מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מטרהיולה05/02/2009
היי, עפ"י המחשבון, כאן, באתר, דופק המטרה שלי לרמת אימון ממוצעת הוא 158. מה זה אומר בדיוק בפועל? אני רוכבת במשך שעה על אופני ספינינג. במשך 2 דק' רוכבת בדרגת קושי קלה, במשך 8 דק' בדרגת קושי קשה (כזו שאני מרגישה בה מאמץ) וכן הלאה, כך ב-6 מחזורים (משמע - עובדת במשך שעה). במהלך הרכיבה הדופק לאט לאט עולה, כשברגע מאמץ הוא מגיע ל- 165 (ובדרגת הקושי הקלה מתחיל לרדת). בהנחה שדופק המטרה שלי הוא 158, העובדה שאני מגיעה לדופק של 165, עד כמה זה אפקטיבי? (ב-158 מרגישה שזה לא מספיק). אשמח לקבל קצת הסברים לגבי הנושא. תודה, יולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מטרה
שי אלנקרי05/02/2009שלום יוליה,
המחשבון באתר נותן הערכה לדופק מטרה אך זה נתון משתנה מאדם לאדם. בדיקה שכזו מומלץ לעשות במרכז לרפואת ספורט כלשהו שבו הבדיקה מתבצעת בזמן מאמץ. לא ציינת את גילך ואת דופק המנוחה שלך, אבל לפי מה שאני יודע באתר, דופק מטרה לרמת אימון ממוצעת הוא ה-75% מהדופק המקסימאלי שלך. סה"כ אין בידיי נתונים נוספים כך שזה לא יהיה מקצועי מצידי להגיד לך אם הדופק שבו את נמצאת בזמן מאמץ הוא דופק נכון או לא. רוצה להוציא מעצמך יותר? רוצה להיות בטוחה שמה שאת עושה הוא נכון? לכי לבדיקה ארגומטרית ותקבלי הערכה מדוייקת לגבי מצבך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)