ריצת 5000 מ'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצת 5000 מ'
    יוני
    04/02/2009

היי ענת. הייתה לי אתמול תחרות ארצית לריצות שדה לתלמידי כיתות ט' ריצת 3000 מ' והגעתי מקום 43 מתוך 89. שנה הבאה יש לנו ריצת 5000 מ' והמטרה שלי לרדת מ16:30 דקות. אני עכשו עושה בערך 22:30. אני שוחה שלוש פעמים בשבוע שעה כל פעם, אני רץ שלוש פעמים בשבוע 4.5-6 קילומטר בין 20-40 דקות לוקח לי כל פעם. איך אני יכול להשתפר בשנה ולהוריד 6 דקות מהתוצאה הנוכחית שלי? חשבתי להוסיף עוד אימון ריצה אחד ולהתחיל להתאמן יותר עם חבל קפיצה ואופניים. מקווה שתוכלי לעזור לי. יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצת 5000 מ'

הוספת תגובה

• יוני

ענת פלדמן
    05/02/2009

על מנת להשתפר בריצת 5000 אתה צריך להתאמן בריצת 5000 שהיא שונה מכל פעילות ספורט אחרת שאתה עושה. יש לך עוד זמן עד לשנה הבאה, בינתיים המשך בפעילות הנפלאה שאתה עושה ולקראת התחרות בשנה הבאה, כמה שבועות לפני, תתאמן על הריצה הספציפית הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון 5000

יוני
    05/02/2009

אין סוג מסוים של אימון ריצה שיכול לעזור לי להשתפר בצורה משמעותית? הפוגות, אינטרוולים? אם את יכולה לעזור לי לבנות תוכנית אימון שתחזק אותי בריצת 5000 אז אשמח לעזרה. האם 10X500מ' של הפוגות יכול לעזור? כל פעם אני מחכה שהדופק ירד ל120 ואני ממשיך. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול

ענת פלדמן
    05/02/2009

לעשות את האימון שרשמת, הוא מצויין. מניסיון (דווקא אישי) ריצה למרחק עצמו, ואפילו מעט יותר, כל פעם בקצב גבוה יותר משפר משמעותית את הזמנים. אין ספק שכל האימונים האחרים שלך (כולל האינטרוולים) משפרים את הכושר, מחזקים את השרירים. 5000 היא אחת הריצות הקשות כי היא משלבת אירוביקה ואנאירוביקה. כלומר צריך לרץ מהר יחסית לפרק זמן ארוך יחסית וזה ממש קשה. דווקא ברצות מסוג זה כדאי להתאמן על המרחק. יש לך זמן עד שנה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו