ארוחת בוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת בוקר
    אורן
    29/01/2009

שלום, אני מתאמן בחדר כושר בבקרים. אני מקפיד לאכול ארוחת בוקר לפני האימון. הבעיה היא לפעמים אני מרגיש כבד כשאני מתחיל אימון- אז אני מפחית מכמות האוכל שהיא גם ככה לא רבה בבוקר. השאלה היא מה מומלץ לאכול לפני האימון? (הרי אי אפשר לדלג על ארוחת בוקר). כמה זמן לפני האימון מומלץ לאכול? תודה, אורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר לאימון

הי
    29/01/2009

יש כמה אפשרויות לארוחת בוקר קלה אך עם כמות פחממות די מספקת חשוב לא להעמיס יותר מדי בבוקר זה גם סתם יכול לגרום לבחילות וכ'ו... אפשר למשל כוס קורנפלקס+כוס חלב אפשר שתי פרוסות לחם מלא עם כפית דבש או שתי כפות גבינה לבנה אפשר להסתפק גם בחטיך אנרגיה דל שומן וכוס מיץ תפוזים אפשר בננה ביוגורט ארוחה קלה ומספקת ! :) מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל נכון, (ותודה :)) רק אוסיף

ענת פלדמן
    29/01/2009

לפי הספר נכון שצריך לאכול, אני מכירה אנשים שלא מסוגלים לאכול בבוקר וודאי שלא לפני אימון אז הם לא אוכלים כלום ולא קורה שום דבר. אני מנסה לדחוף להם קוביית שוקולד מריר אבל גם זה לא תמיד. אז קוביית שוקולד זו אופציה... בימים של אימון שמתחיל ב - 6 בבוקר גם אני לא אוכלת כלום רק שותה אבקת ויטמינים מתוקה שנותנת boost למטבוליזם (כלומר משקה קל יכול להיות אופציה מבחינתך, אפילו כוס קפה של בוקר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להגיד לך משהו ענת

הי
    29/01/2009

מסכימה עם כל מילה שלך! יש המון אנשים שאפילו שתיה חמה לא יכולים לשתות בבוקר אבל אני חושבת שקובית שוקולד לא עדיפה משום שהיא מעלה את הסוכר מהר וככה גם מורידה אותו מהר לכן כבר יותר יהיה עדיף כוס נס ולהשתדל שזה יהיה עם חצי כוס חלב וכפית דבש וככה זה יספק לפחות...(לא כמו ארוחת בוקר) אבל זה גם משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה !

ענת פלדמן
    29/01/2009

אם כי עדיפות לשוקולד מריר של 70 אחוז קקאו, ואם מיד אחכ מתחילים את הפעילות הגוף משתמש באנרגיה הזמינה. (יש לי תמיד גם אחד בכיס, אם מישהו ממש מתעייף תוך כדי ויש לו נפילת סוכר). תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתדרים גם בלי, למרות הספר

אהרון
    29/01/2009

אם הפעילות היא מוקדם מאוד בבוקר, "ישר מהמיטה" , עדיין יש מספיק עתודות גליקוגן תוצאה של עיכול הלילה אחרי שינה טובה. אני שוחה בשעה 5:30 במשך שעתיים, ומרגיש מלא אנרגיה בלי לאכול ולשתות כלום בדיוק כמו כל אלה ששוחים אתי באותה השעה. במשך היום, מצבורי הגליקוגן מתדלדלים בגלל הפעילות השיגרתית לכן אכילה קלה (פחמימה) לפני האימון, חשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון, שאלה אישית ברשותך:

ענת פלדמן
    30/01/2009

מתי אתה אוכל ארוחת ערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא קבוע

אהרון
    30/01/2009

תלוי באימון הערב. אם קבוצתי, לא מסתיים לפני 8:30 , לכן 3 פעמים בשבוע אוכל בין 9 -10:00 שאר הימים 7:30-9:00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! אני ממשיכה:

ענת פלדמן
    30/01/2009

ואנשים שמסיימים לאכול מוקדם יותר, האין זה משנה מבחינת מילוי המצבורים בשעות הבוקר (לפני פ"ג הכוונה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה, בין אחד לשני

אהרון
    30/01/2009

ישנם שיגידו (בהגיון) שהאימון יותר אפקטיבי בשעות המאוחרות של הבוקר, לא לפני 9 וידוע שהמקצוענים מתחילים לרוב את אימוני הבוקר לא לפני שעה זו, בד"כ מאוחר יותר. במקרה הזה עדיף בהחלט לאכול קודם בלי קשר לשעת ארוחת הערב אבל כמובן לפי הכללים שמי כמוך יודע. מנסיוני יודע שלמי שאימונו מתחיל בשעה מוקדמת במיוחד (אני מתחיל עוד בחושך, שעה לפני השחר ), קשה לאכול או אפילו לשתות מים לפני הפעילות. אם זה לא חד פעמי אלא יום יומית, המתאמן יסגל לעצמו שיגרה של ארוחת ערב בשעה מאוחרת, אלא אם כן הוא מסוגל לאכול כל כך מוקדם בלי שזה יגרום לא לבחילה (זה קורה בעיקר בשחיה בגלל המנח המאוזן וגם ההשפעה של הכלור). חוץ מזה, ממילא לא מדובר על ארוחת בוקר דשנה אלא על החטיף המסורתי (בננה, לחם, חטיף וכו"), שערכו הקלורי הוא כ100 קק"ל או קצת יותר. האם זה רלוונטי למי ששורף 1400-1500 קק"ל? למי שמסיים את האכילה שלו ב18:00 ולא מעוניין בהרזיה, פעילות ממושכת למחרת בקיבה ריקה לגמרי יכולה להיות בעיתית. מזל שהגוף מכונה חכמה ולומד מנסיונו לשמור משהו גם לבוקר, כמובן אם זאת שיגרה יום יומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,

ענת פלדמן
    30/01/2009

זה מה שרציתי / ציפיתי לשמוע. נפלא, תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו