כושר גופני ואיזון משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני ואיזון משקל
    ולדי
    01/02/2009

שלום, אני מעוניין להיתייעץ איתכם על תוכנית אימונים לשיפור הכושר שלי והורדת המשקל מעט. אני אתן לכם כמה שיותר פרטים מראש כדי שתדעו כיצד לייעץ לי. אם צריך עוד פרטים, תגידו. אני בן 19, גובה 1.72 מ', משקל 69 ק"ג. המצב הבריאותי - אני אחרי טיפול רפואי אינטנסיבי שנמשך שנה. עברו כבר כמעט 5 חודשים מאז שסיימתי את הטיפול הרפואי, ומצבי הבריאותי בסדר גמור. אני כמובן היתייעצתי עם רופאת המשפחה שלי, והיא אמרה שאין בעיה שאני אעשה ספורט. רק לא להתחיל באימונים כבדים על ההתחלה. נכון לעכשיו אני עושה הליכה של 20 ק"מ (פחות או יותר) 5-6 פעמים בשבוע. ניסיתי להתחיל בריצה, אבל אני די מיתקשה בהשוואה למה שהייתי פעם, כי הכושר האירובי שלי בקאנטים (לא עשיתי כושר ממש הרבה זמן בגלל הטיפול הרפואי). אני מבקש שתעזרו לי לתכנן תוכנית אימונים בשביל להחזיר את הגוף שלי לכושר טוב, ולהגיע למשקל האופטימאלי עבורי לפי הנתונים שלי (דרך אגב, מה המשקל האופטימאלי עבורי?). יש לציין שהשומן אצלי מיתרכז בעיקר בבטן וביריכיים, אז אני צריך כמה שיותר תרגילי בטן ורגליים. רצוי בינתיים תרגילים שאני יכול לבצע בבית משום, שעכשיו חורף והגשם דופק תוכניות מידי פעם - זה מקשה עלי בהתמדה. המשך יום טוב ולדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני ואיזון משקל

הוספת תגובה

• נתחיל,

ענת פלדמן
    01/02/2009

וודאי לעמיתי יהיה מה להוסיף בנושא.
    1. אם אתה עדיין לא מצליח לרוץ, אז לא בכוח. התחל ממה בהדרגה. מתוך 20 הק"מ רוץ דקה אחת, חזור להליכה. כשאתה יכול שוב לנסות - רוץ עוד דקה אחת, וחזור להליכה. בפעם הבאה שאתה יוצא לאימון הגדל בהדגה את זמן הריצה על חשבון ההליכה
    2. השומן מצטבר באזור הבטן והירכיים, אבל תרגילים לאזור לא ימיסו את השומן. מה שכן רצוי לעשות זה להקפיד על תזונה נכונה, באמת אימונים אירוביים כמו שאתה עושה, ותרגילי כוח (בתחילה בסיסיים) לכל הגוף. ברגע שתרד במשקל, תאכל נכון ותתחזק - תראה תוצאות.
    3. מה שמביא אותי למשקל האידיאלי שלך - זה תלוי במבנה הגוף שלך, קשה ולא אחראי להעריך דרך הפורום. מה שכן: האם ידוע לך כמה שקלת לפני שנים כשהיית מרוצה מהמשקל שלך? בדר"כ כשיש נתון קודם של משקל רצוי יש יעד לחזור אליו.
    4. הזכרתי תרגילים בסיסיים: פוש אפ, כפיפות בטן, מכרעים. מתיחות.
    5. מעקב שבועי של משקל, ומעקב חודשי של היקפים -זה יכול לתת אינדיקציה טובה של התקדמות, תורם למוטיבציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ולדי
    02/02/2009

תודה על העיצות, ענת. הבאת לי טיפים טובים, ואני אקח הכל בחשבון. אני אתייחס באופן מפורט לסעיף 3 שכתבת. למען האמת אף פעם לא ממש הייתי מרוצה מהמשקל שלי, אלא רק בתור ילד כשהייתי רזה יחסית. כשהתחלתי להיתבגר ולהיתפתח מבחינה גופנית, התחלתי גם להשמין בלי לשים לב. אני יכול להגיד לך שלפני שנה וחצי (כשהתחלתי את הטיפול הרפואי) שקלתי 78 ק"ג. משקלי ירד ל 71-72 ק"ג כתוצאה מהטיפול (הטיפול פוגע בין היתר בתיאבון ובסדר התזונה). בדרך כלל אחרי טיפול מהסוג הזה מתחילים להשמין בחזרה, וגם אני התחלתי לחזור בכיוון ההפוך. אני החלטתי שאני לא רוצה להשמין בחזרה, אלא להמשיך לרדת במשקל עד למצב האידיאלי. התחלתי להקפיד על תזונה יציבה, וכאמור התחלתי לעשות הליכה. זה עזר לי לרדת ל-69 ק"ג. יש לי מבנה גוף בינוני, ואני חושב שהמשקל האידיאלי בשבילי יהיה 65 ק"ג (אני אומר לפי איך שאני מכיר את עצמי ואת הגוף שלי). בעיקרון, אני מציב לעצמי יעד של 65 ק"ג. זה אמנם נשמע פשוט לרדת עוד 4 קילו, אבל בשבילי זה די קשה. ולדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל זה אנחנו פה

ענת פלדמן
    02/02/2009

לתמיכה, תשובות ועוד. ספר איך אתה מתקדם. ו... רק בריאות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו