בכוח. כמו שאמרת עוברים לך בחיים הרבה דברים אחרים, את מתבגרת - הלכה למעשה, תרתי משמע, וזו תקופה שיכולה להיות בהחלט עמוסה ומעמיסה רגשית ופיזית. את מתארת אימון "שפוי", הגיוני טוב ויעיל. אז כל הכבוד.
    2. אחרי אימון כוח חשוב השילוב בין החלבונים לפחממות. השילוב. אם החלבון זו הלבנה של החומה אז הפחממה היא הפועל שמרים אותה. בלעדי הפועל הלבנה סתם שוכבת ולא נהיית ממנה חומה. אז טונה וביצה אם יהיו בתוך כריך או פיתה מחיטה מלאה זה מצויין.
    אחרי האירובי: בננה ויוגורט זה מצויין בהנחה שאת אכן אוכלת נכון גם לפני האימון וגם במשך כל היום.
    3. התפריט היומי שאת מתארת הוא ממש טוב. את בטוחה שאת לא אוכלת פחות מידי קלוריות? הנתונים שלך מדהימים, גם המשקל וגם אחוזי השומן. דוגמא ומופת לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתוקה?מי שמדברת(:

הי
    29/01/2009

תודה רבה לך !!! את בטח מטפלת מדהימה ..באלה שנוהגים לבוא אלייך אווקי אז אחרי האימון כוח זה בסדר אם למשל אני יוסיף פרוסה אחת של לחם מלא תספיק ? או שתי קל או למשל 3 כפות פירה ? ובקשר לתפריט שלי..נכון זה הכי מעט קלוריות שאישה יכולה לספק לגוף שלה אני לא ירד יותר מזה כמובן אין מצב! חשוב אבל גם לציין שאני עושה יום כן יום לא...בימים שהיהתי עושה כל יום התפריט שלי היתה טיפה יותר מלא... בעיקרון הוא ממש מסודר אני מרגישה מסופקת ממנו ככה שלא חשוב לי כל כך כמה קלוריות אני אוכלת...אבל ביום שישי אני מתפנקת באיזה פרוסת עוגה בערב או משהו...ביום יום אני אוכלת הכל מהכל..אני דיי מגוונת אז אני לא מרגישה "מסכנה" באוכל..פשוט הוא דל שומן וככה אני יכולה להנות מכל דבר..הכל במידה כמובן גם:) בבוקר לדוגמא אני אוכלת שתי לחם קל עם גבינה לפעמים אפילו דייסת קוואקר(3 כפות) עם כוס חלב לבית הספר אני לוקחת פרי..או חטיף אנרגיה בצהורים אני אוכלת ארוחה של ירקות מנת בשר דלה שומן ואורז למשל(כוס) בדרך כלל בטטה ..אוהבת מאוד:) לפני האימון אני לוקחת לי בננה או תפוז ואחריו אני אוכלת ארוחה..מה שכתבתי לך..:) בלילה אני אוכלת לי מעדן..וסלט ירקות שותה המון מיים..ומצרפת לי בתפריט באחד מהארוחות כפית שמן זית,וטחינה,או אגוזי מלך לפעמים..מה שמתחשק...ודואגת לצרוך 3 מנות חלב ביום זה מספיק לא ?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כותבת לך

ענת פלדמן
    29/01/2009

אחרי ערב עמוס של טיפולים ואימונים אז אני נוטה להסכים... חח.. היה מדהים.
    אני איתך:
    הכמות אחרי אימון כוח זה 3:1 אבל יש כאלו שגם אומרים יחס של 4:2 יחס של חלבונים ופחממות. שתי פרוסות לחם קל עם טונה וביצה זה מעולה.
    את יודעת הכי טוב מה נכון וטוב לגוף שלך ואני סומכת עליך. התפריט שלך נפלא, אני לא בטוחה לגבי 3 מנות חלב, כנראה התכוונת לסידן? יוגורטים? זה מצויין, עד כוס חלב ביום, זה מספיק. ואני מקווה שגולשים (או יותר נכון גולשות) קוראים אותך ויכולים להעזר במה שכתבת. אז תודה מתוקה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

הי
    30/01/2009

היי ענת שהתכוונתי ל3 מנות חלב ביום..כן גם בשביל לצרוך כמות מספקת בשביל סידן אך יותר גם שביל הטעם:) למשל כל יום אני משתדלת לצרוך כוס חלב,יוגורט אחד..ויוצא לי למרוח מעט על הלחם גבינה\קוטג' אז בערך 3 מנות זה נחשב בכל אופן תודה רבה על כל העזרה וההקשבה שלך..באמת יחס מדהים רואים שאת נהנהת מעבודתך :) שיהיה לך שבת שלום ואני ימשיך לעדכן אותך בירידה של אחוז השומן(כמו שאמרתי מעונינת להוריד ל18 -בסך הכל להוריד 2 אחוזים) למרות שהם ממש עקשנים......אבל סבלנות מקווה שעד הקיץ הם ירדו לכבוד הביקני :))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי, מעולה

ענת פלדמן
    30/01/2009

את יכולה להוסיף גבינה צהובה קלה, יש בה כמות סידן מאד גבוהה וזה גם עונה על עניין הטעם... מחכה לשמוע על הצלחות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו