בניית אימון אירובי (ריצה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בניית אימון אירובי (ריצה)
    דורון
    03/02/2009

שלום רב, אני בן 35, מתאמן מזה כ-4 וחצי שנים בפעילות אירובי (בעיקר ספינינג). בשנה האחרונה התחלתי לרוץ על ההליכון וכן בשטח (משתמש בשעון דופק לבקרה). את אימון הריצה שלי בניתי לבד והוא כולל חימום של כ-10 דקות לאחר מכן ריצה במהירות 11 קמ"ש וכל 4 דקות הגברה ל-12 -12.5 קמ"ש למשך דקה עד שתיים וחזרה למהירות 11 קמ"ש. כל זה מתבצע בסה"כ במשך שעה למרחק של בסביבות 10.5 ק"מ. הדופק נע בין 158 ל-166. שאלתי היא האם האימון נכון (בהנחה שאני רוצה לפתח סיבולת לב ריאה), האם אתם ממליצים על שינוי\תוספת לאימון? תודה אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בניית אימון אירובי (ריצה)

הוספת תגובה

• שם יפה

ענת פלדמן
    03/02/2009

של אחד מילדיי... האימון מצויין, תודה על הפירוט -גולשים יוכלו ללמוד ממנו. זה נכון שרצוי לגוון, אם אתה יכול לשלב במשך השבוע את הספינינג של פעם, שחייה, כדור-סל (שהוא שילוב של פעילות אירובית ואנאירובית בהגדרה).
    גוון באימון הריצה עצמו: נשמע מוזר אבל במקום אחת הריצות המהירות אתה יכול לשלב דילוגים לגובה, או דהרות, או ניתורים במקום, או דהרות צד.לאותן שתי דק' שעכשיו הן ריצה מהירה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניית אימון (המשך)

דורון
    03/02/2009

תודה לשניכם :-) אני רק רוצה להוסיף שאני מנסה לגוון פעמיים בשבוע אימון ריצה ופעמיים ספינינג (וכן אימון כח אחד לחיזוק והעלאת מסת שריר). לגבי שחיה - בקיץ אני משלב שחיה בבריכה חצי אולימפית (אמון של כ-50 דקות רצוף)ת באחד האימונים האחרונים לקחתי את השעון דופק וגיליתי (להפתעתי) שהדופק בשחיה לא עובר את ה-138 (בעוד שבאימונים שציינתי קודם אני מגיע ל85% ואף 90%) למרות שהמאמץ בשחיה משלב את כל הגוף ולא רק רגליים\ידיים. יש הסבר לתופעה הזאת?? תודה שוב אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי קרה שבבריכה

ענת פלדמן
    03/02/2009

באמת הייתה בעיה בקליטה של הנתונים. יש לי F11 והוא תקין בהחלט ובמים הערכים היו מוזרים, נמוכים יותר. אולי זה העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניית אימון אירובי

שי אלנקרי
    03/02/2009

שלום אייל,
    סה"כ עושה רושם שתוכנית האימונים הנוכחית די טובה. נראה שהכושר הגופני שלך די טוב. שימוש בשעון דופק מייעל לך את האימון הרבה יותר. אימון האירובי שלך מבוסס על אינטרוואלים(הפוגות) זהו אימון שכולל מקטעים קצרים עם מאמץ רב יותר לפרק זמן קצר. שאר האימון צריך להתבצע בעוצמה נמוכה וובינונית. מחקרים הוכיחו שאימון אירובי המבוסס על הפוגות יעיל הרבה יותר, משפר את הסיבול לב ריאה ושורף הרבה יותר קלוריות, גם במהלך האימון וגם לאחריו. כדאי בין כל הפוגה להוריד את הדופק ולשהות שם למשך 4-5 דקות ואז לעלות את הדופק בספרינט (אינטרוואל) למשך דקה-שתיים.
    בהצלחה בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו