מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כחדורון03/02/2009
אני בן 38 , מתאמן כ-4 שנים אימוני כח כ-6 פעמים בשבוע,לאחרונה בניתי לעצמי תוכנית ממוקדת באזור שרירים אחד (בכל יום אימון חלק גוף אחר - חזה, רגליים, יד קידמית וכו'). האימון כולל 4 סטים של 12 חזרות כל סט. שאלותי הם - 1.האם האימון יעיל יותר מאימון המשלב שתי קבוצות שרירים? 2.מזה שנה וחצי אני לא מצליח לעבור את סף ה-100 ק"ג בדחיקת חזה (3 חזרות בסט) מה המלצתכם לשיפור התוכנית והגדלת העומס? תודה דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח-דורון
שי אלנקרי03/02/2009היי דורון,
1.אם יש לך את האפשרות להתאמן 6 אימוני כוח בשבוע, ניתן לחלק את התוכנית כך:
A גב+זוקפי גב
B רגליים+בטן
C יד קידמית+אחורית
D חזה+זוקפי גב
E כתפיים+בטן
וחוזר חלילה באותו השבוע
או שניתן לחלק את זה כך:
A חזה+בטן
B גב +זוקפי גב +יד קידמית
C כתפיים+יד אחורית
D רגליים+בטן
יד עוד כל כך הרבה אפשרויות, אתה תבחר את האופציה הנוחה לך וזו שמרגישה לך הכי טוב, תוכנית אימונים היא אינדיבדואלית, מה שמתאים לי לא בטוח יתאים גם לך.
2. אני באופן אישית פחות ממליץ לעבוד על טווחי חזרות נמוכים בין 1 ל 5, אמנם אימונים אלה יעילים לפיתוח הכוח אך לאו דווקא תורמים לעומסים על הגידים והמפרקים. אם אינך ספורטאי תחרותי ואינך משתמש בהרמת משקלים אלה בתחרויות מומלץ להיזהר, שכן אימון שכזה (מנסיון אישי עם רבים וטובים) עלול להביא אותך לפציעה בטווח הקצר או בארוך במפרקי שורש כף היד, המרפק והפציעה הנפוצה והקשה ביותר היא בכתף, שממנה קשה לחזור.
שיהיה בהצלחה, על שאלות נוספות אשמח לענות בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)