מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכנית אימוניםגיא בסטקר02/02/2009
היי קצת רקע אני בן 27 מתאמן כבר שנה לסירוגין ולא מוצא את האימון שלי שוקל 80 קילו ובגובה ששל 1.79 לצורךהדגמה אני דוחק 60 קילו בחזה(כולל מוט) ובכתפיים אני מרים 17.5 קילו בדאמבלים בישיבה רציתי לדעת כמה דברים 1.האם עדיף להתאמן על כל שריר פעמיים בשבוע כאשר בפעם הראשונה מבצעים אימון מאסיבי ובפעם השנייה מבצעים אימון קל או שמא עדיף להתאמן פעם אחת על כל שריר 2.כמה סטים מצטברים בסה"כ עדיף להתאמן בשבוע על שרירי החזה,יד קדמית,כתפיים? 3.האם יום אירובי בו אני רץ שווה ליום מנוחה בין אימון אחד למשנהו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
שי אלנקרי02/02/2009שלום גיא,
1.זוהי גם כן שיטת אימון מקובלת כאשר התוכנית היא AB (כ-4 אימונים בשבוע) כאשר כל שריר מקבל עבודה כפעמיים בשבוע, באימון הראשון אינטנסיבי(טווחים של בין 6-10 חזרות) ובאימון השבועי השני קל יותר(טווחים שבין 10 ל-15 חזרות)
2.באימון AB לא כדאי לבצע מעל ל 9-10 סטים לשריר גדול (חזה), 7-8 סטים לשריר בינוני (כתפיים) ו- 5-6 סטים לשריר קטן כמו יד קידמית..
3.יום אירובי בו אתה רץ זהו אכן "יום מנוחה" מפעילות אנאירובית אך לא מנוחה טוטאלית לשרירי הגוף. כדאי לקחת מנוחה של יום יומיים בשבוע מפעילות גופנית בכלל בכדי למזער את הסיכוי לפציעה ולאימון יתר.
שיהיה בהצלחה בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
גיא בסטקר02/02/2009תודה על התגובה אני מבין שעדיף לי לחלק רת האימון לשני אימונים לצורך העניין A=חזה יד קמית כתפיים B =יד אחורית גב רגליים לגבי האימון הראשון המלצת לי על מספר סטים אבל כמה חזרות כל סט? לגבי האימון השני היותר קל כמה חזרות וכמה סטים לכל גודל של שריר? ושאלה אחרונה האם הבטן זה גם שריר שצריך מנוחה? או שאפשר להתאמן כל יום עליו? שוב תודה ומקווה שלא שיגעתי אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון
שי אלנקרי02/02/2009היי גיא,
בשביל זה אני פה, בשביל לענות על שאלות הגולשים.
באימון הקשה יותר תוכל לעבוד על טווחי חזרות של בין 6 ל 10, באימון הקל יותר תעבוד על טווחי חזרות של בין 10 ל 15 חזרות. כדאי לגוון במספר החזרות בכל תרגיל. אכן גם שרירי הבטן כמו כל שריר אחר בגוף צריכים מנוחה. על שרירי הבטן מומלץ לעבוד 2-3 אימונים בשבוע עם דגש על מנוחה בין אימון אחד למשנהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)