כבר לא נעים לי לכתוב פה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר לא נעים לי לכתוב פה
    בת 16..
    20/02/2009

זהמתחיל להימאס נמאס לי כבר מעצמי שמרתי על תפריט די מאוזן ועשיתי ספורט למרות שמדי פעם הייתי אוכלת יותר מדי אבל לא האמנתי שעליתי.. עכשיו..בגלל האכזבה מהעלייה במשקל תקף אותי אתמול והיום במיוחד בולמוס נוראיי שפשוט לא הפסקתי לאכול..כל כך כעסתי על עצמי..ו"הרשתי" לעצמי לאכול..כי אמא שלי כל הזמן דואגת להגיד לי ש"אני לא שמנה" וש"כולם אוכלים הרבה..רק לא מספרים" וכאלה..וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך לאכול ולחפש את הדברים הכי משמינים וטעימים ולטחון אותם..זאת מין הרגשה לכמה שניות שוואלה אני יכולה לאכול עובדה שאני די רזה(מלבד הבטן הזוועתית..:/).אז הרשתי לעצמי יותר מדי.. והיום אכלתי מה שאני לא אוכלת בשנה.. בבוקר- מלא מלא אבל מלא תותים. ביניים-2 פרוסות ענקיות של חלה עם שניצל.(ועוד בבוקר:/). בצהריים- 2 פרגיות על האש עם כוס וחצי אורז וחצי סיר עדשים(שאחרי זה התחלתי לייבב מעצבים),ועוד המון ירקות . אחרי זה הלכתי לקיוסק החדש והזול שלנו..ומילאתי שקית של ממתקים ..מלא עדשים שוקולדים סוכריות גומי עם סוכר וטופי ומסטיקים מסוכרים והתחלתי לזלול לי בכיף כל הדרך עד הבית..וכשהגעתי רציתי למות..פשוט ככה..התחלתי לבכות ולצרוח."למה אני עושה את זה לעצמי" הרי אני רוצה להיות רזה וחטובה ובריאה..ולא לסבול ולהיות משועבדת לאוכל ולשטויות.. אני יודעת שאולי יש לי קצת בעיות באוכל..קצת הרבה אבל הדיאטנית שלי אמרה לי לנסות ללאכול לפי התפריט רק שלא ממש הולך לי..ויש לי תור אליה רק לעוד חודש וחצי(עומס).. אחרי זה אכלתי מלא ענבים אדומים,קלמנטינה,ועוד פעם אורז ועדשים מהסיר ממש ככה עוד שניה חיסלתי אותו ובכלל לא הייתי רעבה..לא הייתה לי כבר טיפת מקום בבטןן.. ובערב -אכלתי מעדן שוקולד. ואחרי זה עם המשפחה אורז לחמנייה מתוקה ו2 קופסאות מסטיקים של אורביט עכשיו בא לי למותת.. כאילו למה אני עושה את זה לעצמי יש מצב שעליתי מהיום ואתמול קילו או יותר?? אתמול אכלתי יותר גרוע מהיום בלשון המעטהה... אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות..יש מצב לעזרה כלשהי פה? השאלה היא מה לעשות מחר??לקזז?לצום?לאכול רגיל?לשמור?לעשות ספורט..בתקווה שלא ירד גשם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא נעים לי לכתוב פה

הוספת תגובה

• המון מה להגיד לך

נופר
    20/02/2009

מתוקה קראתי עכשיו מה שכתבת וכל כך היה באלי לכתוב לך. אני מבינה אותך מאוד אבל אני חושבת שאת צריכה לעשות איזה סוויצ' בראש ולהתחיל להרגע עם ההתעסקות הזאת באוכל היא רק מרחיקה אותך מהתוצאות וגם גורמת לך להתעסקות מיותרת שאנחנו לא אמורים לפתח אל האוכל הענין האוכל הוא לא תמיד כל כך פשוט והוא לא תמיד רק הנאה וקיום(במקרה שלך ) זה הכל שאלה של איך מסתכלים על זה את מגיעה למצב שענין האוכל גורם להמון התעסקות בחיים שלך את חיבת למצוא את האיזון נכון בכמות האוכל שלך, יכול להיות שזה במאת מתחיל מרעב למרות שאחר כך זה כבר אכילה ריגשית לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו " מתחנמים " באוכל. לכולם יש ימים שאנחנו לא מפסיקים לאכול ולאכול..אם זה מרעב אז זה סבבה , כנראה שהגוף צריך ססוג של התעוררות,אבל לפעמים זה בא ממקום של הרס עצמי לפי מה שקראתי את כל הזמן הולכת על פי תפריטים,כנראה שאת מרגישה שהתפריט שולט בך,והכישלון הזה במקום להרים אותך רק מפיל אותך עוד את פשוט צריכה לטפל בחשיבה שלך לענין הזה ובאמת לרצות ..ויותר מזה לא רק בשביל להרזות,גם בשביל לנקות את כל הגוף "משטויות" ולאכול בריא ומדי פעם פינוקים פה ושם - לא למנוע מעצמך כי אחרת תגיעי למצב של חסך עמוק ולא תרצי להפסיק לאכול דבר שני את גם צריכה להפסיק לחשוש מהאוכל.הוא לא אויב..ואת עושה מדיאטה משהו קשה.אם תראי את זה כמשהו קל תביני שהתהליך אפילו מאוד כייפי ומאוד מחזק אותנו נפשית וגופנית(לאנשים שהמראה החיצוני מפריע להם ) את בת 16 לא ? את מזכירה אותי גם אני דווקא דיי קרובה לגילך( קצת יותר - 18 עוד מעט ) ואני גם ההיתי בנושא הזה מאוד קרו בלפני כארבע שנים בערך שההיתי מאוד מתוסכלת ומאוד רוצה להרזות עד שמצאתי את הנקודה המאתימה.אימצתי לי את נושא הספורט והיום אני מתאמנת כמעט כל יום בצורה מאוד אינטנסיבית ולא רק בשביל " לשרוף קלוריות " גם בשביל הנאה וכיף ואוכלת מתי שאני רעבה ומשתדלת לאוכל מאוד בריא , לא המאנתי שאני יגיע לתוצאות כאלה מרשימות יחסית לאחוז שומן שלי.ואני מאוד גאה בזה וכיף לי לדעת שהמוח שלי שולט באוכל מה שאני מנסה להגיד ל ךזה שפשוט תנסי לשנות את החשיבה שלך לכל הנושא הזה ! תתני קצת מודעות למוח , תאכלי לאט. ככה תשימי לב מה את מכניסה לפה מתי וכמה אל תחשבי מתי הארוחה הבאה ואל תחשבי על הכמות פשוט תורידי בכמויות אם את ממש רעבה תכיני לך סלט מכמה ירקות שיתן לך שובע, או מרק ירקות ממש מרגיע את הקיבה או אפילו כמה כוסות תה, תמיד משהו חם מרגיע תשתדלי לעשות כמה הליכות בשבוע..ושוב אמרתי לך לא רק בשביל " להרזות " וכמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת אם לא יוצא לך לעשות לא להכנס ללחץ.לכולם לפעמים יש ימים עמוסים ואין זמן-(לא להשתמש בתירוץ הזה על בסיס קבוע כן ? :) ) תשתדלי להעסיק את עצמך בדברים אחרים מאשר לחשוב על זה והכי חשווווווווב מוטבציה ! את כל כך רוצה את זה אז למה שלא תתני לגוף שלך את הכייף הזה שאת רוצה ? תזכרי שהמוח שולט על הגוף (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

נופר
    20/02/2009

פשוט היה לי צורך עז לכתוב לך , לא יודעת למה, אולי כי נורא נגעת בי וכל כך הבנת יאותך שיהיה לך שבת שלום (((((:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר..כנסי:]

בת 16..
    20/02/2009

קודם כל תודה רבה רבה...את לא מבינה איך עזרת לי.. אני מרגישה כאילו פתאום נפל לי האסימון אחרי כל כך הרבה זמן. ואני מרגישה עכשיו באמת בלב בגוף ובמוח שעשיתי כרגע את הסוויצ' הזה.. ואני מעכשיו הולכת לפי דרך חדשה ויתמיד בה ..באמת הגוף שלי ואני דורשים להיות רזים בריאים שמחים ולהנות.ואני יאכל רק לפי רעב יעשה סלט וישתה תה כמו שהמלצת לי ובאמת לא יספור קלוריות וכל היום יחשוב על אוכל כי זה באמת הורס אותי וכבר נדפקה לי החשיבה..ונהייתי עצבנית מכל דבר ועצובה בזמן האחרון. אז באמת אני ילך לפי העצות שלך ולפי העצות שכולם פה נתנו לי גם ענת שמאוד עזרה לי.. אז תודה רבה רבה רבה!! אני עכשיו בדרך חדשה..:]]]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

נופר
    20/02/2009

אני מאוד שמחה שהעצות שלי עזרו לך בלי שום קשר אני אשמח תמיד לייעץ ולעזור לך את כנראה נורא צריכה את " התמיכה " הזאת ותמיד להרגיש שאת בשליטה אולי בוסף כל יום תספרי איך עבר עלייך וזה יתן לך הרגשה חיובית וטובה !! תזכרי שאין מה לעשות מזה כזה ענין...באמת קחי את התהליך הזה בהכי כיף שבעולם ! אני מאמינה שזה גורם לך להמון מחשבות רעות על זה שאכלת ויסורי מצפון תעסיקי את עצמך בדברים אחרים תצאי תבלי..אנחנו בגיל הזה :) אל תחשבי יותר מדי על זה בכל מקרה אני פה אם תרצי שו במשהו ושיהיה לך בהצלחההההההההההההההההההה :) תזכרי שזה לא כזה ביג דיל ולפי מה שקראתי גם אין לך עודף משקל בכלל ! אז מזה כמה קילוגרמים ? קטן עליך (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהה:)

בת 16..
    20/02/2009

איזה כייף את ממש מעודדת:) אני ירשום מחרר איך הלך ליי:]] אני מרגישה ממש מעולה ואני בטוחה שאני יצליח בדרך חיים בריאה.. :]]]] ושוב תודה שבת שלום!:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

נופר
    20/02/2009

ברור שתצליחי אין לי ספק הכל בראש ! תמיד לפני שאת ניגשת לאוכל תחשבי פעמים ותאכלי באמת לאט בשביל להרגיש קודם כל את הטעם ובאמת להנות ממנו, וגם בשביל לדעת כמה כמויות את אוכלת דבר שני לפני שאת מוזגת לצלחת תכיני לך את כל האוכל מראש בצלחת ואל תוסיפי עוד ! ככה תדעי מההתחלה כמה אכלת , אם את עוד ממש רעבה אמרתי לך ירקות זה פיתרון טוב וכמובן גם בריא תשתי לפני כל ארוחה 2 כוסות מים יתן לך קצת תחושת מלאות :))))))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות, כרגע נכנסתי וקראתי

ענת פלדמן
    20/02/2009

אני גאה בשתיכן, ויותר מזה: אני בטוחה שעוד רבים ורבות קוראים ומקבלים השראה וזה חשוב מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

בת 16..
    20/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהריים טובים:)

בת 16..
    21/02/2009

היום בבוקר אכלתי ביצה קשה עם רסק עגבניות וקצת מלח..וצלחת של שעועית אדומה קצת ג'חנון.. ובצהריים אכלתי עוף מהמרק רבע תפוח אדמה כף אורז והמון ירקות וביס חלה. ועכשיו אני שותה תה עם נענע.. בערב אני אוכלת מעדן שוקולד 0 אחוז שומן.. ואולי עוד משהו קטן הליכה היום אני לא עושה ממש קר בחוץ.. אז כנראה שאני יעלה במשקל כתוצאה מהשבוע הזה.. אבל אני יקח את עצמי בידיים ושבוע הבא שישישבת אני חוזרת לשגרה של ההליכות.. מה דעתכם על מה שאכלתי? יכל להיות יותר טוב..אבל זה גם לא כזה נורא..:] מרוצה מעצמי..בערך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה מה שחשוב

ענת פלדמן
    21/02/2009

שאת מרוצה, כי אכלת והיית מודעת להנאה מהאוכל וזה היה בשליטה. . התמקדי בכל ביס, העריכי אותו. ספורט לחוד ותזונה לחוד, כשאפשרי יהיה -וודאי חיזרי להליכות. עד אז, המשיכי לאכול מאוזן, תלעסי טוב את האוכל ושוב - היי מודעת למה שאת אוכלת. ותהני. ותודה על העדכון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראי:)

נופר
    21/02/2009

תראי בעיקרון יחסית לכמויות זה ממש מצוצמצם ! זה טוב מאוד..אבל זה לא העיקר להוריד בכמויות זה יותר ענין של אכילה מסודרת לפי שעות , וכמובן גם מה אוכלים גחנון , ביס חלה , אומנם זה ביס את אומרת אבל בביס הזה אין שום ערך תזונתי , גם לא משביע , ורק משאיר טעם של עוד .....שזה בדרך כלל יכול ל"פתה" אותך את פשוט צריכה לבנות תפריט על דברים שאת אוהבת !! בכמויות המתאימות למשל בבוקר ביצה קשה זה טוב מאוד במקום שעוית שתי לחם קל ובלי הגחנון הצהורים טוב מאוד ביינים עם התה תוכלי לך גם פרוסה של לחם קל עם מריחה כמו גבינה בערב,מעדן שוקולד זה לא מספיק תוכלי אותו בצירוף של 2 לחם קל\חצי כוס שעועית(ראיתי שאת אוהבת) עם חביתה \ טונה \ גבינה וסלט ירקות ועוד משהו חלה זה מקמח לבן מה שעושה את זה לא כל כך בריא וכמבון גם מאוד משמין רציתי להגיד לך שיש חלה מקמח מלא קל , המרקם של זה מאוד דומה וזה בהרבה יותר עדיף אבל כל הכבוד על ציצום הכמויות ועל היכולת..תמשיכי ככה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי,תודה לכן:]

בת 16..
    21/02/2009

אני חושבת שאני יפסיק לאכול חלה וג'חנון וכל השטיות האלה זה באמת לא בריא,לא נוגעת בזה יותר!!. אכלתי היום בנוסף גם 10 ענבים אדומים גדולים,פומלית קטנה.. ופרוסת לחם קל.. בערב מעדן שוקולד.. וכנראה לחם קל עם ממרח כלשהו עליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה:]]]]]]]]]]

נופר
    21/02/2009

מריחה " קטנה " זה לא מספיק את יכולה להתפנק לך בכיף בלמשל 4 כפות קוטג' אפילו. תוסיפי קצת חלבונים לתפריט לא לעבור את ה-2 פירות ביום זה מספיק ענבים ופומלית זה בידיוק הכמות המספקת בצהורים תאכלי תמיד ארוחה מבושלת עוף ושעועית לדוגמא(כוס) עם סלט ירקות מבושל \ חי ביינים - את יכולה פרוסה עם גבינה \ מעדן שווקולד בערב - לחם קל עם גבינות ביצה וסלט אפילו דג רזה מבושל לבית הספר קחי איתך פרי או חטיף אנרגי דל שומן וכל הכבודדדדדדדדדדד:)))))))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בננות מדהימות, הרשו לי להוסיף

ענת פלדמן
    21/02/2009

שאפשר מידי פעם לאכול את הג'חנון הזה (אישית לא ברור לי מה טעים בגוש בצק מלא שמן אבל נניח :))))))))))))) או כל מאכל נטול ערך תזונתי, כל עוד זה במידה, בשליטה, ומיד אחכ חוזרים לבריאות. אז פעם בשבוע מנה כזאת זה ממש בסדר. תמיד לזכור שהמטרה היא לשמור על אורח חיים אפשרי, נוח ולא לעבור מקיצוניות זו לקיצוניות אחרת. הכל מידה.
    אני שמחה על החיבור ביניכן, נופר-אין כמוך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אלייך ענת :)

נופר
    21/02/2009

ענת מסכימה איתך , ותודה על המחמאות את כזאת מתוקה יש לי שאלה אלייך אני בדרך כלל רצה 4 פעמים בשבוע כל פעם שעה בערך ( זה מתחיל טיפה לשעמם אותי ) יש לך אולי לתת לי עצה מה אפשר לעשות במקום בבית וכמה ? לדוגמא קפיצות וכל מיני ...למשך שעה ..שיעבור בכיף:) כמו למשל שהסברת לי על היאמון המחזורי מצה אפשר לעשות למשל ? במיוחד עכשיו מאוד קר בחוץ גם אם אני ירצה אני לא יוכל לצאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטח ממי

ענת פלדמן
    21/02/2009

מה יש לך בבית? יש לך מדרגה אירובית? חבל? כדור פיטבול? את לא חייבת לקנות, אבל אם יש זה נחמד ומגוון.
    אם אין:
    3 דק' ניתורים במקום
    5 דק' עולים ויורדים מדרגה בכל מיני זויות, זו יכולה להיות מדרגה של חדר מדרגות אפילו או אם את בבית פרטי אז בדרך לקומת מגורים
    3 דק' ריצה מעבר חפץ מצד לצד. עושים את זה עם קונוסים אבל את יכולה עם בקבוקי מים, להניח שניים כל אחד בקצה השני של הסלון ולעשות ספרינטים כשאת מעבירה את הבקבוקים מצד לצד, כמה פעמים עד 3 דק'.
    5 דק' ניתורים מעל מקלות במרחקים גדולים (משהו כמו 5 מקלות של פעם) זה עובד על ניתורי רוחק.
    3 דק' כפיפות בטן
    3 דק' כיווצי ישבן בשכיבה על הגב
    וכל תחנה שעולה על הדעת ומתאימה לתנאים בסלון שלך (פעם עשיתי עם הילדים שלי שאסור לגעת ברצפה זו יכולה להיות תחנה: את מפזרת כריות ו5 דק' עולה עליהן בלי לגעת ברצפה. זה עובד על שווי משקל)
    את עוברת בזריזות בין התחנות, שניים שלושה סבבים, ויש לך יופי של אימון.
    אגב, ריצה של שעה זה המון, זה שוחק, ואני בעד לעשות אתנחתא מהריצה ולעבור לפעילות אחרת, אינטנסיבית אולי פחות אבל לא פחות יעילהץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

נופר
    21/02/2009

תראי בעיקרון אני עושה מדי יום כמה תרגילי חיזוק לא כיום על אותם קבוצות שירים למשל איזה עשר דקות לבטן בכל מיני סטים שונים וחזרות יש לי משקולות לרגלים, לידיים ועוד כל מיני אביזרים נחמדים שעוזרים את לא חושבת שקודם עדיף לעשות אותם ואז חלק אירובי או הפוך ? במקום לשלב את זה באמצע אחד עם השני ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועם זה עוזר

נופר
    21/02/2009

אז יש גם הליכון (: נגיד אפשר לעשות 5 דקות ריצה ואחר כך 5 דקות קפיצות ? וככ הלחזור שוב ושוב ..להגיע למקיסמום 50 דקות . אבל את כן ממליצה בין לבין לשלב תרגילי חיזוק או אחרי כל ה50 דקות או לפני ? כי זה לא מוריד את הדופק פתאום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו, שלא

ענת פלדמן
    21/02/2009

וגם אם כן, זה בדיוק העניין, ליצור שינויי דפקים. יש לך ציוד נפלא בבית !! כולל מכשיר הריצה. זה מעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו