דופק מטרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מטרה
    יולה
    05/02/2009

היי, עפ"י המחשבון, כאן, באתר, דופק המטרה שלי לרמת אימון ממוצעת הוא 158. מה זה אומר בדיוק בפועל? אני רוכבת במשך שעה על אופני ספינינג. במשך 2 דק' רוכבת בדרגת קושי קלה, במשך 8 דק' בדרגת קושי קשה (כזו שאני מרגישה בה מאמץ) וכן הלאה, כך ב-6 מחזורים (משמע - עובדת במשך שעה). במהלך הרכיבה הדופק לאט לאט עולה, כשברגע מאמץ הוא מגיע ל- 165 (ובדרגת הקושי הקלה מתחיל לרדת). בהנחה שדופק המטרה שלי הוא 158, העובדה שאני מגיעה לדופק של 165, עד כמה זה אפקטיבי? (ב-158 מרגישה שזה לא מספיק). אשמח לקבל קצת הסברים לגבי הנושא. תודה, יולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מטרה

הוספת תגובה

• דופק מטרה

שי אלנקרי
    05/02/2009

שלום יוליה,
    המחשבון באתר נותן הערכה לדופק מטרה אך זה נתון משתנה מאדם לאדם. בדיקה שכזו מומלץ לעשות במרכז לרפואת ספורט כלשהו שבו הבדיקה מתבצעת בזמן מאמץ. לא ציינת את גילך ואת דופק המנוחה שלך, אבל לפי מה שאני יודע באתר, דופק מטרה לרמת אימון ממוצעת הוא ה-75% מהדופק המקסימאלי שלך. סה"כ אין בידיי נתונים נוספים כך שזה לא יהיה מקצועי מצידי להגיד לך אם הדופק שבו את נמצאת בזמן מאמץ הוא דופק נכון או לא. רוצה להוציא מעצמך יותר? רוצה להיות בטוחה שמה שאת עושה הוא נכון? לכי לבדיקה ארגומטרית ותקבלי הערכה מדוייקת לגבי מצבך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו