היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    בת 16
    11/02/2009

אני נערה בת 16 משקל 48וגובה 1.58 לאחר ירידה של 12 קילו ועלייה של 5 בליווי דיאטנית כי הייתי בתת משקל.. ועכשיו שאני בטווחח התקין אני מעוניינת לחטב את הגוף ובמיוחד את הבטן שמאז ומתמיד הייתה רפויה צמיגית ושמנה ,אני מאוד לא אוהבת אותה והיא האיבר היחיד שבגללו התחלתי לרדת במשקל ועדיין היא בולטת מאוד ופילו יותר ומפריעה לי מאוד מאוד מאוד אני עושה שישי שבת הליכה מהירה של שעה.. ובימי שני וחמישי אני בסטודיו C בשיעור דינאמי עיצוב או אירובי..(דרגת קושי נמוכה). אני משתדלת לעלות במדרגות כל יום בין 10-20 קומות . ולעשות כל יום תרגילי בטן 20 כיווצי ם קטנים של הבטן עם עליות קטנות של העורף וקצת אלכסונים. יש לציין שאני אוכלת הרבה דברים משמינים ואני עולה במשקל.. ועכשיו המטרה שלי זה או לרדת 2 קילו או לשמור על המשקל שלי ולהתחטב והכי חשוב לא להשמין ולהוריד את הבטן שתהיה שטוחה ויפה שאני יאהב אותה ולא יתבייש בה ויהיה עצובה.. התפריט שלי: בוקר-תה עם כפית סוכר בבית ספר- 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% עם גזר גדול ותפוח.ומסטיקים של אורביט או מאסט..(הרבה יותר מדי..מכורה..ומחסלת חבילות בקצב..משמין?) צהריים-חזה עוף של טבעול או עוף במרק או פרגית או טונה בשמן או ביצה או קוטג' עם מלא ירקות בתנור או חיים או במרק ופחמימה. ביניים -פרוסת לחם קל ופרי ענבים אדומים קלמנטינה או גזר תפוח ומילון. ערב -מעדן 0% שומן בטעם שוקולד של תענוג או יופלה או אקטיביה. ופרי או שעועית עם אורז ושניצל קטן. ושוב מסטיקים. אני לא יודעת אם זה מתאים לפהה..אבל כמה קלוריות בערך יש בו? האם אני יכולה לעלות ממנו במשקל?כי יש לי נטיה להשמנה!!1 יש לציין שהתפריט הזה זה בימים טובים כי בחצי שנה האחרונה אני אוכלת המון שוקולדים סוכריות חלות לחמניות מטוגנים פיתות פירות יבשים ועוד המון חטיפים ושטויות. ואני חושבת שכבר עליתי כמה קילו. מה עושים??מה להוריד מהתפריט או להחליף?איך לא להשמין?איך לחטב את הבטן?????ואת הגוף? מה ממליצים?ואיזה ספורט להוסיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    12/02/2009

פחות התעמקתי בתפריט, (נוכל לדבר על זה בהמשך) , סלחי לי , ויותר התרשמתי מרוח הדברים.
    המסטיקים: סוג של התמכרות, על כל המשתמע מזה, וכדאי לטפל במקור המנטלי לעניין.
    לגבי שאלתך אם זה משמין: כל דבר שתאכלי ממנו בצורה מוגזמת (אני לא יודעת כמה מסטיקים יש שם אבל זה פשוט לחשב) אז הוא ישמין. הסתכלי כמה קלוריות רשומות על אריזת מאסט, תראי כמה אריזות כאלו את אוכלת ביום ונראה כמה קלוריות נוספות לך לתפריט. שוב, מה שמטריד אותי יותר מכל הסיפור הזה זו ההתמכרות.
    לגבי הבטן: התזונה שלך מאד חשובה לעניין. השוקולדים והשטויות מפריעים לירידה באחוזי השומן ולחיטוב אני לא אומרת להתנזר לגמרי, אבל פעם בשבוע חצי חפיסת שוקולד וזהו. או כל יום רק שתי קוביות אם את יכולה להגביל את עצמך.
    בלי לחץ
    המשיכי עם הפעילות האירובית ותרגילי החיזוק (אני מצרפת לך עוד תרגילים לבטן), הקפידי על אכילה מאוזנת ובריאה בלי שטויות וג'אנק, והרבה סבלנות.
    מציאת האיזון הזה בין הכושר והספורט, בין הגוף לנפש זה לעיתים תהליך וצריך סבלנות והרבה סליחה וקבלה עצמית. מה שמביא אותי שוב לעניין הבטן: קבלי את עצמך כמו שאת. כן, לעשות, להתאמן, לאכול נכון, אבל בתוך התהליך הבריא הזה - קבלי את עצמך. יכול להיות שזהו מבנה הגוף שלך ומה שלא תעשי את לא תהיי מרוצה. חבל. עבדי כבר מעכשיו על שני הדברים ביחד: הגוף והנפש. אוכל לעבוד איתך גם על זה , אם תרצי.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה:)

בת 16
    12/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    12/02/2009

למה את מתכוונת, לתפריט או לעניין המנטלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשניהם..

בת 16
    12/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חכמה :)

ענת פלדמן
    12/02/2009

לגבי הפן המנטלי אצטרך לשמוע עוד פרטים ממך. למה את חושבת שזה קורה? מתי זה קורה? מה זה נותן לך? האם את יכולה לזהות שיקוף מההורים? מהחברה? קשה קשה לטפל דרך הפורום אבל אוכל לתת כמה נק' למחשבה ובעיקר תמיכה. אז מחכה לשמוע.
    לגבי האוכל: העתקתי את מה שרשמת ואני מוסיפה משלי, ובעיקר בשביל לשמור על המשקל- בלי שטויות ! כמו שרשמתי, רק פעם בשבוע או כמות קטנה בכל יום, בשליטה.
    בוקר-תה עם כפית סוכר. לא מספיק, את צריכה ארוחת בוקר. למשל שתי פרוסות לחם עם כף גבינה.
    בבית ספר- 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% עם גזר גדול ותפוח.ומסטיקים של אורביט או מאסט..(אל תביאי מסטיקים לבי"ס אז לא תלעסי. המורות מרשות מסטיק בשיעור?? סה"כ ארוחת העשר מצויינת.
    צהריים-חזה עוף של טבעול - לא מתה על טבעול, זה רחוק מלהיות טבעי. חזה עוף בגריל עדיף. או עוף במרק או פרגית או טונה בשמן או ביצה או קוטג' עם מלא ירקות בתנור או חיים או במרק ופחמימה.- משמע סבבה
    ביניים -פרוסת לחם קל ופרי ענבים אדומים קלמנטינה או גזר תפוח ומילון.- בסדר
    ערב -מעדן 0% שומן בטעם שוקולד של תענוג או יופלה או אקטיביה.
    ופרי או שעועית עם אורז ושניצל קטן - לא מתה על השניצל, עדיף מקור חלבון בריא יותר.
    כל אחד שיאכל המון שטויות תהיה לו נטייה להשמנה. אם את ממשיכה עם התפריט הזה ופעילות גופנית את שומרת נהדר על המשקל.
    נסי יומיים לא לגעת במסטיקים. רק יומיים. ספרי לי איך זה היה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה נושא התכוונת ששאלת אותי במנטל

בת 16
    12/02/2009

במנטליות-למה זה קורה? לבטן? או לחשיבה שלי עצמה? התפריט נראה לי סבבה.אני יתמיד בו. ואני ינסה שישישבת בלי מסטיקים בכלל. וכן המורה מרשה..כל היום כל הילדים אצלנו לועסים. מה הבעיה של מסטיק.?זה משמין?שמעתי שזה מנפח את הבטן. ד.א אם אכלתי היום המון שטטיות חלה המון לחם פרוסת עוגה ופנקייק עם לחם ולא עשיתי ספורט..אני עלולה להשמין? כמה פעמים וכמה לעשות כפיפות בטן? ו...מאז ומתמיד הייתה לי חשיבה ודימוי עצמי לא טוב לגבי הגוף שלי. אני לא אומרת שאני חושבת שאני מכוערת להפך,לדעתי אני יפה ומחמיאים לי גם המון(לא משוויצה!) אבל משהו בגוף שלילא טוב לי. הלכתי עם בגד ים רק בגן ומאז אני לא הולכת לבריכות ולים רק בגלל הבטן שלי והגוף שלי אני לא אוהבת אותו ולא מרוצה ממנו. וההורים שלי כבר לא יודעים מה לעשות איתי הייתי אצל מספר פסיכולוגים ,ודיאטנים וכלום לא עוזר. אני לא מצליחה לאהוב אותו.ואני לא יכולה להיות עם הבטן זה משהו שאני מסתכלת עליו שאני קמה בבוקר הולכת לבית ספר,בשירותים במקלחת לפני ארוחות כשמשעמם לי ושאני עולה לישון כל הזמן אני צובטת אותה ובודקת אותה.. אני כבר לא יודעת אם זה הרגל או לא אבל זה ממש מעצבן ואני לא יכולה להפסיק.. הורי טוענים שזה יעבור לי ושאני בגיל ההתבגרות אבל אני יודעת שזה לא נורמלי. למרות שהרבה בנות בכיתה שלי התחילו לשמור על דיאטה לעשות ספורט ולא לאכול וכו' וכל היום מדברותעל הגוף שלהן ובנות יותר רזות ממני טוענותת שהן שמנות ושיש להם רגליים שמנות ובטן שמנה.. ואני רואה אותן ואומרת להם מה אתן בוכות? אז מזה הבנתי שבן אדם רואה את מה שהוא רוצה לראות..אבל במקרה שלי באמת יש לי בטן גדולה ונשפכת.. ואני לא רוצה לחשוב שזה המבנה גוף שלי (מקווה שלא).. ממ..מה עוד לרשום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

בת 16
    12/02/2009

איך אפשר להסביר את זה שלפני שנה כששקלתי 43 על 1.58 והייתי בתת משקל..אמרו לי שאני צריכה להוריד במשקל על מנת להוריד את הבטן.. יש לציין שאני אוכלת יפה...ואפילו יותר מדי בזמן האחרון(בחודשיים האלה אני טוחנת בטירוף שומנים שטויות אוכל בריא ומה לא) ואנילא מקבלת מחזור כבר חצי שנה.. הדיאטנית אומרת שאם הזמן זה יבוא וכך גם רופא נשים. אבל הוא לא בא.. ואני מפחדת ומודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאכלי בריא

ענת פלדמן
    12/02/2009

אל תאכלי את השטויות, זה לא בריא לך, זה לא עוזר לך להוריד את הבטן, להיפך.
    מי שאמר לך שהורדה במשקל תוריד את הבטן לא דייק בכלל, הורדה באחוזי השומן היא זו שתוריד את הבטן, לא תמיד זה קורלטיבי למשקל.
    חשובה הפעילות האירובית שלך, חשובים תרגילי החיזוק שצירפתי לך, והכי חשוב: התזונה. מספיק שטויות. התמקדי בבריאות, המחזור יגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, זה ממש עוזר

ענת פלדמן
    12/02/2009

כן, התכוונתי למנטלי, לראש. את מאד בוגרת וכותבת דברים ממש חכמים. למשל שכל אחד בוחר לראות את מה שהוא רוצה. או למשל שאת יודעת שמשהו לא בסדר בתפיסה שלך ושאת מנסה לטפל.
    אני יודעת שאני יכולה לעזור לך לאהוב ולקבל את עצמך ולא להתעסק עם זה כל הזמן. גם ל"התמכרות" הזו למסטיקים יש פיתרון. בלתי אפשרי דרך הפורום, תשאלי את ההורים שלך אם הם שמעו על NLP, אשמח להרחיב.
    המסטיקים הם סתם מטרד, וודאי אם זה בהגזמה, אנחנו לא בעד קיצוניות. לא כואב לך מזה בלסת? ובכלל אצלינו במדיניות ביה"ס התייחסו לזה כמו פרה שמעלה גירה... מאז יש לי סיוטים ממסטיקים, אם כי את יכולה לתפוס אותי לועסת פה ושם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי..

בת 16
    12/02/2009

אני באמת מעכשיו יפסיק לאכול שטויות ויאכל בריא ובאופן נכון ימשיך עם הספורט.. הליכה מהירה במשך שעה פעמיים בשבוע בשישי שבת.. ופעמיים בשבוע שיעור של סטודיו C 45 דקות תרגילי חיזוק ברמה קלה.. זה עוזר על מנת לחטב את הגוף? וגם עם התרגילים שהבאת לי?מה עוד אפשר להוסיף לחטב את הגוף ואת הבטן? ו..2 מסטיקים ביום זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    12/02/2009

שני מסטיקים ביום זה בסדר גמור :) ספרי שאת אכן מצליחה להגביל את עצמך לשניים.
    בואי נתחיל עם מה שרשמת, את בעצם מוסיפה עוד תרגילים אנאירוביים למכלול ועושה 4 פעמים בשבוע פעילות כלשהי. אני בטוחה שאם אכן את שומרת על תזונה נבונה ומאוזנת תראי שיפור במצב.
    אני פה לשאלות נוספות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי אני מאמינה שיהיה לי מצויין:]

בת 16
    12/02/2009

תודה רבה לך עזרת לי מאוד:).. אני ירשום פה בעוד יומיים איך הלך בלי המסטיקים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, מחכה לשמוע :)

ענת פלדמן
    13/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף מאוכזבת מעצמי

בת 16
    13/02/2009

אכלתי היום המון אורז לפחות 2 כוסות ו קופסא שלמה של מסטיקים של מאסט שזה יותר מ 60 קלוריות זה גרוע....יש מצב להשמנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות נכנסות מול קלוריות יוצאות

ענת פלדמן
    13/02/2009

אם ביום ממוצע את שורפת 1500 קלוריות (גם ביום ללא אימון אבל היית פעילה ולא נחת כל היום) ואכלת 2 כוסות אורז שזה בערך 300 קלוריות ועוד 60 (המסטיקים סתם לא בריאים, וזו גם ה"התמכרות " שדיברנו עליה) אז עדיין אין מצב להשמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי..אני ממש לאיודעת מה לעשות עם

בת 16
    13/02/2009

המסטיקים האלו:/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת

ענת פלדמן
    13/02/2009

אבל לצערי זה בלתי אפשרי דרך הפורום. אני יכולה להציע תמיכה ואוזן קשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

בת 16
    13/02/2009

היום אכלתי את הדברים הבאין בבוקר-גזר גדול וכוס אורז לבן.(200 קלוריות) ביניים-חבילת מסטיק של מאסט (60 קלוריות) בצהריים-2 שיפודים של פרגיות על האש(עם שמן)..(כתוב על האריזה שזה 250 לשיפוד,אז יש פה 500 )וכוס אורז 3(150) כפות של אפונה ירוקה ו 3 כפות של עדשים עם המון ירקות (גמבה אדומה צהובה ירוקה מלפפון עגבנייה) (נגיד 150 להכל)10 זיתים ירוקים.ופרוסת חלה.(אני חושבת שזה 120) ביניים-סלט. ערב-חצי פרוסת חלה עם חצי כוס אורז ואפונה עם תפוח אדמה וחצי חזה עוף..(הייתי נותנת לכל זה 300) וכמובן שברוב טיפשותי לעסתי 3 מסטיקים של בזוקה שזה 20 קלוריות לאחד..(60) בשעה 2 עשיתי שעה הליכה בקצב בינוני ועליתי 10 קומות במדרגות.. להיום אני מתכננת לעשות קצת כפיפות בטן. אבל אני מפחדת שאני יעלה במשקל..ולא יתתחטב ככה.. הייתי לי היום מעידה גדולה באוכל .. איך התפריט נראה לך? כמה קלוריות יש בו?חישבתי לפי מה שנראה לי.. יצא לי בערך 1600 וזה המון.. וכנראה היו עוד דברים שלא חישבתי.. מה עושים? והאם התפריט הזה למחר הוא טוב: בבוקר ביצה . ביניים גזר צהריים עוף במרק עם המון ירקות ו3 כפות אורז ו 3 כפות אפונה. ביניים פרי כלשהו כנראה ענבים אדומים כ 15 יחידות ערב מעדן יופלה.. כמה קלוריות יש בו בערך? אני מחר עושה הליכה בקצב בינוני של שעה.. יש מצב שאני יעלה במשקל ? כי אני לעיתים קרובות נתקפת ברעב ואוכלת מלא שטויות ודברים משמינים בלי הקפדה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד.א במה תורמת העלייה במדרגות?לאיזה

בת 16
    13/02/2009

שריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאכלת היום

ענת פלדמן
    13/02/2009

זה לא מעט אבל זה תפריט של שמירה. אין שם שטויות (היה עדיף שהאורז יהיה אורז מלא) ויש פעילות גופנית. העלייה במדרגות טובה לסבולת לב-ריאה ולשרירי הירכיים והטוסיק. התפריט של מחר - סביר, הוסיפי לארוחת הערב: חביתה, כף גבינה לבנה וסלט למשל .
    נסי לקבוע לך תפריט קבוע, לא להגיע למצב של קיזוזים כל הזמן. והורדת את כמות המסטיקים, זה טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו