אימוני כח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימוני כח
    דורון
    03/02/2009

אני בן 38 , מתאמן כ-4 שנים אימוני כח כ-6 פעמים בשבוע,לאחרונה בניתי לעצמי תוכנית ממוקדת באזור שרירים אחד (בכל יום אימון חלק גוף אחר - חזה, רגליים, יד קידמית וכו'). האימון כולל 4 סטים של 12 חזרות כל סט. שאלותי הם - 1.האם האימון יעיל יותר מאימון המשלב שתי קבוצות שרירים? 2.מזה שנה וחצי אני לא מצליח לעבור את סף ה-100 ק"ג בדחיקת חזה (3 חזרות בסט) מה המלצתכם לשיפור התוכנית והגדלת העומס? תודה דורון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימוני כח

הוספת תגובה

• אימוני כוח-דורון

שי אלנקרי
    03/02/2009

היי דורון,
    1.אם יש לך את האפשרות להתאמן 6 אימוני כוח בשבוע, ניתן לחלק את התוכנית כך:
    A גב+זוקפי גב
    B רגליים+בטן
    C יד קידמית+אחורית
    D חזה+זוקפי גב
    E כתפיים+בטן
    וחוזר חלילה באותו השבוע
    או שניתן לחלק את זה כך:
    A חזה+בטן
    B גב +זוקפי גב +יד קידמית
    C כתפיים+יד אחורית
    D רגליים+בטן
    יד עוד כל כך הרבה אפשרויות, אתה תבחר את האופציה הנוחה לך וזו שמרגישה לך הכי טוב, תוכנית אימונים היא אינדיבדואלית, מה שמתאים לי לא בטוח יתאים גם לך.
    2. אני באופן אישית פחות ממליץ לעבוד על טווחי חזרות נמוכים בין 1 ל 5, אמנם אימונים אלה יעילים לפיתוח הכוח אך לאו דווקא תורמים לעומסים על הגידים והמפרקים. אם אינך ספורטאי תחרותי ואינך משתמש בהרמת משקלים אלה בתחרויות מומלץ להיזהר, שכן אימון שכזה (מנסיון אישי עם רבים וטובים) עלול להביא אותך לפציעה בטווח הקצר או בארוך במפרקי שורש כף היד, המרפק והפציעה הנפוצה והקשה ביותר היא בכתף, שממנה קשה לחזור.
    שיהיה בהצלחה, על שאלות נוספות אשמח לענות בהמשך הדרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו